Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Kinderen van vandaag, bewuste ondernemers van morgen

Kinderen van vandaag

Het maatschappelijk bewustzijn verandert gestaag. Kinderen van vandaag worden steeds assertiever en eisen hun ruimte om (zich) te (mogen uit)spreken steeds meer op. Talrijke jongeren worden in ons huidig onderwijs- en opvoedingssysteem bestempeld met gedrags- en leerstoornissen. Of niet passend in het huidig systeem’. Jongeren hebben het begrepen en haken met bosjes af.
Wat als al deze tendensen misschien niet toevallig zijn?

Stel dat kinderen de traditionele weg van ‘leren voor een baan’ steeds minder interessant vinden? Wat als zij anders naar de wereld kijken en deze wereld op een nieuwe manier willen ervaren? Jongeren staan te popelen om aan de slag te gaan. Ze willen al snel een bijdrage aan onze maatschappij leveren, bijvoorbeeld als bewuste ondernemers.

Liever een bewuste ondernemer dan een verveelde student

Wachten tot ze 25 zijn en helemaal afgestudeerd zijn is voor velen onder hen te veel van het goede. Tijdens het schoolse leertraject is er vraag naar de nodige kennis en vaardigheden om later daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan. De uitgestippelde paden uit ons maatschappelijk systeem worden door hen als weinig positief en uitdagend ervaren.

Vrijheid staat centraal. Experimenteren en bewegen op paden die wij als volwassenen zelf niet konden bedenken. De  kinderen van vandaag vragen om een totaal nieuwe aanpak en begeleiding. De bestaande patronen bieden weinig toekomstperspectief. Nieuwe structuren dringen zich op en kunnen enkel gebaand worden door deze jonge en moedige vrijheidsstrijders.

Volwassene, stap uit je comfortzone

Wellicht verlangen wij stiekem als volwassenen ook naar deze vrijheid, maar durven deze stappen (nog) niet helemaal te zetten. Hier ligt ook de uitdaging voor ons. Durf meedenken, veranderen, stap uit de comfortzone en wek de interesse op bij de jongeren.

Zo biedt het ‘probleem’ dat we in onze maatschappij ervaren, een heel interessante uitdaging. Een spiegeling die de volgende stap in de menselijke evolutie ontvouwt. Daarom ontwikkelen we momenteel in de Heart Brain Academy zowel een Business- als School Academy. Om jong tot oud alle kansen en vaardigheden in handen te geven om hun dromen vorm te geven en dit zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..