Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Kinesiologie: vertrouw je eigen lichaam als raadgever

Schermafbeelding 2021-10-28 om 16.13.39

Ken jij ook dat gevoel van frustratie en onmacht als je niet meer wijs geraakt uit alle verschillende adviezen en informatie die op je afkomen? Als jij of je kind pijn heeft, ziek is, een ongemak ervaart of gewoon slecht in z’n vel zit, ga je op zoek naar wat er aan de hand is. Voor elk advies dat je tegenkomt, bestaat er wel ééntje die het tegendeel beweert.  Of het nu gaat over voeding, intoleranties, supplementen, medicijnen, opvoeding, dagritme, groeisprongetjes, relaties enz. Dankzij de spiertest kunnen we een monumentale stap maken naar autonomie, voorbij de veelheid aan informatie, meningen en oordelen. Via de spiertest, ook wel kinesiologie genoemd, hebben we toegang tot het uiterst persoonlijke geheel van body, mind and soul van wie wij en onze kinderen zijn. Ook toepasbaar wanneer er zich iets voordoet met de kinderen en we weten niet goed wat te doen.

Proces van trial & error

Vaak is het een proces van ’trial & error’.  Een proces van experimenteren en ondervinden.  Soms gaat ie goed. Soms –  minder of in het geheel niet goed.

  •           werkt het advies even om dan te ondervinden dat het effect niet blijvend is.
  •           blijkt dat het gewoon niet het juiste was en is in de tijd die verstreken is de onbalans nog vergroot,
  •           ontdek je iets dat voor jou perfect is, maar waar je kind averechts op reageert,….

De gepaste oplossing vinden, is op die manier vaak een tijdrovend proces dat onrust en twijfel met zich meebrengt. Het is zelfs nog niet eens zo eenvoudig om zuiver in te voelen, wat écht goed is voor ons of onze kinderen.  In de praktijk zit ons voelen bedolven onder een dikke laag overtuigingen, oordelen en meningen die ons pure voelen ondermijnen?

Ons lijf is een gigantische databank

Wist je dat elke cel van je lichaam een gigantische databank is?  Dat elke cel van je lijf alles, maar dan ook écht alles van je weet?  Het weet van je trauma’s en successen, van je verdriet en je dromen, van je verlangens, je talenten en uitdagingen, je ziel wens, je tekorten en je overdaad, je triggers. Het weet ook wat je nodig hebt op weg naar welzijn, geluk en evolutie. Het weet zelfs de korte weg hiernaar toe. Het kent je angsten, je bloedlijn en je stress van hier en nu. En wist je dat er een heel eenvoudige manier bestaat om die databank te raadplegen?

Kinesiologie: de spiertest

Onze cellen communiceren via energie. De spiertest geeft ons de mogelijkheid om die energie te ‘meten’.  Wat is ondermijnend, wat is bekrachtigend? Wat is juist en waar voor mij en wat niet? Waardevolle informatie uit eerste hand, rechtstreeks uit ons body-mind-soul systeem. 

Stel: je peuter heeft keer op keer last van buikpijn. Hoe komt dit? Is er een structureel probleem? Is er sprake van een overreactie op een bepaald voedingsmiddel? Misschien is zijn microbioom nog uit balans na medicijnen die hij heeft gekregen? Heeft hij moeite om zijn plekje te vinden na de komst van de nieuwe baby? Of spiegelt hij jouw struggle nu je opnieuw gaat werken en je balans zoekt tussen werk, gezin, relatie en jezelf?

Veel mogelijke redenen, maar wat is de echte reden en hoe kan ik mijn kind hierbij helpen? Via de spiertest heb je toegang tot zijn databank en kan je uitzoeken wat er aan de hand is. Met de informatie die je via het spiertesten verzamelt, krijg je een veel helderder zicht op de oorzaak en kan je veel gerichter keuzes maken en werken naar een oplossing. 

Het lichaam liegt nooit

Alle twijfels vallen weg en je weet precies wat je doen hebt in elke situatie. Geen omwegen van goedbedoelde doch verwarrende adviezen, geen gedoe met trial en error, geen in het duister tasten meer. Dit alles valt weg. En door hier veel mee bezig te zijn, kom je ook steeds dichter bij je intuïtie te staan. Je voelt werkelijk wat je lichaam je vertelt en het lichaam liegt nooit. Dus kinesiologie is een fantastische tool om in het leven toe te passen bij elke beslissing die je neemt.

Wil je graag kinesiologie aan den lijve ondervinden?

Kom dan op zaterdagnamiddag 20 november naar Stekene voor een interactieve lezing. Wil je zich hier graag in verdiepen dan kan je op zaterdag 27 november hier een workshop over volgen. Schrijf je in op info@purechild.be

Natalie AmoreKinesioloog – Coach

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..