Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Op een speelse manier rust brengen, met…. spelletjes!

Spelletjes spelen

Concentratie spelletjes voor het hele gezin

Concentratie spelletjes zijn een speelse manier om je kind tot rust te laten komen. Door zich te concentreren, wordt even alle afleiding uit de omgeving weggenomen. Ook voor drukke kinderen is dit ideaal om hen op een speelse manier tot rust te brengen!

Spel met blinddoek

Zit samen in een kring, één gezinslid is geblinddoekt, er ligt een bos sleutels achter hem/haar. Iemand neemt geconcentreerd en in stilte de sleutels weg. Degene die geblinddoekt is, raadt wie de sleutelbos heeft. Dit is een leuke concentratieoefening waar kinderen geen genoeg van krijgen.

Spel met een beker en een kous

Neem een beker, doe er een kous over en steek er een voorwerp in. Een gezinslid moet in de beker voelen en het voorwerp beschrijven. De andere gezinsleden raden welk voorwerp het is.

Spel met enkele losse voorwerpen

Leg enkele voorwerpen in het midden, laat je kind er geconcentreerd naar kijken. Na een minuut leg je er een deken over en verplaats je enkele voorwerpen. Je kind moet aangeven wat verplaatst werd.

Spel: Koning Koest

Duid een gezinslid aan die Koning Koest is. Koning Koest wil graag dat iedereen rustig is. Loop rond in de ruimte, bij een belsignaal of stopzetten van de muziek blijft iedereen stilstaan. Koning Koest houdt iedereen in het oog en wanneer hij iemand ziet bewegen, moet die aan de kant gaan zitten. Doe verder tot je één winnaar hebt. Kinderen zijn hier ook dol op.

Veel plezier met het spelen!

Kathy MetdenancxtKathy close-up

Holistisch Kinder- en Jongerencoach – www.kiyashi.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..