Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

MEDITATIE ouder en kind: Op reis in je Innerlijke Wereld

Meditatie ouder en kind: innerlijk landschap

Deze MEDITATIE ouder en kind is bedoeld om voor te lezen aan elkaar: jij leest voor aan je kind en je kind leest voor aan jou. Lees op een rustig tempo. Zoek een rustig en gezellig plekje in huis waar je niet gestoord kan worden. Zorg dat je makkelijk zit op een matje of kussen. Zit in een rechte houding en ontspan je. Adem voor je begint een aantal keren diep in en uit. Sluit vervolgens je ogen. Geniet van de reis!

Stel je voor dat je op reis bent in een heel mooi land. Je bent ergens op een plek in de natuur. Je wandelt over een kronkelig paadje in de heuvels. Het is een zonnige dag en rondom je zijn uitgestrekte, prachtige bloemenweides. Je ziet er vlinders, bijen, vogels, konijnen en andere dieren. Er zijn ook bomen in het landschap. Je voelt de heerlijke warmte van de zon op je huid en de wind waait zachtjes. Je ruikt de zoete geur van de bloemen. Je hoort het geluid van vogels en het gezoem van de bijen.

Je bent blij om hier te zijn en je voelt je rustig en ontspannen. Je wandelt verder over het pad, dat slingert tussen de velden. Even later hoor je het geluid van een beekje dat tussen de heuvels stroomt. Je ziet helder water tussen de rotsen stromen in de beek. Je voelt even aan het koele water en je geniet van de glinstering ervan in de zon. Dan vervolg je je pad verder door dit mooie land.

Een beetje later kom je bij een bijzonder bos. Het is er licht en sprookjesachtig. Er staan grote, oude bomen. Eén van de bomen valt je al snel op. Het is een hele oude boom en je gaat er naar toe. Je voelt zijn vriendelijke, wijze energie, als je de boom aanraakt. Het voelt zo fijn, dat je er even wilt blijven. Je gaat tegen de boomstam zitten en je legt je hoofd op het zachte mos dat op de oude boom groeit. Je voelt je nog meer ontspannen en rustig worden. 

Dan verschijnt er iemand op het pad. Je bent nieuwsgierig. Je kijkt goed en je ziet een vrouw of man of dier naderbij komen. Het is niet iemand die je kent uit je dagelijkse leven. Het is een magisch wezen dat heel wijs is. Het is alsof je het al langer kent. Het wezen voelt voor jou vertrouwd, ook al heb je hem of haar nog niet eerder gezien. Deze persoon of dit dier glimlacht naar jou en komt bij je zitten. Je mag alles vragen wat je wilt. Dingen waar je mee zit of al langer over nadenkt.

Je kan nu (in stilte) jouw vraag stellen aan deze magische wijze persoon of dier. Dan wacht je even en luister je aandachtig naar wat er terugkomt. Als je niet direct een antwoord hoort is dat niet erg. Soms komt dat wat later, in een beeld, kleur, gevoel, droom, woord….Het magische wezen laat je weten dat hij of zij er altijd voor je is. Jullie spreken af dat jullie voortaan altijd terug naar deze plek komen wanneer jij een vraag hebt. Jullie nemen nu afscheid. Je bedankt het magische wezen voor zijn of haar komst en voor de antwoorden.

Dan ga je terug over het pad, het bos uit, langs het beekje naar de bloemenweide. Je kijkt nog eenmaal achterom en zwaait. Dan kom je terug naar het hier en nu. En je opent je ogen, wanneer jij er klaar voor bent. Geniet nog even lekker na!

Meditaties vind je terug in elke tweemaandelijkse editie van PURE CHILD. Abonneer je NU op de digitale OF papieren versie en mis geen enkele oefening meer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..