Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Tips van een kleuterjuf

kleuterjuf

Spiegel kijken

Leer kinderen in de kleuterklas elke morgen, na het groeten van elkaar, ook even een groet naar zichzelf te zeggen in de spiegel met een fijne boodschap:

Zoals… even naar zichzelf zwaaien
Een duim opsteken
Een zoentje gooien naar zichzelf
“ ik mag er zijn”
“ Ik ben sterk”
“Ik ben lief”
“ik ben knap”
“Ik ben uniek”
“ik hou van je precies zoals je bent”
“ik kan alles!”
“Ik ben wie ik ben en dat is goed”
“Ik kan goed naar mijn hartje luisteren”

 

Doe dit ook als kleuterjuf regelmatig. Je zelf graag zien is belangrijk wil je goed voor de klas staan. Ga voor een spiegel staan en kijk jezelf recht in de ogen en blijf in je ogen kijken. Voel wat dit met je doet en schrijf dit op.

Kijk in de spiegel elke dag opnieuw, zoveel je kan en zeg tegen jezelf: “Ik ben bereid om van mezelf te houden”. Geef jezelf hier tijd voor. In het begin ga je dit belachelijk vinden en voel je jezelf niet geloofwaardig maar blijf dit doen. Hoe fijn zou het geweest zijn, had jij dit als kind reeds mogen oefenen.

Opgelet, je zal ook merken dat dit heel moeilijk is voor sommige kinderen. Alleen even zwaaien is voor sommige meer als genoeg. Hieruit kan je ook reeds opmaken of een kind goed in zijn vel zit of niet. Geef deze kinderen ook de tijd. Het is heel belangrijk dat kinderen leren om zichzelf graag te zien zoals ze zijn.

Iedereen is anders en uniek en dat is goed, ieder heeft zijn eigen kenmerken en dat is oké. Dit wordt vaak vergeten. Een leuk liedje is hierbij; “ Iedereen is anders, iedereen is OKIDO”.

Je verlegt hierdoor je focus van je buitenkant naar je binnenkant. En daar gaat het om. We zijn allemaal prachtige zielen maar aan de buitenkant dragen we allemaal jassen van verschillend formaat. Doordat je méér en méér zelfliefde gaat voelen, ga je véél meer zelfvertrouwen en lef  krijgen.

Je blik gaat meer op je binnenkant gericht worden zodat je beseft wat echt belangrijk is voor jou, je leert jezelf beter kennen en dit geeft meer zelfvertrouwen. Het begint allemaal bij jezelf, zelfliefde en als dat goed zit, ga je vanzelf opmerken wat voor moois er rond jou gebeurd is voor jou als mens, kleuterjuf maar ook voor de kinderen.

Zie ook dit leuk filmpje:
Vaders en dochters lezen krachtige affirmaties.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..