Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Dolfijnen maken het authentieke kind in jou wakker

Dolfijnen maken het authentieke kind in je wakker

Dolfijnen spelen een belangrijke rol in veel mythische verhalen in de menselijke geschiedenis. Dolfijnen zijn meesters in geluid en creëren een intense shift bij mensen via hun geluidsfrequenties. In de aanwezigheid zijn van dolfijnen en hun geluiden, is een waar geschenk. Zo een ervaring vertegenwoordigt een enorme versnelling in je bewustzijns evolutie. Ze verbinden je moeiteloos met puurheid, speelsheid en intuïtie. Dolfijnen zijn zo een bijzondere wezens, zij brengen je werkelijk terug bij je pure authenticiteit, je pure onschuldige zijn. Wisten jullie dat dolfijnen geluidsfrequenties van 180.000 cycli per seconde verzenden en ontvangen?  Dat is 10 keer sneller dan mensen kunnen waarnemen – het menselijk gehoor eindigt bij ongeveer 16.000 cycli per seconde. Zij hebben de mogelijkheid om multidimensionale holografische beelden op hun geluiden te projecteren. In een reeks klikken kan een dolfijn encyclopedische informatie op geluid coderen.

Mediteren met dolfijnen

Je kan gemakkelijk intunen op het veld van dolfijnen, zelfs al ben je er niet fysiek bij aanwezig. Je kan ook contact maken door op youtube een filmpje te zoeken waar je dolfijnen kan zien en horen. Doe je mee?

Zet je gemakkelijk, adem enkele keren diep in en uit… Je staat op een prachtig goudgeel strand en je voelt de zandkorrels onder je voeten. De zon schijnt op je gezicht en je voelt je helemaal thuis. Je luistert naar het ruisen van de wind, de golven van de oceaan die aanspoelen op het strand. Plots hoor je een heel speciaal geluid.

Het lijkt wel of dit geluid elke cel van je lichaam laat oplichten en tegelijkertijd een diep verlangen in jouw wakker maakt. Het geluid heeft een hele speciale frequentie. Alsof dit geluid in elke cel nieuwe werelden wakker maakt, krachten die je eigenlijk al …. kent.

Plotseling zie je het wateroppervlak bewegen. Een prachtige dolfijn maakt een buiteling en duikt het water weer in. Je benen beginnen vanzelf naar de dolfijn te stappen. Het lijkt wel alsof je alle controle over je lichaam kwijt bent. De magnetische aantrekkingskracht is zo groot dat je deze op geen enkele manier kan weerstaan. En terwijl je het water instapt voel je hoe je lichaam ook spontaan begint te veranderen. Je krijgt vinnen en kan je moeiteloos door het water bewegen en ja hoor ook onder het water lijk je moeiteloos te kunnen ademen. Kieuwen vormen zich spontaan op het moment dat je hoofd het water raakt. Je zwemt naar de dolfijn en deze wacht rustig tot je op zijn rug zit. Samen duik je de diepte in.

Je voelt je heerlijk vrolijk alsof je een kind bent die voor het eerst water ontdekt. De dolfijn maakt af en toe een vrolijke buiteling en dit creëert een spannend gevoel in je buik. Toch kan je moeiteloos in overgave gaan en steeds dieper zwem je de oceaan in. Prachtige kleurrijke vissen en andere zeewezens waar je zelfs geen naam voor hebt zwemmen langs je heen. Overal hoor je geluiden. Het lijkt wel een waterconcert. Toch klinkt het niet als storend. Het is een watergeluidenspel die in harmonie is met een hele diepe klank. Het lijkt wel de klank van de oceaan zelf.

Hoe gaat het verder? Dat kan je samen met de kinderen die je begeleid verzinnen… Wat ontdek je in de oceaan? Welke magische schat aan talenten ligt er op jou te wachten?

Slot:

Geniet van het contact met de dolfijnen. Zij kunnen je helpen om dichter bij je autentieke zijn, je innerlijk kind te komen. Deze meditatie kan je ook downloaden via de online talententraining voor ouders, leerkrachten en opvoeders.

Briony Van Den Bussche

Extra

En PURE CHILD wil bij deze gelegenheid nog eens speciaal voor de kinderen die houden van dolfijnen, dit prachtige verhaal brengen. Op Youtube: Beluister en bekijk het verhaal: Magdalijn en de dolfijn Deel 1 en Deel 2

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..