Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Wie Zijn Wij

Magdalena & Rudy Eigenaren PureChild opvoedkundig magazine

De gepassioneerde mensen achter het opvoedkundig magazine PureChild…

Wij zijn Magdalena Troch (1961) en Rudy Van Damme (1960), beiden gepassioneerd door alles wat kinderen aanbelangt. Deze passie is ontstaan vanuit een zoektocht in ons eigen leven naar wat werkelijk telt. Vele workshop, cursussen en persoonlijke ontwikkelingstrajecten brachten ons tot waar we nu staan, trots op ons eigen opvoedkundig magazine PureChild. We hebben ervaren dat wanneer je gelukkige, zelfstandige mensen wilt creëren, het van groot belang is dat wij, volwassenen, aan onze kinderen het goede voorbeeld geven.  En dat houdt in dat we ons rugzakje met oude overtuigingen, pijnen en opgelopen trauma’s oplossen en ons hiervan bevrijden. Zorg dragen voor onszelf, onze medemens en de natuur.


Onze ervaringen hebben ons geleerd dat je alles wat je meemaakt in de eerste zeven levensjaren, meedraagt voor de rest van je leven. Het leven is in een constante staat van verandering, van groeien, van het opnieuw bewust worden van wie wij als mens in ons diepste wezen zijn. Onze kinderen komen ons dan ook vaak deze pure mens tonen. Het is leven vanuit een stuwing van binnenin en niet vanuit dat wat anderen je vertellen wie je moet zijn of wat je moet doen om gelukkig te zijn. De reden waarom steeds meer kinderen en jongvolwassenen de weg verliezen, is hun focus op wat de buitenwereld hen voorspiegelt. Vandaar onze passie om dit unieke platform neer te zetten.  

Elk kind heeft het recht om te leven vanuit zijn puurheid, vanuit zijn uniek zijn. Elk kind heeft recht op zuiver water, natuurlijke voeding en een natuurlijke omgeving. Elk kind heeft recht om liefde te voelen en liefde te delen, om liefde voor het leven te hebben. Vandaar dat wij dit project – ons kind –  doopten onder de naam  ”PURE CHILD”.

Wij zijn ...

Magdalena is kleuterjuf en mindfulnessjuf. Ze zag de veranderingen bij haar kleuters door de jaren heen.  De problematieken bij de kinderen op school begonnen zich op te stapelen: zoveel kinderen met labels, ziekten, allergieën, … Door een zoektocht naar zichzelf en het willen begrijpen van deze veranderingen, besloot ze een jaar verlof te nemen.  Het leven leidde haar naar het paradijselijke Hawaii waar zij het grote geschenk kreeg om elke dag bij de wilde dolfijnen te zwemmen en in de schoonheid en de puurheid van de natuur te mogen vertoeven. Ze ontmoette hier mensen die haar lieten aanvoelen wat kinderen echt nodig hebben: de liefde van beide ouders, een warme en veilige thuis, een bewust en respectvol leren omgaan met zichzelf, hun medemens en de natuur, ouders die bewust zijn van het belang van natuurlijke voeding en mensen in hun omgeving die hun specifieke talent(en) zien en hen daarin stimuleren.

Magdalena is ook auteur van het boek: “ Gezond Groeien, een nieuwe kijk op voeding voor kinderen” en maakte ook kinderverhalen op Youtube:  Magdalijn en de dolfijn, Magdalijn mediteert, Magdalijn ontwaakt, Magdalijn en de krachtspelen.

Rudy’s levenspad liep, via de studie van kunst en oosterse vechtkunst in zijn jeugdjaren, naar de ontdekking als volwassene van de boeddhistische levensfilosofie en de hogere aspecten van psychologie (NLP).  Hij ontmoette Magdalena in 2010 en tijdens een gezamenlijk verblijf op Hawaii en mede door zijn ervaring in het uitgeven van magazines, ontstond het idee en de visie op het creëren van het PURE CHILD opvoedkundig magazine.  Na een levensbedreigende CVA of beroerte in 2011 is hij vandaag grotendeels gerevalideerd en neemt hij samen met Magdalena het ontwikkelen van de visie en de uitbouw van de PURE CHILD organisatie voor zijn rekening. Rudy is vader van een zoon en +opa van twee kleinzonen.

Daniella auteur Pure Child opvoedkundig magazine

Daniëlla Sloots (1972) is ontsproten uit de Drentse klei (NL). Zij volgde een opleiding tot beeldhouwer aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na haar afstuderen in 1996 deed zij mee aan een kunstcompetitie, uitgeschreven door het Baarnse bedrijf Van Diemen & Van Gestel, dat hiermee haar 5-jarig bestaan vierde. Ze won de eerste prijs voor het beeld ‘Né’ en besloot het prijzengeld te gebruiken om een halfjaar door Zuid-Amerika te reizen. Daar ontmoette zij heel veel kunstenaars en zocht ze op in hun ateliers in Peru, Chili en Ecuador. Toen ze terugkwam in Nederland, kocht ze een 100 jaar oude trekschuit aan de rand van Den Bosch in de natuur en woonde daar zeven jaar. Hier werd haar ‘ecologisch bewustzijn’ geboren en ontdekte ze veel over onder meer wildpluk en off the grid leven. In 2005 vertrok zij naar Antwerpen (B) en werkte een klein jaar in het atelier van een bekende Antwerpse kunstenaar als restaurateur en plastisch vormgever. België bleek een blijver.

Vanaf 2007 combineert ze het talent voor schrijven en vormgeven voor verschillende magazines, waaronder sinds 2017 ook voor PURE CHILD. Haar interesses verdiepten en verbreedden zich en opleidingen tot (S.A.M.) -transformatiecoach en (PresentChild) kindertolk volgden. Sinds 2011 is zij mama van een prachtige zoon: Liam

Als al wat rijpere ouder is zij zich ervan bewust hoe belangrijk het is om een kind het belang van gezonde voeding, vertoeven in de natuur, vriendschap en voedende contacten, schoonheid, zelfzorg en zelfliefde, creatiekracht, dicht bij jezelf blijven, enz. mee te geven. Zij is heel blij en dankbaar om mee onderdeel te zijn van een prachtig platform als PURE CHILD, om dit soort waarden zichtbaar in de wereld te zetten!