Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Een vision board als tool

Maak een vision board

Maak in deze uitdagende tijden een vision board met je kinderen! Doe het samen of laat de kinderen er zelf één maken. Zeker voor de jongeren die het op dit moment niet makkelijk hebben is dit een SUPER leuke opdracht, een lichtpuntje om te doen.

Wat is een visionboard?

Een Vision Board is een manier om je dromen, doelen of je toekomstbeeld op een creatieve manier op een groot stevig papier, of op doek of op karton of op een canvas in de kijker te plaatsen. En wat is op dit moment mooier dan in het NU je te focussen op een toekomst waar jij blij van wordt.

Hoe ga je van start?

  1. Je kan er een dag voor in plannen of je werkt er gewoon elke dag aan verder, want je toekomstbeeld kan ook groeien of veranderen.
  2. Je mediteert samen of alleen over de vraag: “ Wat wil ik graag bereiken in de toekomst?”, “ Wat zijn lichtpuntjes voor mij?”
  3. Of “ Waar wordt mijn hartje blij van? “, “ Wil ik een goede zwemmer worden?” of “Ik wil meewerken aan een project om de natuur te helpen herstellen.”
  4. Of “ Ik zou graag bij de dolfijnen kunnen zwemmen..” , “ Ik wil graag opnieuw met mijn vrienden op reis kunnen gaan” enz.
  5. Alles is mogelijk. Droom gerust groot. Voel wat voor jou heel belangrijk is, wat er nu nog niet is en wat je toch graag zou willen bereiken.
  6. Je zoekt plaatjes, foto’s, teksten, die bij je droom passen en je kleeft deze op het grote stevige kader. Heb je er teveel, dan voel je goed welk plaatje of tekst echt het dicht bij je droom past.
  7. Is het klaar, dan zet je jouw prachtig werk op een plaats waar je er elke dag naar kan kijken en dit bewust en onbewust!

 

Op deze manier ben je de toekomst aan het visualiseren en zal je op een gegeven moment merken, dat dingen die hierop staan, zich zullen realiseren.

Veel plezier hiermee!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..