nieuws

Verslaafd aan emoties

Je lichaam is een ontzettend intelligent systeem. Stel je voor… Je hebt wel 70 triljoen cellen in je lichaam. Dit is bijna niet te bevatten. En al deze cellen werken op een ingenieuze manier met elkaar samen. Emoties spelen hierin een heel belangrijke rol. Wanneer onze gevoelens of emoties veranderen, dan is er een mix van chemische stofjes, peptides die door ons lichaam reizen en ons brein. En deze veranderen letterlijk de chemie van elke cel in ons lichaam.

Voor de wetenschappers onder ons: Elke cel heeft een bepaalde elektrische lading. Eigenlijk is je hele lichaam elektrisch geladen. Je kan het vergelijken met een elektromagneet die een veld genereert. Wij zenden constant elektrische signalen uit als vibraties, net zoals een zon zonnestralen genereert. De elektrische staat van je lichaam wordt sterk beïnvloed door emoties, die via elektrochemische signalen de chemie en elektriciteit in elke cel beïnvloeden.

Ons lichaam is bezaaid met lotusbloemen

Elke cel van deze 70 trilioen cellen is bezaaid met speciale ontvangers of receptoren. Een soort van antennes die zich verbinden met chemische stofjes in ons lichaam. Je kan een ontvanger of receptor vergelijken met een lotusbloem drijvend in het ‘wateroppervlak’ van een cel. Deze lotusbloem is op zoek naar vlinders of chemische stofjes om mee te verbinden. Op het moment dat een match is tussen een vlinder en een bloem, dan begint er een ‘paringsdans’. Op dat moment wordt er een elektrische lading uitgewisseld die zowel de frequency als de chemie van die cel verandert.

Hoe raak je verslaafd aan emoties?

Externe drugs gebruiken dezelfde receptoren om mee te binden als onze interne molecules van emoties gebruiken. Als we kunnen verslaafd worden aan externe drugs, kunnen we dus ook verslaafd worden aan bepaalde emoties. Als we een bepaalde emotionele staat in onze jeugd vaak ervaren, bijvoorbeeld faalangst, zullen we constant nieuwe situaties creëren die deze zelfde emotionele staat opnieuw en opnieuw opwekken. Dus we zijn niet alleen psychologisch verslaafd, maar we zijn ook biochemisch verslaafd aan een bepaalde emotionele staat.

Uit de vicieuze cirkel van emoties stappen?

Emoties zal je altijd hebben, maar de vraag is welke emoties voed je? We hebben een heleboel opiate receptoren in ons lichaam met een record aantal in de prefrontale cortex (ons menselijk ‘denkbrein’ ter hoogte van ons derde oog). Dat zijn receptoren die bij aanwezigheid van een juiste chemische stof of neurotransmitter, euforie of een staat van bliss en gelukzaligheid creëren. Het zijn ook dezelfde receptoren waar ook opium en andere verdovende middelen op in kunnen werken.

Onszelf herprogrammeren

Als we onszelf willen herprogrammeren, dan is het belangrijk om een nieuwe persoonlijkheid te creëren. Een persoonlijkheid met nieuwe emoties, nieuwe gevoelens, nieuwe gedachten, nieuwe dromen, nieuwe gedragingen. En dit doe je door deze persoonlijkheid dagelijks te visualiseren en daarbij ook een emotie op te roepen die jou een gevoel van geluk geeft, een positieve emotie dus.

De chemie van elke cel veranderen

Als je deze emotie en het beeld opnieuw en opnieuw creëert, dan brandt je dit als een herinnering als het ware in je ‘lichaamsgeheugen’. Een nieuwe emotionele staat van zijn verandert letterlijk de chemie van elke cel in je lichaam. Belangrijk is om dit dagelijks te doen, zodat je lichaam werkelijk deze nieuwe emotionele staat automatiseert.

Wil je hier graag mee aan de slag?

Dat kan door de audiosessie ‘future leadership flow’ te downloaden op: www.educatethefuturenow.com/flow Dit is een visualisatie waarbij je aan de slag gaat met jouw nieuwe persoonlijkheid die helemaal matcht met jouw toekomstdromen.

Briony Vanden Bussche

Briony is visionair, internationaal ondernemer, trainer en bedenker van de Quantum Shift-methode. Ze is een expert in bedrijfs- en onderwijsinnovatie. Ze richtte een innovatieve basisschool op in België en was enkele jaren directeur. Ze lanceerde de afgelopen 12 jaar verschillende initiatieven met evenementen op het gebied van onderwijs en bedrijfsleven. Ze is singer-songwriter, auteur van ‘Ongelimiteerde bedrijfsgroei’ en verschillende kinderboeken en cd’s. Ze creëerde meerdere innovatieve educatieve methoden waarbij cognitieve vaardigheden, artistieke expressie en persoonlijke ontwikkeling zijn geïntegreerd in verhalen en sprookjes.

Deze liedjes en sprookjes voor kinderen vind je op: www.educateyourfuture.com/elfenschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *