Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

5x duurzaam speelgoed voor kinderen

Samen spelen

Duurzaam speelgoed dat de zintuigen prikkelt, je spruit lang kan boeien én superleuk is? Yes!!! PURE CHILD koos 5 soorten speelgoed van natuurlijke materialen, die duurzaam én educatief zijn en waar op verschillende manieren mee gespeeld kan worden. Kinderen, zet jullie sinterklaasschoentje maar vast klaar……

1. Cubiq: puzzel met patronen… In 3D!Cubiq

Kun je 3D-patronen maken met de 8 kleurrijke puzzelstukjes en hun 8 witte tegenhangers? Zet met Cubiq je ruimtelijk inzicht, logica en deductieve vaardigheden aan het werk terwijl je in elke uitdaging kubussen met een uniek kleurenpatroon maakt! Cubiq is een logisch denkspel voor 1 speler. Het spel bestaat uit een opdrachtenboekje, een houder voor de speelstukken en 16 blokken met verschillende vormen. Acht blokken hebben een kleur, de andere acht zijn gewoon wit. Gedurende het spel maak je 3D-patronen met de blokken. Telkens krijg je een kubus met een uniek kleurenpatroon als resultaat. Het spel bevat 80 verschillende opdrachten (en oplossingen) die geleidelijk aan moeilijker worden. Een richtleeftijd voor het Cubiq spel is 7+. Cubiq heeft overigens ook een spelvariant voor 2 spelers. Eén speler neemt de witte blokken, de andere speler de gekleurde blokken. Samen maken jullie een kubus door om de beurt een blok te plaatsen. Wie als laatste een blok kan plaatsen, wint het spel!

2. Arteko natuurlijke kleiPébéo klei

Deze zachte kinderklei van Pébéo is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten afkomstig van (voornamelijk biologische) planten en niet GMO. De klei plakt en kruimelt niet. Met deze veilige klei in 6 mooie, zachte kleuren (wit, sand, mosterd, turkoois, smaragd, en acerola rose), kunnen kinderen vanaf 2 jaar én volwassenen hun verbeelding creatief vorm geven.Maak de gekste fantasiedieren of boetseer jezelf of je ouders na! Met klei leren kinderen op de leukste manier hun bewegingen te ontwikkelen, bijvoorbeeld kneden, trekken, plakken en rollen. Vanaf 3 jaar kan de klei-ervaring nog verder uitgebreid worden: denk bijvoorbeeld aan snijgereedschap. De klei wordt geleverd in een doos van milieuvriendelijk materiaal en als je uiteindelijk écht helemaal uitgespeeld bent met deze klei, dan mag het gewoon op de composthoop. Wanneer de klei wat verdroogd aanvoelt, is een klein beetje water of een vochtige doek genoeg om de pasta weer als nieuw te maken!

3. KAPLA Blank – 200 PlankjesKapla

KAPLA Blank doos met 200 grenenhouten plankjes van exact dezelfde ideale maatverhoudingen. De stevige kartonnen doos heeft een plastieken deksel en handige scharnieren. Plankjes van KAPLA worden los en in perfect evenwicht gestapeld, zonder enig punt van bevestiging. Een constructief spel met een creatief en stevig materiaal. Iedereen kan volgens zijn ontwikkelingsniveau en inspiratie zijn eigen fantasiewereld creëren. Van simpelweg plankjes stapelen tot ingewikkelde, metershoge symmetrische constructies of modellen van beroemde bouwwerken. Een klassieker!

4. Drip Drop – coöperatief en ecologisch gezelschapsspelEcologisch gezelschapsspel

Wat is dat vreemde geluid? Het is de regen, die klinkt als muziek op de bladeren. In dit competitieve of coöperatieve spel Drip Drop van Marbushka help je jouw kleine vriendjes veilig thuiskomen. Ze dwaalden rond in het bos toen de storm en het onweer losbrak, en om veilig thuis te komen schuilen ze onder paddenstoelen en bladeren. Vanuit die schuilplaatsen vinden ze een manier om zich te verplaatsen van schuilplaats tot schuilplaats om niet kletsnat te worden. Hun gezellige boomstamhuisje wacht al op hen met in de haard een knisperend vuur en op de tafel een pot met warme thee. Wie komt als eerste thuis? Of in de coöperatieve versie: help elkaar samen thuis te komen! Vanaf 3 jaar. Inhoud: 1 spelbord, 4 verschillende pionnen, 1 boomstamhuisje, 2 schuilplaatsen met gras en bloem, 1 dobbelsteen met gekleurde stippen

5. Het boek zonder tekeningenBoek zonder tekeningen

Uniek, eigenzinnig en hilarisch: Het boek zonder tekeningen. Dacht je dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan? Dan heb je dat mis. Want dit boek van B.J. Novak en uitgegeven door Lannoo, met niks dan woorden is NIET saai. Vraag maar of iemand dit voorleest. Pas op: elk woord moet luidop gelezen worden. Ook een woord als BLORK of BLURF. Zelfs als er staat: ‘Ik ben een aap.’ Wie dit boek voorleest, wordt op slag een KOMIEK. Je publiek komt niet meer bij van het lachen. Wees dus gewaarschuwd!

Tips en inspiratie voor duurzaam opvoeden en vernieuwende educatie vind je terug in elke tweemaandelijkse editie van PURE CHILD. Abonneer je NU op de digitale OF papieren versie en ontvang 5x per jaar een prachtig magazine in je (digitale) brievenbus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..