nieuws

Verslag van het symposium “De kracht in jouw kind”

10 juni 2017 (Kasteel Walburg, Sint-Niklaas)

10 juni 2017 beloofde een zonnige dag te worden en dat kon je in de vroege uurtjes al opmaken toen mensen al blijgezind en verwachtingsvol de trappen kwamen oplopen(het symposium vond plaats op de eerste verdieping).

Het evenement startte netjes op tijd, nadat iedereen verwelkomt werd met een blije groet en een volle goodiebag. (Gevuld door al onze sponsors)

Magdalena Troch en Rudy Van Damme ( bezielers van PURE CHILD vzw ) stelden eerst hun mooie project voor en toonden duidelijk de noodzaak aan van hun PURE CHILD platform en magazine. Namelijk dat het tijd wordt dat mensen in het onderwijs en ouders bewust worden dat wanneer wij op een hele andere manier naar kinderen kijken, zoals labels die wij op kinderen plakken, problemen die wij aan kinderen hangen vermeden kunnen worden. PURE CHILD wil een “leider” zijn in het brengen van deze nieuwe inzichten door de verhalen en inzichten te brengen van vele coaches en bevoegde mensen die nu reeds met een nieuwe kijk werken, met positieve resultaten als gevolg.
Tijdens de hele dag zou Magdalena, (hoofdredactrice van het magazine Pure Child) de lezingen op een dynamische en warme manier aan elkaar praten. Aan haar kon je zien en voelen dat ze heel veel respect heeft voor de sprekers (tevens auteurs in haar magazine). Haar stempel werd duidelijk op dit evenement gedrukt!

De eerste spreker, Kathlien Bridoux brak een lans voor de babies in de baarmoeder want daar gebeurt ook zo veel belangrijks! Ze gaf concrete voorbeelden vanuit haar praktijk, aangevuld met rijke analyses.

Een extraatje voor de deelnemers was het muzikaal intermezzo gebracht door Henk Mesuere van Koraal vzw .
Deze muziekkunstenaar zou dit het hele symposium volhouden, waarbij hij elke spreker in- en uitleidde met een authentiek stukje wonderbaarlijke muziek.
Vervolgens maakte de immer actieve Briony Van Den Bussche haar opwachting. Briony is schooldirecteur van de innovatieve Vlinderwijze school (en nog zoveel meer). In haar lezing maakte ze alle verwachtingen waar. Ze liet haar publiek ook kennis maken met een techniek om versneld te kunnen leren en een techniek afkomstig uit de Hawaiiaanse Huna traditie! Voorwaar, van deze Briony hebben we het laatste nog niet gehoord!

Na twee bijzonder interessante en hartverwarmende lezingen was het tijd om te gaan lunchen en dat liet iedereen zich geen twee keer zeggen.
Er werd bij een pittig soepje gezellig verder gekeuveld over wat er was verteld door de eerste twee sprekers. Ook de publicitaire standjes van de sponsors kregen een bezoekje.
Velen kregen nieuwe inzichten en sommigen waren zichtbaar ontroerd door de onderliggende boodschappen die waren doorgesijpeld, de verbinding tussen mensen en ook door de bijzondere sfeer van kasteel Walburg.

Na de pauze was het dan aan de beurt van ex-vrt coryfee en gezondheidscoach Martine Prenen. Aan dynamisme en humor geen gebrek bij deze dame die zich de laatste jaren vakkundig heeft omgeschoold tot succesvol auteur. Het publiek werd vergast op een professionele lezing door een gepassioneerde Wellnesscoach èn ervaringsexpert (moeder van twee).
Daarna werd er plaats gemaakt voor de dame die de bezielster en directeur is van Lazuli training: Eva Storm en haar ervaring en levenswijsheid al jaren ten dienste stelt aan talloze ambitieuze coaches. Als moeder van een bijzonder kind vertelde ze over haar eigen ervaringen en dat vond het publiek méér dan interessant, de uitdagingen die een kristalkind(lees: hoogbegaafd èn hooggevoelige kind) met zich meebrengt maakten dat iedereen geboeid luisterde naar wat Eva Storm te vertellen had recht uit de praktijk!
De spanning ging na deze zinderende uiteenzetting nog steeds crescendo want iedereen wist dat het ‘hoofdgerecht’ van de dag nog moest komen en dat , na al zovele doorstane emoties, de temperatuur steeg voelbaar in de zaal!

Maar eerst was er nog even tijd voor het vier-uurtje. Even weerom alles wat doen bezinken met een heerlijke muffin van het huis.

Ook maakte nu de tweede hoofdmoot van deze bijzondere dag zijn opwachting en dat was niemand anders dan de unieke kindertolk en Vlaanderens pionier in deze materie Yves Boone. Yves bracht een heel aparte kijk op ‘probleemgedrag’ bij kinderen. Zijn stelling is: ga niet aan de slag met het kind (bij problemen)maar met de ouders omdat deze laatste, in vele gevallen, nog steeds met een onverwerkt emotioneel ‘rugzakje’ rondlopen en daardoor (ongewild) hun kind(eren) belasten.

Zoals gezegd steeg de spanning omdat iedereen voelde dat de laatste lezing een heel bijzondere zou zijn, want niemand minder dan: Leo Bormans, onze Vlaamse internationale geluk ambassadeur kwam nu aan de beurt.
Hij liet er geen twijfel over bestaan: Hij kreeg het publiek onmiddellijk mee met een zeer dynamische intro-speech! Iedereen begreep onmiddellijk waarom deze man wereldwijd werd gevraagd om te spreken over “de wetenschap van geluk”.

De kers op de taart kwam er voor een aantal deelnemers die een boek mee naar huis konden nemen omdat ze het winnend tombola-lot hadden gekocht.
Na deze laatste indrukwekkende afsluiter ging iedereen met opgeladen batterijen tevreden naar huis. Waarlijk, een dag die in de harten van diegene die erbij waren lang zal blijven nazinderen! Op het einde nam het publiek onder aansturen van de troubadour van dienst, Henk Mesuere, op een hartverwarmende wijze afscheid van beide organisatoren Magdalena & Rudy door een welgemeend “Namasté” te zingen van uit het hart

(Verslag opgemaakt door Rudy Van Damme © Pure Child vzw 2017).

Willen jullie meer weten over onze kindercoachen bezoek onze website en kijk bij de knop.

Ziehier de link van een kortfilm die dag :
“Een terugblik op het PURE CHILD symposium “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *