nieuws

Interview Wouter Torfs: de beste werkgever van het land

Interview Wouter Torfs

Interview met Wouter Torfs

PURECHILD had een geanimeerd gesprek met Wouter Torfs, CEO (1958) van de gelijknamige schoenenketen, op het hoofdkantoor in Sint Niklaas. Dit jaar werd hij voor de 9e keer verkozen tot Beste werkgever van het Jaar. Er werd o.a. gepraat over het belang van persoonlijke ontwikkeling van zowel CEO’s, werknemers, als leerkrachten, kinderen en hun ouders. En wat een meerwaarde dat zou zijn.

PC. : Beste Wouter,  Je bent verkozen tot de beste werkgever van het land

W: Ik ben er best trots op dat ons bedrijf en organisatie al negen keer werd verkozen tot ‘Beste werkgever van het land’. Zelf geef ik de voorkeur aan de benaming ‘A great place to work’. Want dat betekent voor mij dat het hier over een collectieve prestatie gaat en niet over mijn verdienste alleen.

PC.: Het is een heel vrouwelijk bedrijf; bijna 70% van de werknemers is vrouw.

W: Het is meer, het is 95% (lacht)

PC.  Is dat een evidentie?

W: Voor mij is dat zeker een evidentie. Het is ook meteen de reden voor ons succes, omdat wij die vrouwelijke energie, de vrouwelijke cultuur naar waarde weten te schatten en die maximaal weten te laten schitteren en tot zijn recht te laten komen. Deze cultuur draait meer om samenleven, familie, solidariteit en dat gaat boven het privébelang.

PC.: Kan u leerkrachten en directies inspireren in het onderwijs vanuit uw ervaring als ondernemer?

W: wij kunnen allemaal van elkaar leren. Absoluut! Het is twee richtingsverkeer, wij kunnen leren van kinderen en kinderen. Mijn echtgenote en ik zijn tot de conclusie gekomen dat we geluk hebben gehad door onze kinderen in klassiek onderwijs te laten participeren. We zien nu rondom ons meer ouders die hun kinderen naar Freinetscholen sturen, Steinerscholen enz.

Misschien zouden deze alternatieven meer uit mijn kinderen zouden hebben gehaald, met betrekking tot hun volle potentieel. Maar in het algemeen zijn we tevreden. Onze kinderen waren goede leerlingen zonder problemen. Ook gaven wij ze vrijheid in het kiezen van hun richtingen.

PC.: Worden uw werknemers ook als ‘kinderen’ opgevoed binnen de context van het bedrijf of geeft u ze de losse teugel?

W: Ik zie een verschil met kinderen. Als volwassenen kiezen ze ervoor om hier te komen werken en hun talenten te ontplooien. Ik geef ze daarin inderdaad veel vrijheid.

PC.: Is persoonlijke ontwikkeling, belangrijk als CEO? Niet iedereen wenst daar tijd en geld in te investeren…

W: Absoluut zeker. Er zullen misschien niet zo veel CEO’s die er zo uitgesproken voor gaan zoals ikzelf in bijvoorbeeld NLP en Mindfulness. Op dit moment ben ik erg gefocust op Jan Geurts en Tibetaans Boeddhisme.

PC.: Wat spreekt U aan in het Boeddhisme?

W: Vooral het non dualistische concept en de kunst om de aandacht van buiten naar binnen te keren. Ook het bewust worden van bewustzijn was voor mij een eye-opener. De wetenschap dat mijn gedachten op mij geen invloed hebben, tenzij ik daar voor kies vind ik heel interessant. (lacht)

PC.: Is het ontbreken van dit soort teachings geen lacune in ons onderwijs, waardoor veel aanwezig potentieel onontdekt blijft?

W: Neen, maar we hoeven misschien niet alle verantwoordelijkheid bij het onderwijs te leggen wat betreft het potentieel van kinderen. Misschien gaat het eerder over het veranderen van overtuigingen! Ik verwijs hierbij dan terug naar systeemscholen zoals Freinet en Steiner die wellicht over betere tools beschikken om ‘breder’ met kinderen aan de slag te gaan. Hierdoor kunnen dan sneller verborgen talenten ontdekt worden dan bijvoorbeeld bij klassiek onderwijs, waar het over Latijns Grieks en wiskunde gaat.

PC.: Hoe zou u het aanpakken, mocht u minister van onderwijs zijn?

W: Ik zou sowieso het soort intelligentie in vraag stellen waarnaar wij op zoek zijn: gaat het over IQ of EQ of SQ? En ik zou kinderen beter leren communiceren. 

PC. :   Wouter Torfs, Pure Child dankt U voor dit gesprek.

Wouter wenst PURE CHILD veel succes toe.

Bekijk en beluister het hele interview: https://www.youtube.com/watch?v=SO3u4yEVTH8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *