Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Boost jouw én je kids’ immuunsysteem natuurlijk

Je immuniteit boosten

Het immuunsysteem is het verdedigingssysteem van jouw lichaam. Het heeft als doel, zowel interne als externe ziekteverwekkers te bestrijden. Het is dus een van de belangrijkste componenten van je gezondheid! Dit complexe netwerk van cellen, weefsels en organen werkt samen om schimmels, bacteriën, parasieten en andere microben te bestrijden, en om gezond weefsel te behouden. Hoe ondersteunen wij ons eigen lichaam en dat van onze kinderen in deze tijd om gezond en vitaal te blijven? Hier alvast een hele reeks met tips.

Zorg voor voldoende rust en een goede nachtrust

Dit bevorder je door:

 • het avondmaal ten laatste rondom 18.00 u te gebruiken zodat je eten goed verteerd is, tegen dat je het bed in kruipt.
 • een half uur voor je slapen gaat iets ontspannend te doen, zoals een douche nemen,  ook voor de kinderen is dit heel ontspannend.
 • een meditatie verhaal voor te lezen, zoals uit De boodschap van de vogel door Marieke Martns-Volmer      
 • meditaties van Marneta Viegas: Relax kids
 • een positief boek te lezen voor jezelf. Voor de kids een prentenboek voorlezen met een happy end.
 • elkaar een zachte massage te geven op de schouder, nek en bovenrug, want daar houden we veel spanningen vast. Zie de leuke Happy-kids massage boeken met versjes en liedjes erbij van Corina. www.happykidsmassage.com
 • een druppeltje lavendelolie aan de onderzijde van de voetjes, wat rust kan geven.
 • een dankbaarheidsboekje te maken, voor jezelf als ouder, maar ook zeker voor je kinderen. Samen even de dag overlopen en opschrijven waar je dankbaar voor bent. Dit kunnen heel eenvoudige dingen zijn. Zoals: “ Dank je wel voor de heerlijke soep of dank je wel, omdat een vriendje met jou zijn speeltje deelde of je een mooie zonsondergang hebt gezien of een regenboog enz.
 • te zorgen dat je elke dag voldoende vers en biologisch fruit en groenten eet. Wees heel bewust van wat je eet en zeker bij kinderen.
 • heerlijke warme verse soep! Dit is iets dat veel kinderen lusten en heel voedzaam.
 • elke dag voor vers (bereide maaltijden) te kiezen. Maak van samen koken met je kinderen een leuk moment. Laat ze helpen indien mogelijk. En plan dit in je dagschema. Vermijd suiker en bewerkte voedingsmiddelen.
 • veel water te drinken. Wisten jullie dat melk slijmen bevordert? Let dus op met melk, zeker als je kind verkouden is.
 • vaak buiten te wandelen en te zorgen dat je lichaam beweegt.
 • bewust te ademen wanneer je in de natuur bent, zodat je lichaam verse zuurstof tot zich kan nemen.
 • regelmatig – welgemeend – tegen elkaar te zeggen dat je van elkaar houdt en dat je goed bent zoals je bent.

Ook de natuur kan ons bij nog vele zaken helpen, zoals:

1) Herbalgem op basis van bloemknoppen: deze zorgen voor het afweersysteem van de allerkleinsten met de Wilde Roos 

De Rozenbottel werd al door de heilige Hildegard beschouwd als De knop van de genegenheid en wordt aanbevolen om de viezigheid uit de longen te verwijderen en deze weer gezond te maken. De Wilde Roos, is een uitstekende remedie tegen chronische en terugkerende KNO-kwalen, vooral bij kinderen. Hij wordt de beschermer van het bos genoemd en voorkomt elk type besmetting. Het is de pediatrische knop bij uitstek en wordt vooral aanbevolen voor de bescherming van kinderen tijdens die periodes waarin ze het meeste risico lopen om ziek te worden. Samen met de rozenbottel, die rijk is aan vitamine C, stimuleert de knop het natuurlijke afweersysteem en fungeert het als een echte natuurlijke bescherming. Vind HIER meer informatie over de bloemknoppen

2) Vibracell is een natuurlijk multivitamine supplement op basis van koudgeperste sappen van met zorg geselecteerd fruit, groenten en planten. Bovendien zijn deze grotendeels van biologisch gecertificeerde oorsprong.

3) Ojibwa – Cats Claw: Het extract van de plant heeft een gunstige invloed bij verschillende aandoeningen: infecties (bacterieel, viraal) en hormonale stoornissen. En tevens Vit C- posome: Een uniek liposomaal vitamine C1 complex

4) MannavitalVit D3 + vit A: Vitamine D3 + Vitamine A Forte van Mannavital bevat de combinatie van 2 onafscheidelijke vitaminen, die vooral in synergie bijdragen tot een sterke weerstand en die in hun best opneembare vorm worden aangeboden. En ook: Vit D3. Dit draagt bij tot: de normale opname van calcium en fosfor – het behoud van normale beenderen – het behoud van normale tanden – het behoud van een normale spierfunctie – een normale functie van het immuunsysteem – een normale celdeling.

Welke essentiële oliën kunnen je immuunsysteem ondersteunen?

Er zijn meerdere essentiële oliën die je immuunsysteem ondersteunen waaronder citroen, teatree, kruidnagel, kaneel, oregano en pepermunt.

 1. On Guard: is een mix van essentiële oliën waarmee dōTERRA een hele lijn van producten heeft gemaakt. Deze mix bestaat uit oliën van sinaasappel, kruidnagel, eucalyptus en rozemarijn. On Guard geeft energie, ondersteunt een gezond immuunsysteem en de ademhalingsfuncties. Hij beschermt ook tegen bedreigingen uit de omgeving en ondersteunt de natuurlijke antioxidanten afweer van het lichaam. De mix kun je zowel verdund op je huid gebruiken ,aromatisch, of door de olie in te nemen of in warm water, thee.
 2. LavendelVoor een goede nachtrust. Doe een druppel op je kussen, op je polsen of doe 3-5 druppels in je diffuser. Vind je lavendel geen lekkere geur? Onder je voeten werkt net zo effectief en dan ruik je het niet 😉
 3. OreganoEssentiële olie van Oregano ondersteunt de spijsvertering, de luchtwegen en het immuunsysteem. Dit door de carvacrol en thymol, de primaire chemische componenten die oregano bevat. Oregano is een hete olie, gebruik het verdund ( maak een 5ml roller met 4 druppels oregano aangevuld met gefractioneerde kokosolie) en rol twee maal daags onder je voeten. Gebruik het door een houten tandenstoker in een flesje dopen en die door soepen en/of saus heen te roeren. In de diffuser gebruiken in een mix met andere oliën kan natuurlijk ook (fijne combinaties zijn Bergamot, Cederhout, Kaneel, Kruidnagel, Eucalyptus, Eucalyptus, Frankincense, Gember, Lavendel, Citroen, Rozemarijn en Thijm)

Tot slot:

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere natuurlijke producten die ingezet kunnen worden. Pure Child is fan van bovengenoemde producten en daarom delen wij deze informatie graag. Wij inspireren jullie graag om deze winter gezond en wel door te komen.

Magdalena Troch

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..