Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Zelf uw kind helpen met homeopathie

Homeopathie

Binnenkort gaat er een bijzondere workshop dag door in het PURE CHILD huis. ‘Zelf uw kind helpen met homeopathie.’ Vandaar even homeopathie belichten. Homeopathie is een 200 jaar oude vorm van alternatieve geneeskunde die inhoudt dat deze middelen een genezende reactie stimuleren en het zelfgenezend vermogen van het lichaam versterken. Het is een holistisch geneeskundig systeem, gebaseerd op de theorie van “gelijk met gelijk” behandelen. Het zorgt voor de eigen genezingsreactie van het lichaam op ziekte te stimuleren, met behulp van speciaal bereide, sterk verdunde preparaten. Homeopaten streven ernaar om de hele persoon te behandelen, rekening houdend met persoonlijkheid, levensstijl en erfelijke factoren, alsook met de voorgeschiedenis van de ziekte. Aangezien alle mensen uniek zijn, worden homeopathische geneesmiddelen voorgeschreven om individuen te behandelen.

Voordelen van homeopathie

1) Homeopathie is veilig

Homeopathische geneesmiddelen worden bereid uit minieme hoeveelheden van bewezen geneeskrachtige stoffen die voornamelijk afkomstig zijn van planten, mineralen en dieren. Ze worden in zeer kleine doses toegediend, zodat ze niet giftig en zeer veilig zijn. In tegenstelling tot antibiotica en andere geneesmiddelen belemmeren homeopathische geneesmiddelen de spijsvertering niet, verlagen ze de weerstand niet, veroorzaken ze geen allergische reacties en zijn ze veilig op lange termijn als ze worden ingenomen zoals voorgeschreven door een gekwalificeerde homeopaat.

2) Werken en herstellen snel

Homeopathische geneesmiddelen werken snel en herstellen een optimale gezondheid. Ze werken effectief bij zowel acute als chronische aandoeningen.

3) Is een wetenschappelijke en natuurlijke geneeswijze

Homeopathie is gebaseerd op het natuurlijke principe van genezing, namelijk gelijkaardige geneesmiddelen (de wet van de gelijkenissen). Homeopathie heeft een lange genezingstraditie en is nu wereldwijd de populairste holistische therapie.

4) Homeopathie helpt weerstand opbouwen

Homeopathische behandelingen pakken ziekten bij de wortel aan en verhogen zo de weerstand tegen ziekten.

5) Homeopathie voor alle levensfasen

Homeopathische geneesmiddelen zijn veilig voor iedereen omdat er geen risico is op toxiciteit of bijwerkingen. Homeopathie is ideaal voor alle levensfasen, inclusief zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Wil je hier veel meer over weten, schrijf je dan in voor deze workshop op zaterdag 18 maart, en stuur een mailtje naar info@purechild.be

Magdalena Troch

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..