Een bekende herfstgroente is venkel! Deze witte knolvenkel die qua smaak neigt naar anijs, zit boordevol mineralen. Venkel is bovendien goed voor de spijsvertering. Maak daarom eens samen met je kind een lekker vegetarisch gerecht klaar met deze voedzame knolvenkel.
Seitan en venkel in pittige tomatensaus
INGREDIËNTEN
voor 4 personen
- grote lepel kokosolie
- 3 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 2 venkels
- 400ml passata tomatensaus
- Kruiden: kurkuma, verse tijm, ras el hanout, verse basilicum
- 400g seitan
BEREIDING
Snipper de look en de ui en stoof deze in kokosolie. Snijd 400g seitan in blokjes en laat dit 5 minuten stoven. Snijd de venkels in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Voeg de passata tomatensaus toe en breng op smaak met kurkuma, ras el hanout en verse tijm. Laat dit gerecht gedurende 1u op een zacht vuurtje stoven. Werk af met verse besilicum en laat nog 5 min. verder garen.
Eet hierbij zilvervliesrijst, of volkoren penne of gekookte aardappelen. Dit gerecht zit bomvol smaak en bouwstoffen voor zowel je lichaam, brein als hart. Slow cooking is bovendien een vorm van voorvertering. Van lang bereide gerechten word je blij!
KOKEN MET KINDEREN vind je terug in elke tweemaandelijkse editie van PURE CHILD. Abonneer je NU op de digitale OF papieren versie en mis geen enkele recept meer. Deze Seitan en venkel in pittige tomatensaus stond in de oktober-editie 2019 met als thema Hoogbegaafdheid.