Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Koken met kinderen: Havermout pap met Pompoen

HAVERMOUTPAP MET POMPOEN

Het ritme van de seizoenen: het is herfst en dat voelen we. Het wordt kouder en vroeger donker, we hebben een andere energie. Intuïtief voelen we dat we ook meer zin hebben in verwarmende gerechten. Als je je lichaam een plezier wilt doen en je energie wilt sparen zorg er dan voor dat je in de herfst en winter zo min mogelijk (ijs)koude of rauwe dingen eet of drinkt. Dus lekker stoven, wokken en ovenschotels maken. In deze verwarmende havermoutpap verwerk je makkelijk een groente zoals pompoen, opgewaardeerd met gestoofde appeltjes, kaneel en kurkuma. Met dit lekkere ontbijt van Amanprana-Foodie Chantal Voets is je kind gewapend om de dag te beginnen, ook al is het guur en koud buiten.

INGREDIËNTEN

voor 6 personen

BEREIDING

Breng de oat drink met de havervlokken aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het mengsel nog drie minuten sudderen. Voeg de pompoen en de Latte Curcuma toe. Roer af en toe. Zet het vuur af. Serveer in kommetjes.Werk af met de gestoofde appeltje en een zaden mengeling naar wens. Voeg er volgens je intuïtie extra fruit aan toe zoals blauwe bessen of ander seizoensfruit. En nu smullen maar! Vind de (meeste) ingrediënten op: www.amanvida.eu

KOKEN MET KINDEREN vind je terug in elke tweemaandelijkse editie van PURE CHILD. Abonneer je NU op de digitale OF papieren versie en mis geen enkele recept meer. Deze Havermoutpap met pompoen staat in de november-editie 2021 met als thema intuïtief opvoeden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..