Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Brief aan alle gescheiden ouders

gescheiden ouders

Beste ouders,

de dag dat wij te horen kregen dat jullie uit elkaar gingen, was een dag dat onze wereld in elkaar stortte. Alles wat veilig en vertrouwd was, wordt ineens anders. Veel van ons moeten verhuizen, naar een andere school en moeten wij soms er een nieuwe liefde bijnemen en missen wij één van de ouders, wij hebben nu gescheiden ouders…
Dat doet pijn, het geeft trauma.

Ons leven komt uit jullie beiden, wij zijn een deel van jullie beiden. Wij willen jullie dus allebei in ons leven houden. Twee gescheiden ouders die trots en fier op ons zijn.
Maar wij willen ook graag dat jullie uiteindelijk gelukkig worden met deze keuze. Zodat wij ons niet verscheurd en verantwoordelijk hoeven te voelen, zodat wij van jullie even veel kunnen houden. Maar ook dat jullie steeds van ons blijven houden.

Mogen wij jullie dus vragen:

  • Laat ons alsjeblief geen kant kiezen
  • Maak geen ruzie waar wij bij zijn
  • Zeg geen slechte dingen over elkaar tegen ons
  • Geef ons de ruimte om van jullie allebei te houden
  • Vergeet niet dat jullie beiden gekozen hebben om ons te hebben

Een scheiding voelt aan als een veilig huis dat plots helemaal verbouwd wordt. Muren eruit, nieuwe vloer, ander behang. Eerst is het een grote puinhoop en dan komt er langzaam iets moois tevoorschijn. Laat ons rustig mee werken aan het nieuwe huis en vraag ons wat we van het uitzicht vinden. Een plek waar wij ons weer THUIS voelen.

X

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..