Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Lezing van Kathlien Brioux: Door de ogen van het kind

Moeder en dochter

Op zaterdag 13 november brengt zwangerschap & opvoedings coach Kathlien Brioux in Stekene een waardevolle, boeiende lezing waarbij ouders en andere opvoeders handvaten aangereikt krijgt om kinderen te begeleiden in hun opvoeding, vanuit de leefwereld van het kind

Draai de rollen eens om en kijk vanuit de wereld van het kind

Kinderen kijken op een andere manier naar de wereld, denken en voelen niet zoals een volwassene. Met vallen en opstaan ontdekken ze hoe de wereld werkt en ontdekken ze zichzelf. Maar hoe begeleid je je kind in dat proces van zelfontdekking, emoties, conflicten, ontgoochelingen, prestatiedruk, etc.? De manier waarop je reageert als ouder of opvoeder heeft een bepalende invloed op het innerlijke beeld dat het kind opbouwt van zichzelf en van de wereld. Dit beeld kunnen we op een bewuste manier voeden, zodat het kind een krachtige binnenwereld opbouwt. Het vraagt een diepe voeling met wie het kind is, een diep respect voor de levensweg waarin zowel de talenten, als de leerthema’s zich tonen.

Vallen en opstaan

En ook jij als ouder/opvoeder zal leren door vallen en opstaan. Je zal geconfronteerd worden met jouw grenzen en uitgenodigd worden tot nieuwe inzichten. Zo heb jij ook je eigen proces in het omgaan met de moeilijkheden die zich aandienen en heb je jouw verantwoordelijkheid in het kiezen van je reactie. Je kan reageren vanuit oude gewoontes of vanuit hoe je zelf bent grootgebracht.

Je kan emotioneel reageren doordat door de gebeurtenis een oude pijn van je zelf naar boven brengt.  En soms maken we zelf wel eens de gedachte na een plotse reactie. “ Oei, ik had misschien niet zo fel moeten reageren”.  Zeker als we zelf gestresseerd zijn of moe, is het niet evident om rustig te blijven en op een constructievere wijze te reageren. Ook voelen onze kinderen ons heel goed aan en spiegelen vaak wat er in de opvoeder zelf speelt. Onbewust gaan ze ons hiermee confronteren. Maar hoe ga je met deze uitdagingen om als ouder. Het is een heuse zoektocht die heel belangrijk is voor een mooie toekomst en het zelfbeeld van het kind.

In deze lezing neemt Kathlien ons mee in de rol van de ouder en opvoeder om een gezonde relatie te bouwen waarin het kind zich gezien en begrepen voelt vanaf het prille begin. Een lezing boordevol tips en inzichten voor een positieve verbinding met je kind!

In de lezing van Kathlien Brioux krijgen wij tips over:

  • De innerlijke wereld van het kind begrijpen
  • De werkelijke noden in de ontwikkeling van het kind per leeftijdsfase
  • Omgaan met conflicten
  • Het kind begeleiden in zelfreflectie
  • Redenen waarom je kind niet naar je luistert
  • Omgaan met het uiten van emoties: van woede tot verdriet
  • Hoe je als ouder rustig kan blijven en op een betekenisvolle manier je kind begeleiden
  • Inzicht in samenhang en spiegeltaal – wat vertelt het gedrag van mijn kind over mij?
  • Elkaar terugvinden nadat we zijn afgedwaald

Magdalena Troch

Voor: Ouders van kinderen van alle leeftijden

Door: Kathlien Bridoux – Bodyworker- zwangerschap & opvoedings coach, PURE CHILD auteur. www.innata.be

Wanneer: zaterdag 13/11/2021 van 10 to 12u30
Waar: Pure Child, Hamerstraat 169, 9190 Stekene (Waasland)
Prijs: 25 euro
Inschrijven via: info@innata.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..