Het ritme van de seizoenen: het is herfst en dat voelen we. Het wordt kouder en vroeger donker, we hebben een andere energie. Intuïtief voelen we dat we ook meer zin hebben in verwarmende gerechten. Als je je lichaam een plezier wilt doen en je energie wilt sparen zorg er dan voor dat je in de herfst en winter zo min mogelijk (ijs)koude of rauwe dingen eet of drinkt. Dus lekker stoven, wokken en ovenschotels maken. In deze verwarmende havermoutpap verwerk je makkelijk een groente zoals pompoen, opgewaardeerd met gestoofde appeltjes, kaneel en kurkuma. Met dit lekkere ontbijt van Amanprana-Foodie Chantal Voets is je kind gewapend om de dag te beginnen, ook al is het guur en koud buiten.
INGREDIËNTEN
voor 6 personen
- 1 l oat drink (Berief)
- 150 g havervlokken (glutenvrije haver van Freee)
- 2 kaneelstokjes of kaneelpoeder
- 1/2 oranje pompoen (gaar gestoofd en fijn geprakt)
- 1 el Latte Curcuma (Amanprana)
- 1 à 2 appels gestoofd of gegrild
- Mengeling zaadjes, zoals bijv. hennepzaad
- Paar blauwe bessen
BEREIDING
Breng de oat drink met de havervlokken aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het mengsel nog drie minuten sudderen. Voeg de pompoen en de Latte Curcuma toe. Roer af en toe. Zet het vuur af. Serveer in kommetjes.Werk af met de gestoofde appeltje en een zaden mengeling naar wens. Voeg er volgens je intuïtie extra fruit aan toe zoals blauwe bessen of ander seizoensfruit. En nu smullen maar! Vind de (meeste) ingrediënten op: www.amanvida.eu
KOKEN MET KINDEREN vind je terug in elke tweemaandelijkse editie van PURE CHILD. Abonneer je NU op de digitale OF papieren versie en mis geen enkele recept meer. Deze Havermoutpap met pompoen staat in de november-editie 2021 met als thema intuïtief opvoeden.