Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

ABRACADABRA: een bewustzijnsproject voor jongeren

Interview Maartje

PURE CHILD interviewde Maartje, die van opleiding kunstschilder, beeldende kunsttherapie is en daarna huismoeder werd. Dat laatste overtrof al haar voorgaande opleidingen. De persoonlijke groei die zij daar uithaalde was enorm, met dank aan haar kinderen, die een grote spiegel voor haar zijn. Zij startte ABRACADABRA: een bewustzijnsproject voor jongeren van 9 tot 16 jaar, die hun plek niet vinden in het reguliere onderwijs.

Hoe begon je zoektocht?

Als zoekende moeder begon ik met familieopstellingen en kwam ik ook met sjamanisme in contact.  Ik leerde regressie en helende reizen kennen en ervaren. Dit werk sprak mij enorm aan en hierdoor begon ik zelf met opstellingswerk. Ook innerlijke kind meditaties heb ik mogen ervaren. Deze vorm van helingswerk vond ik zo sterk dat ik dit graag ook wilde gaan toepassen. Door dit te doen ontdekte ik weerom wie ik was. Ook de Corona-tijd confronteerde me met mijn eigen autoriteiten. Wat was er gaande, wat is (on)waar en waar ligt mijn eigen autoriteit hierin? Vanuit je eigen vertrouwen durven gaan staan, voor wie jij bent.

Hoe ontstond jouw project?

Corona gaf me de tijd om mijn eigen project uit te bouwen. Dus startte ik een bewustzijns-bedrijfsproject op, die een hele transformatie bij mij teweegbracht. Mijn eigen levensverhaal schreef ik neer en las dit regelmatig luidop. Zo ontdekte ik dat dit vooral gebaseerd was op zintuigelijke herinneringen. Op wat ik geroken, gehoord, gezien, gesmaakt had. Mijn hele leven was op gevoel geschreven. Een hooggevoelige vrouw ben ik dus en hoe help ik van hieruit mensen. Mijn oudste dochter is hoogbegaafd en dat was moeilijk op school. Mijn zus liet me zien, dat ik zulke kinderen kon begeleiden. Toen kreeg mijn moeder kanker en dat was de druppel die me aanzette om mijn eigen unieke project in de wereld neer te zetten. Ik kwam in contact met de democratische school en met unschooling. Zo werd voor me duidelijk dat ik graag op deze manier met kinderen wil werken.

Voor wie en welke leeftijdsgroep is dit project Abracadabra bedoeld?

De naam van mijn project werd in mijn oor gefluisterd: Abracadabra. En dit  betekent Ik creëer, wat ik spreek. De leeftijd waarmee ik graag werk zijn tieners van 9 tot 16 jaar. Voor jongeren die hun plek niet vinden in het onderwijs. Een plaats waar kinderen met een hoger bewustzijn terecht kunnen. Mijn project wordt gesubsidieerd. Er zullen kinderen zijn die TOGA begeleiding hebben gehad, of die in een time-out project zitten of die uit thuisonderwijs komen. Voor kinderen die angsten hebben om naar school te gaan. Hoogbegaafde kinderen die een hoog bewustzijn hebben en niet passen in het reguliere onderwijs. Het is de bedoeling dat de kinderen hun eigen autonomie terug kunnen vinden.

De magie van kinderen weer wakker blazen

Het is niet de bedoeling om hen terug klaar te stomen om daarna terug naar school te gaan. Maar dat zij opnieuw volledig vanuit hun eigen kracht, hun eigen unieke passie in de wereld kunnen staan. En dat zij met hun eigen hoogbegaafde en hooggevoelige kenmerken er volledig mogen zijn. Dat ze mogen leren welke energieën van hen zijn en welke energie van de ander. Wanneer het veilig is om te verbinden en wanneer niet.  Deze kinderen hebben een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel. Zij zijn zo vatbaar voor energieën daar zij alles voelen. Dus het is van reuze belang dat zij de vaardigheid leren om hier goed mee om te gaan.  Bewust worden van hun eigen frequentie. De magie van de kinderen weer wakker blazen. Kunst helpt om kinderen opnieuw in het hoger bewustzijn te krijgen. Wat ik uiteraard erin ga betrekken, alsook  sjamanisme enz.

Wanneer?

Het project gaat 2 dagen in de week door.  5 kinderen per dag, dagopvang. Het wordt een combinatie van hun bewustzijn te laten groeien, samen met het vinden wat hun passie is, waar hij of zij in uitblinkt. Bijvoorbeeld, kinderen die een grote interesse hebben in sjamanisme, dan neem ik ze daarin mee. Kinderen die graag hun eigen wijsheid neerschrijven hoe kan je hen daar in begeleiden. Ook kunnen ze elkander helpen met hun unieke talenten. Ook wil ik graag mensen er bij betrekken, die vanuit hun passie leven.

Waar?

Dicht bij het Station in Antwerpen. Het atelier “ Ohm “. En binnenkort Online trajecten: www.abracadabra-maartjesmeyers.be/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..