Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Massage bij trauma voor kids

Massage bij trauma voor kids
Massage bij trauma voor kids

In mijn buik hou ik mijn emoties vast 
zoals boosheid en verdriet.

Massage bij trauma voor kids

Het zit goed verstopt daar,
 niemand die het ziet.

Massage bij trauma voor kids

Mijn buikje doet vaak pijn
. Maar na een ontspannende buikmassage voelt hij weer fijn.

Massage bij trauma voor kids

Masseren met de klok mee.
 3x in de ronde, huppete.

Trauma

Aanraken is een levensbehoefte. We hebben het nodig om onze weerstand te verbeteren en voor een gezonde balans tussen geluks-en stress hormonen. Echter in deze tijd is aanraking niet vanzelfsprekend. En bij velen zit er helaas ook een stuk trauma op door negatieve ervaringen.

Onze buik is de plek waar alle emoties worden vastgehouden. Denk aan boosheid, verdriet, angst. Je kent vast wel uitspraken als: Wat hou je vast? Wat kan je niet verteren of verkroppen? Dit soort uitspraken zijn er niet voor niets en geven aan dat er niet alleen lichamelijk dingen worden vastgehouden. Toch is er nog een taboe op het masseren van de buik. Ik merkte dat altijd wel in mijn praktijk. De buik is een kwetsbaar stuk om te masseren, zeker bij een ander want dit kan veel emoties losmaken. Het is een gedeelte dat vaak bij gewone massages in onze cultuur wordt overgeslagen, behalve tijdens een zwangerschap. Dit is erg jammer. Want juist de buik kan die extra aandacht wel gebruiken.

Hoe mooi zou het zijn, wanneer we van jongs af aan onze eigen buik los kunnen masseren. Dat we ons niet altijd hoeven in te houden maar dat we ons kunnen ontspannen en loslaten. Zet uit die buik en doe een goede buikademhaling. We weten dat niet iedereen het prettig vindt door anderen aangeraakt te worden, daarom hebben we nu de Happy Kids Selfcare Massage online training. Tijdens deze training leren we kinderen, hoe zij zichzelf met de Happy Kids Massage grepen kunnen masseren. Uiteraard op een speelse en laagdrempelige manier zoals hoort bij Happy Kids Massage, en dit gewoon over de kleding heen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..