nieuws

Corona tijden = Creatieve tijden

Meisje krijgt een goed idee

Het CORONA virus vanuit de invalshoek van PURE CHILD bekeken, met een positieve bril, veel flexibiliteit en vol vertrouwen!

 1. Velen van ons krijgen nu de kans om onze dagelijkse ratrace en vele verplichtingen op een rustiger tempo te brengen. Meer  ruimte en tijd voor onszelf en voor ons gezin. We krijgen letterlijk  enkele weken de kans om dichter bij ons zelf en bij elkaar te zijn. Een tijd om opnieuw te voelen, wat echt belangrijk is, in het leven.
 2. Wat een prachtige kans om samen, te knutselen, tekenen, schilderen, koken, paasversiering maken, in de tuin bezig te zijn met bloembollen en misschien wel een boom te planten. Tijd om samen te genieten van het lenteweer en  te kunnen vertoeven in het bos of naar zee te gaan uitwaaien en daar bijvoorbeeld heerlijk te gaan picknicken.
 3. Samen praktische dingen in orde brengen, die vaak uitgesteld werden. Opruimen van kasten & kamers. Ja, samen de lente schoonmaak doen. Verlucht ook alle kamers, bijv. met etherische oliën van eucalyptus of tijm. 
 4. Tijd om samen yoga-oefeningen te doen, te mediteren en (na het wassen van de handen natuurlijk) elkaar te masseren.
 5. Eindelijk tijd hebben om boeken voor te lezen of zelf te lezen.
 6. Zelf een kledingstuk maken, haken en breien,  wie hier goed in is:  ga aan de slag!
 7. En dan heb je misschien wel de techneuten die op de computer allerlei nieuwe dingen ontdekken of zelf ontwikkelen, zoals het maken van een eigen website.
 8. Prachtige foto’s maken en hiervan een album creëren enz.
 9. Samen gezelschapsspelen spelen en grote puzzels maken.
 10. Zijn er grootouders die we niet kunnen zien, wel dan hebben we zelfs een doel om ons creatieve brein uit de kast te halen en toffe dingen voor hen te maken.

Misschien ontdekken we nu de echte talenten van onze kinderen.  Natuurlijk zullen velen van onze kinderen ook nog wat schooltaken moeten doen. Dus om deze voorstellen wat concreter te maken, is het goed om een familie weekschema op te stellen. Dit is zeker belangrijk voor diegene die structuur nodig hebben gedurende de dag.

In onze PURE CHILD magazines vinden jullie alvast heel veel leuke tips in verband met yoga, meditatie, creativiteit en samen koken. Ook boeiende boeken voor groot en klein kan je hierin terugvinden.

En dan zijn er nog heel wat overige voordelen….

Zoals:

 • In deze situatie vliegen er minder vliegtuigen en is er minder autoverkeer. De lucht die we inademen is dus zuiverder.
 • We krijgen de kans om even bewust stil te staan bij de vraag: “ Waar zijn wij als mens collectief mee bezig? Leven we niet veel te snel? Te onbewust? Hebben we ons niet te afhankelijk gemaakt? Is dit de wereld waar ik mijn kinderen in wil zien groot worden?
 • Laten we in elke gemeente een biologische plukboerderij opstarten of groentetuinen maken op basis van Permacultuur.
 • Misschien kunnen we elkaar meer helpen door voor elkander iets te doen, in ruil in plaats van met geld.
 • Meer mensen kunnen van thuis uit werken en studenten kunnen deels ook aan homescholing doen. Hoe boeiend is dit allemaal!

Hoe geven we ons immuunsysteem een boost?

Ontspan jezelf als ouder, zodat ook de kinderen zich kunnen relaxen. Stress en emoties als angst, boosheid en verdriet zorgen voor veel energieverlies waardoor het immuunsysteem sterk vermindert. Gebeurt er iets verontrustends, sluit je ogen dan even en adem bewust 3x diep in en uit, waarbij je alleen focust op je adem. Herhaal dit nogmaals indien nodig. Wanneer je weer tot rust gekomen bent, reageer je beter op de situatie.

Deze tijd is ideaal om ons immuunsysteem een boost te geven. Minder stress, een goede nachtrust, veel verse groenen en fruit, buiten bewegen en de lentezon opzoeken zorgen hier alvast reeds voor.

Specifiekere weerstand boosters zijn:

 • Echinacea, vitamine C, zink, ginseng, probiotica, gember, knoflook, kurkuma, Oost-Indische kers, vitamine D3 zorgen dat je meer weerstand hebt.
 • Tip voor kinderen = Vibracell, een multivitamine supplement.
 • Voor het hele gezin: Chaga health immuno elexir

(Vraag natuurlijk steeds raad aan een bevoegd persoon, zeker wat betreft voor het toedienen aan kinderen. )

Tot slot:

Lees ook onze winter editie met als thema:” Weerbaar zijn” waar veel tips in staan. Op onze website: www.purechild.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *