Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Misselijkheid in de zwangerschap: innerlijk conflict?

Misselijkheid in de zwangerschap 

Misselijk zijn in de eerste drie maanden van  je zwangerschap is op zich een goed teken van je hormonen. Ik zie echter in de praktijk vaak dat misselijkheid gelinkt is aan een innerlijk conflict. Enkele voorbeelden:

1: werken omdat het nodig is

Je hebt eigenlijk geen zin om te gaan werken – je doet je job niet graag – je werkt ‘omdat het nodig is’ – je wil nog goed doorwerken en genoeg verdienen voor de baby er is (illusie: de baby is er al!!): de misselijkheid geeft je een excuus of dwingt je om voor jezelf en je buikwezentje te zorgen en jezelf op de eerste plaats te zetten.

2: veel sneller zwanger dan verwacht

Je wou graag een babytje verwelkomen maar je bent veel sneller zwanger dan verwacht. Je dissocieert van je buik en kan nog geen vrede nemen met wat er gebeurt. Er is een buik-hart-denken conflict. De misselijkheid vraagt dat je aanvaard en contact maakt met je babytje.

3: geactiveerde vrouwelijke krachten maken angstig

De zwangerschap maakt de regio van je onderbuik wakker, onverwerkte emoties, verlangens die je nooit hebt erkend, de diepe vrouwelijke krachten worden gewekt en dat maakt je angstig. De misselijkheid is een signaal ter uitnodiging om je onderbuik te gaan bewonen.

4: controle los laten om in flow te gaan

Je leefde steeds in controle. Je leven strak gepland, alle touwtjes stevig in handen gehouden. De zwangerschap bracht jou in een heel andere energie. Je voelt het verlangen om wat meer ‘go with the flow’ te gaan, je over te geven, je gedragen te voelen maar de controlefreak in jou kan niet loslaten. De misselijkheid nodigt je uit om anders in het leven te staan, vanuit vertrouwen en in het moment te genieten van wat er is.

5: dubbel gevoelig en innerlijke conflicten worden uitvergroot

Sinds je zwanger bent irriteert je partner je. Een zwangerschap maakt je dubbel zo gevoelig en alle (oude) patronen en conflicten worden uitvergroot. Daarom is een zwangerschap dan ook zo’n bijzonder waardevol venster voor je ontwikkeling als vrouw, partner en moeder. De misselijkheid nodigt je uit om tijd te nemen om bij jezelf te zijn, om in liefde naar jezelf te kijken en van daaruit de boodschappen in je leven te omarmen zodat je de diepere betekenis van je samenzijn met je partner kan voelen.

Bodywork behandeling voor het oplossen van een innerlijk conflict

Via o.a. bodywork behandeling kunnen buik en hart weer verbonden worden en de energie van de baby geïntegreerd worden met die van de moeder. Om te genieten van je zwangerschap in vertrouwen. Welkom!

Kathlien Bridoux – www.innata.be

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..