Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Mee spelen met je kinderen…verwonder je!

Mee spelen met je kinderen

Vakantie is het ideale moment om met je kinderen mee te spelen. Duik mee in hun fantasie verhalen en laat je eigen innerlijke kind naar buiten komen. Laat je op sleeptouw nemen en maak er de meest fantasie- en creatief rijke leuke dag van. De kinderen zullen hiervan super genieten. Praat met ze, lach me ze, kijk door hun ogen naar de wereld. En verwonder je over hoeveel wijsheid ze je te geven hebben.

Je leert ze beter kennen

Door met hen te spelen leer je soms je kinderen ook anders kennen. Ze zullen je bijvoorbeeld via rollenspel met hun poppen en spelfiguurtjes tonen waar ze het moeilijk mee hebben., waar ze angst voor hebben, hoe zij met kwaadheid omgaan. Dit kan ook confronterend zijn, want ze zullen jou als ouder naspelen. Via het spel kan je hen dus leren om respectvol met elkaar om te gaan. En kan je ook soms toegeven dat jij als mama of papa soms ook wel eens faalt en het niet goed doet. Je kan dan samen bedenken hoe je bijvoorbeeld een ruzie kan oplossen.

Je innerlijke kind komt naar boven door te spelen

Je zal als ouder voelen dat je eigen innerlijk kind weer naar boven komt. Durf met je kinderen ook gek doen, rollen, stoeien, verstoppertje spelen, Na zo een dag kan je even stil staan over welke positieve eigenschappen jij in je kinderjaren hebt laten verloren gaan. Misschien wil je deze weerom opnieuw tot leven wekken. Zoals bijvoorbeeld, toneel spelen,  zingen, schilderen enz.  Misschien komen je eigen kinderdromen hierdoor weer naar voren en is het nu de moment om hier weerom mee aan de slag te gaan.

Je kinderen spelend leren om oplossingen bedenken

Het spelen  met allerhande spelletjes, speelgoed, nutteloos materiaal, in de natuur met natuurelementen zorgen ook voor het ontwikkelen van allerlei vaardigheden. Al spelend krijgen ze soms uitdagingen die ze moeten oplossen. Als ouder kan je hen dan spelend helpen hierbij.

Laat je beperkingen en overtuigingen even achter

En hoe fijn is het om je als ouder ook eens even te laten gaan. In een kinderspel kan alles. Je kan fantaseren hoeveel je maar wilt, de pop die jij vertegenwoordigt kan alles.  Bijvoorbeeld: Vliegen, op een eenhoorn rijden, met draken communiceren, noem maar op … zalig toch? 

Grotere verbinding met elkaar door te spelen

Samen spelen geeft ook weerom een sterkere verbinding met je kinderen, maar ook dus met je eigen innerlijke kind. En tip: maak samen een visonbard waarop al jullie hartswensen of dromen al verwezenlijkt zijn. Dit zijn dus allemaal goede redenen om in deze zomertijd je even te laten meedrijven door je kinderen en hun spel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..