Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Autisme en de vier lichamen

fien

Myriam Oorts is reflexologe en lichaamsgerichte ‘lichtwerker’. Sinds 2008 ervaart zij op haar pad mooie belevenissen en graag deelt zij er hier één over autisme. Enkele jaren geleden werkte zij in een groepspraktijk met een kinderpsychiater en enkele psychologen. Allemaal bekwaam geschoolde mensen, doch met weinig ervaring over ‘nieuwetijdskinderen’.

Nieuwetijdskinderen

Een nieuwetijdskind is helder voelend, empathisch en telepathisch. Zij registreren gemakkelijk gevoelens van anderen, omdat zij meer connectie hebben met hun niet-fysieke lichamen. Daarmee wordt bedoeld: de grens tussen de zintuiglijk waarneembare wereld en de ‘onzichtbare’ wereld van gevoelens, stemmingen en energieën. Ze nemen de binnenkant makkelijker waar en laten zich niet misleiden door uiterlijk gedrag, dat soms niet strookt met wat zich innerlijk afspeelt. Hun intuïtieve talenten zijn reeds hoog ontwikkeld. In principe kan iedereen terug naar deze staat van Zijn door via lichaamswerk de cellen te heractiveren. Alles draait om her-inneren.

De vier lichamen

Vanuit mijn visie verkies ik te werken met De vier lichamen, een symbolische term afkomstig uit de theosofie. Hiermee wordt de totaliteit aan zichtbare en onzichtbare menselijke ervaringsniveaus bedoeld. In een eerste sessie kijk ik samen met mijn cliënt naar zijn/haar fysieke, emotionele, mentale en energetische lichaam, ook wel aura of elektromagnetisch menselijk veld genoemd.

Een voorbeeld: Fien, een pubermeisje

Op een dag kreeg ik een pubermeisje doorverwezen. Haar vader en broertje hadden, net als zij het label ‘autisme’ gekregen. Meteen viel me op dat ze wél genoot van aanrakingen via haar voeten. Vaak willen mensen met deze diagnose juist niet graag aangeraakt worden. Ik zal haar Fien noemen.

PureChild opvoedkundig magazine

Autisme als Kracht

Vijf keer per jaar geven wij een magazine uit rondom een thema. Met diepgaande artikelen, interviews met experts en tips voor ouders en leerkachten. Ons laatste nummer gaat over Autisme en beslaat o.a. de onderwerpen: Met autisme geboren, het GAPS dieet, INTERVIEW met Vera Helleman, Autisme in zijn schoonheid, Neurobiologisch anders zijn, Autisme en Hooggevoeligheid, Hoe communiceer je? Een ontwikkelplek op school.

Je kunt dit magazine digitaal lezen of opgestuurd krijgen. Tevens krijg je als abonnee direct toegang tot het archief met meer dan 30 thema nummers. Bekijk hier de mogelijkheden >

Familiale cirkel

Fiens papa werd ook gediagnostiseerd met autisme spectrum stoornis. Iets wat meer mannen dan vrouwen treft en genetisch wordt doorgegeven van vader op zoon. Omdat haar broer deze symptomen ook had, was er veel wrijving in het gezin. De druk kwam voornamelijk op de schouders van de moeder terecht. Fien zocht altijd oogcontact met me. Iets wat niet evident is voor mensen met een autisme stoornis. Fien bleek tegenover mij hierop een uitzondering te zijn.

“Naar mijn gevoel heeft autisme veel te maken met de combinatie van overprikkeling, hormoonwisselingen, al dan niet aanwezig zijn in het fysieke, emotionele, mentale en energetische lichaam en wat de eerste ervaringen als ‘Ziel in je lichaam’ waren. Zoals eerder vermeld neemt een kind over’ wat het ziet en voelt. Vooral als je klein bent, leef je vooral vanuit de ‘buitenste lichamen’, maar alles resoneert met alle vier lichamen.”

Puberteit en hooggevoeligheid (HSP)

Ik praatte veel met haar over gevoelige kwesties. Ze bleek hooggevoelig te zijn en had moeite om mensen teleur te stellen en te vertrouwen. Als klein meisje bleek ze alle tekenen van autisme te kunnen kopiëren, waardoor ze ook een labeltje kreeg en ze minder ‘moest’. Door het werken – in een veilig kader – aan haar voeten en de vier lichamen, ‘landde’ ze steeds meer in haar lichaam. Ze genoot hier ten volle van, omdat ze ‘gezien’ werd in haar totaliteit. Ook haar hormonen werden uitgebalanceerd tijdens één van onze laatste sessies, waardoor ze haar gevoelens naar buiten kon brengen. Vooral in de puberteit, waar men zichzelf voor het eerst ‘ontmoet’ en in de ‘eigen’ kracht mag gaan staan, is het cruciaal dat we dieper kijken en toelaten dat deze Nieuwe Generatie in volle groei en bloei komt.

Pure Eerlijkheid

Het laatste wat ik van haar hoorde, is dat Fien nu samen met haar mama woont en haar broer met papa. Ze bezoeken elkaar regelmatig en dat maakt dat het er rustiger aan toe gaat. Bewondering voor deze ouders. Als de juiste frequentie bij de juiste frequentie blijft, dan hoeft er niet steeds balans hervonden te worden door strijd en kan iedereen zichzelf zijn. Dit zou een nieuwe vorm van ‘samen leven’ kunnen worden in de toekomst, zegt mijn gevoel.
Waarom ik Fien nooit zal vergeten…

Met haar 13 jaar gaf ze me het prachtigste compliment ooit. Ik kon het toen nog niet aannemen. Vertelde het al ruim 100 keer met tranen in mijn ogen en schaamtegevoel. Toch kan ik het ondertussen met dankbaarheid delen…

‘Als ik in jouw ogen kijk dan zie ik pure eerlijkheid.’

Dank je Fien voor het aanraken en uitdagen van mijn Ziel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..