Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Minder werken? De Minder werken gids legt je uit hoe

Minder werken

Per toeval kwam ik onlangs een klein boekje tegen: ‘Minder werken gids’ door Jef Maes uitgeven bij Mammoet. Door de titel en de afbeelding daarbij van een moeder die blij haar kind omhoog steekt, dacht ik: ‘ Ha, welke ouder wil dit nu niet?’ Minder werken en meer tijd hebben voor zijn gezin. Interessant dus om even voor jullie,  ouders, in de kijker te plaatsen, tenminste als je in Vlaanderen woont. (Het gaat specifiek over de Vlaamse wetgeving)

4 dagen in de week werken

Voor veel mensen is vrije tijd de samenvatting van het goede leven. Maar vaak wringt daar het schoentje. De tijd voor onszelf, voor ons gezin, onze vrienden, onze hobby’s, slinkt steeds verder. Ook zonder jonge kinderen of zieke familieleden is er niet veel nodig om het wankele evenwicht tussen werk en privé uit balans te brengen. Wie vandaag niet voltijds aan de slag is, komt bovendien moeilijk rond.

Hoe mooi zou het zijn, mochten ouders, maar 4 dagen in de week hoeven te werken, tijd om je batterijen telkens weer op te laden, tijd te kunnen maken voor je kinderen, maar ook voor jezelf natuurlijk en een burn-out te voorkomen. Jammer genoeg is dit nog voor velen niet aan de orde.

Minder werken gids

Minder werken gidsDeze beknopte gids, geschreven in een heldere taal, legt je uit wat de mogelijkheden zijn om minder te werken met behoud van je sociale rechten en je pensioen en een deel van je inkomen. Want vrijwillig deeltijds werken kan je beter vermijden: voor je inkomen, voor wanneer je jouw job kwijtraakt en voor je latere pensioen.

Natuurlijk, doe je graag jouw job, dan heb je het geluk en als je dan ook nog es een mooie balans kan vinden tussen je werk en je gezin, dan zit je op rozen. Dit wensen wij vanzelfsprekend iedereen toe. 

Maar is dit nu niet aan de orde, dan is dit boekje wel een heel praktische hulp om te kijken wat er past voor jou en wat niet? Want er zijn wel heel wat mogelijkheden waar je misschien nog niet aan gedacht hebt.

Succes!

Magdalena Troch

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..