Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Coaches in de kijker

"Onze coaches dragen de PURE CHILD-visie uit"

Wil jij ook als coach vermeld worden?

Ben je coach of therapeut en pas met een nieuwe praktijk begonnen? Als de visie van PURE CHILD je aanspreekt en je wilt graag aandacht vragen voor wat jij doet, dan bieden wij jou de kans om je zichtbaar te maken middels een vermelding op deze pagina. Een standaard vermelding kost €50,- per jaar (speciale kortingsprijs 2020).

Interesse? Laat hiernaast je gegevens achter dan kijken we samen of deze samenwerking passend is.

Bart Deleersnyder

Bart geeft als leerkracht in het bijzonder onderwijs sociale vaardigheidstraining aan  kinderen die het sociaal en emotioneel soms moeilijk hebben. Al enkele jaren is hij ook werkzaam in het ondersteuningsnetwerk. Stort zich momenteel met veel enthousiasme op de opleiding evolutiepsychologie in Hasselt.

Mede bezieler van By Terra, unieke jongerenkampen waar verdieping van jeZelf, gezonde voeding en de ware vorm van gemeenschapszin centraal staan.  

Bekijk hier Bart’s website

Björn Accoe | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Björn Accoe

Björn Accoe staat voor ondernemingszin, creativiteit en kinderen. Ondernemingszin en creativiteit zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden. Oprichter van IdeeKids en auteur van het boek: “WIJTIJD“

Bekijk Björn’s website >

Lees hier Bjorn’s artikelen op PureChild >

Briony vanden Busche | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Briony Vanden Bussche

Briony is oprichter van de Elfenschool. Ze is singer-songwriter, auteur van kinderboeken en creëert innovatieve educatieve methoden waarbij cognitieve vaardigheden, artistieke expressie en persoonlijke ontwikkeling worden geïntegreerd in hedendaagse sprookjes en liedjes. Ze richtte een innovatieve basisschool op in België en was enkele jaren directeur. Ze is oprichter van een privéschool voor jongeren. Ze lanceerde de afgelopen 12 jaar verschillende initiatieven met evenementen tot 3000 bezoekers op het gebied van onderwijs en bedrijfsleven. Ze is visionair, internationale ondernemer, trainer en bedenker van de Quantum Shift-methode.

Bekijk Briony’s website >

Lees hier Briony’s artikelen op PureChild >

Charlotte Bosteels | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Charlotte Bosteels

Charlotte Bosteels is geïnspireerd kunstenaar en life coach. Ze maakt helende tekeningen waarmee ze rechtstreeks tot de ziel spreekt van kinderen en volwassenen. Op basis van haar zelfgetekende kaarten heeft ze Sehoona ontwikkeld, een eenvoudige transformatietechniek die iedereen kan aanleren en toepassen binnen het gezin en de vriendenkring. Ze geeft lessen en workshops en toont hoe we vandaag op een zachte en vreugdevolle manier kunnen helen, groeien en vanuit ons stralend hart leven.

Bekijk Charlotte’s website >

Corina Elzenaar | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Corina Elzenaar

Corina Elzenaar is moeder van 2 dochters en oma van Kyara. Alle drie met levensuitdagingen als PDD-Nos, HSP en Kyara was premature met een chronische darmafwijking. Naast massagetherapeut en coach heeft zij haar eigen wellnesscentra. Corina is winnaar van “Creativiteits Wellness” award in 2012. Haar kleinkind Kyara bracht kindermassage op haar pad en zo ontstond Happy Kids Massage. Kindermassage is in deze tijd zo’n waardevolle aanvulling voor een gezonde opvoeding en ontwikkeling.

Luister hier naar mijn podcast:

Happy Kids Massage | Podcast op Spotify

Bekijk Corina’s website >

Lees hier Corina’s artikelen op PureChild >

Erika Van Hooste

Ik ben Erika en voel me helemaal top als ik in m’n praktijk mensen in balans en in beweging mag brengen. Kinderen noemen me de ‘toverfee’ omdat ik hun hartjes elke keer weer op een simpele, speelse manier blij kan maken. Voor jongeren en volwassenen ben ik graag een vertrouwenspersoon met wie ze hun zorgen kunnen delen én die hen dan, met een lach en soms een traan, helpt om angst en stress los te laten. Nu ik de opleiding kindercoach bijna heb afgerond, durf ik mezelf ook ‘coach’ noemen. Sinds kort schrijf ik kinderverhalen, ook op maat. Geef me een thema, gun me eventjes tijd en ik schrijf je een vlot leesbaar verhaaltje waarin je kind zichzelf kan herkennen.

In een notedop: ik help jong en oud(er) op weg door hun stress te verminderen, zodat het leven één groot avontuur wordt. Bekijk het leven eens door een andere bril en je zal zien… er is altijd een weg vooruit.

Bekijk hier Erika’s website

Guy Stevens | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Guy Stevens

Guy Stevens is een ervaringsdeskundige op het vlak van de natuurlijke ontwikkeling en het leerproces bij kinderen tot 8 jaar. Vanuit zijn vroegere onderwijspraktijk als leerkracht bewegingsopvoeding heeft hij via observatie en zelfstudie een bepaalde expertise opgebouwd.

In 2018 heeft hij Werkgroep Ont-wikkelend Leren-WOL opgericht. Met een 20-tal leden zijn zij op wetenschappelijk onderbouwde manier van mening dat we jonge kinderen best benaderen vanuit hun natuurlijke ontwikkeling en niet vanuit de heersende cognitieve normen.

Bekijk Guy’s website >

Lees hier Guy’s artikelen op PureChild >

Hannah de Vos-Beckers

Hannah startte in 2000 met haar man de vernieuwende school Aventurijn ( Loenen) Vanuit haar uitgebreide ervaring met leren van het leven, schreef zij vele artikelen, blogs en een boek ( “Op Avontuur”) Daarnaast geeft zij vanuit het Kenniscentrum Verrijkend Onderwijs lezingen en advies rondom (thuis) onderwijs.

Bekijk Hanna’s Website

Bekijk hier Hannah’s andere website

Inge Adriaenssens

“Zo lang ik me kan herinneren droom ik van een betere wereld. Een wereld waarin iedereen zich kan ontwikkelen, zich ergens thuis voelt, de anderen respecteert en plezier heeft in het leven.”


Ze is ergotherapeute, gezondheidsconsulente, kindertolk en oracle alchemist. Ze volgde opleidingen in binnen- en buitenland rond sensorische informatieverwerking/ prikkelverwerking. Ze werkt vanuit verschillende niveau’s en werelden met kinderen en begeleiders. 30 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen en hun ouders. En meer dan 10 jaar ervaring in het trainen en coachen van professionals om te kijken naar de oorzaak van het gedrag van het kind en naar de schoolse vaardigheden.

Bekijk hier Inge’s website

Jurgen Bex | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Jurgen Bex

Ik heb mij verdiept in het psychische en emotionele welzijn van de mens. Na jaren studies van natuurgeneeswijze en evolutie psychologie heb ik mijn praktijk als naturopaat geopent sedert 2008. Waar ik gepassioneerd te werk ga en steeds in bijleer.

Bekijk Jurgen’s website >

Kathlien | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Kathlien Bridoux

Kathlien Bridoux is moeder van een zoon. Als doula (geboortecoach), bodyworker, coach en lesgeefster begeleidt ze moeders en vaders in de verbinding met hun kind van kinderwens tot ouderschap. Ze vertolkt de stem van het kind, de baby, de ongeborene en hoe zij op vele manieren ons uitnodigen om steeds meer ons natuurlijke zelf te worden. Zo werkt ze zowel via het lichaam als via gesprek met zwangere moeders, met kinderen of met volwassenen rond hun eigen geboorte of hechting,… steeds weer opnieuw van leven tot Leven. 

Bekijk Kathlien’s website >

Lees hier Kathlien’s artikelen op PureChild >

Kristien Taelman

Ik ben Kristien, 46 jaar, HSP, gehuwd en mama van een hoogsensitieve dochter van 7. Sinds 2005 ben ik gefascineerd door het persoonlijkheidskenmerk hoogsensitiviteit. Wat begon als een zoektocht vanuit mijn eigen ervaringen en bekommernissen als HSP, mondde uit in tal van opleidingen en bijscholingen. En toen kwam Eline, een pittige, wilskrachtige en tegelijk o zo sensitieve dochter. Wat genoot ik ervan om mijn kennis nu ook tijdens de opvoeding toe te passen, met vallen en opstaan. Vandaag help ik ouders de behoeften van hun prachtige, gevoelige kind(eren) te (h)erkennen en door kleine aanpassingen in de omgeving een warm en veilig nest te bieden. Want wat is er mooier dan een sensitief kind dat zijn unieke weg vindt en onbekommerd zichzelf mag zijn.​

Bekijk hier Kristien’s website

Maggie Nauwelaers | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Maggie Nauwelaers

Maggie Nauwelaers is Nature-Based begeleider, Kinderyoga en Kundalini Yoga docent, Helend dans begeleider, auteur van ‘Hartenmagie voor kinderen en hun begeleiders’ (Nature-Based begeleiding van kinderen naar zelfliefde en hun authentieke kracht) en het daarbij horend boek Eenheidspaard (Kinder-doe-verhaal-boek gebaseerd op deze visie).

Bekijk Maggie’s website >

Lees hier Maggie’s artikelen op PureChild >

Naomi D’hont

Als inspirator, creatieve generalist en transformatiecoach is Naomi bezield door leven zelf. Ze houdt ervan om vanuit verschillende zelfhelende technieken op verscheidene manieren mensen te inspireren; geluk, gezondheid en bewustzijn te brengen. Hen in alle vrijheid de meest authentieke versie van zichzelf te laten herontdekken en leven. Vanuit haar passie voor dans, muziek, kleur, schrijven en energetisch werk begeleidt Naomi anderen in hun groeiproces en creëert ze hulpbronnen voor (zelf)bewustzijn en innerlijk welzijn.

Bekijk hier Naomi’s website

Nathalie van de Stelt

Klassiek homeopaat binnen haar eigen praktijk Kinderhomeopathie. Ze helpt kinderen met diverse fysieke en mentale klachten. Gespecialiseerd in kinderen met een niet aangeboren ontwikkeling achterstand en autisme. Voor deze kinderen heeft ze een speciaal jaartraject om meer in te zetten en vooruitgang goed te kunnen monitoren.
Oprichtster van een online Academy met diverse leerzame webinars voor ouders en collega homeopaten. Auteur van het boek: ‘Homeopathie voor kinderen’

Bekijk hier Natalie’s website

Bekijk hier de Kinderhomeopathie website

Nathalie Verlinde Nalin

Bij Nathalie kan je terecht voor systeem -en lichaamswerk. Ze focust vooral op ouders, grootouders, gezinnen en iedereen die beroepshalve met kinderen werkt. Pionierswerk dat zoveel te bieden heeft! Kinderen dragen zoveel en willen niets liever dan de blaadjes in hun geschiedenisboek compleet maken. Nu werkt ze vooral voor de kinderen en niet meer met de kinderen. Deze dienen te spelen en zich zonder zorgen te kunnen ontwikkelen.
Ze werkt vanuit een diep vertrouwen. Haar kennis reikt verder dan dit leven en dan boeken en woorden.

‘Kennis toont zich in de ogen van een kind, de wijze woorden van een voorbijganger en de synchroniteit van het leven.’

Vanuit een krachtig liefdevol hart is alles mogelijk.’

Bekijk hier Natalie’s website

Patricia Smet | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Patricia Smet

Bewustzijnswerker, openhartige netwerker, liefdevolle vrouw, engel en transformator. Actief geweest in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Schrijven, communicatie, overvloed, sjamanisme, creatief zijn met kleur zijn enkele passies van me. Vanuit mijn ervaringen en verworven wijsheid, ondersteun ik graag organisaties en individuele volwassenen en kinderen.

Earth Life Love Energy : E.L.L.E

Bekijk Patricia’s website >

Lees hier de artikelen van Patricia op PureChild >

Renata Hamsikova

Renata Hamsikova – specialist in uitzonderlijke begaafdheid (kinderen met 145plus IQ)

Renata heeft na haar studie een vertaalbureau opgericht, waar ze werkte als tolk en vertaler met een klein team. Na 18 jaar vond ze het tijd voor een verandering en ging ze weer studeren. Haar inspiratie tot deze koerswijziging was het besef dat er in het Nederlandse onderwijs weinig kennis is over hoogbegaafdheid en dat hoogbegaafde kinderen uitgesloten worden van begeleiding en het onderwijs waar ze wettelijk recht op hebben. In 2009 heeft Renata IEKU Advies opgericht. Inmiddels is ze niet alleen specialist in uitzonderlijke begaafdheid (voor kinderen die of 145+ IQ scoren op een IQ-test of waarvan een ervaren specialist zegt dat ze uitzonderlijk begaafd zijn) maar ook een mensenrechten activist :). Hoogbegaafde en uitzonderlijk begaafde kinderen worden namelijk nog steeds gediscrimineerd en uitgesloten van passende begeleiding (al dan niet onbedoeld). De bewustwording creëren dat ieder kind het recht heeft om te zijn wie het is, een individu dat de inclusieve wereld zelfredzaam en zelfsturend aankan, is Renata’s belangrijkste missie.

Renata is vooral bekend door haar vernieuwende aanpak die zich richt op de kern, namelijk het hoogbegaafde kind en zijn ouders begeleiden in de zoektocht naar zichzelf om een hoogbegaafde rebel te kunnen zijn, een intens, authentiek, autonoom en vrij mens.

  • Laat van je horen! Stuur een e-mail naar renata@ieku.nl. Gebruik geen Facebook, Whatsapp of andere sociale media, want die gebruik ik niet regelmatig en dan kan ik je bericht over het hoofd zien.
  • Sociale netwerken: Facebook, LinkedIn, Spotify, Podbean

Zoek je inspiratie om ook een hoogbegaafde rebel te worden of zoek je hulp? Neem dan contact met Renata op!

Ruth D'haese

Ruth D’haese zet zich in voor het behoud van de kinderlijke verwondering en liefde voor het leven. Dit voor zowel kinderen, volwassenen als bedrijven. In 2008 richtte zij Equi Spirit Horses op. Een kom tot rust, groei en transformeer plek voor groot en klein. Haar grootste kracht is haar liefde. De liefde voor al wat leeft. Steeds zoekt ze naar het beste in de ander en in de situatie.   Als Soulhealer en coach begeleidt zij volwassenen en kinderen richting hun zielenmissie. Verder leidt ze jongvolwassenen op die ook hun eigen plek met paarden willen opstarten. Voor bedrijven werkt ze rond persoonlijk leiderschap en de kracht van diversiteit in een team. Dit zowel in privé-sessies als met groepen.  Vanuit haar eigen ervaring als sterrenkind weet ze dat hoe sterker je je aard hoe krachtiger je kan verbinden met andere dimensies. Net daarin kunnen paarden heel waardevol bijstaan.   Haar ervaring leerde haar dat we net in de grootste stormen van het leven onze innerlijke kracht ontwikkelen. Haar leuze luidt “Het geheel is zo krachtig als de som van al haar delen”

Bekijk hier Ruth’s website

Stuur Ruth hier een email

Sandra Bolte | Coach Pure Child Opvoedkundig Magazine

Sandra Bolte

Sandra Bolte brengt het oude spirituele gedachtegoed van de Maya’s in de gezinnen. Ze coacht en traint ouders naar Hartgedragen Ouderschap. Het is haar missie dat kinderen worden zoals ze bedoeld zijn. Hiervoor hebben ze ouders nodig die kritisch denken, zichzelf helen, hoofd en hart verbinden met elkaar en hun eigen zielspad bewandelen. Dit doet ze vanuit 24 jaar ervaring in het onderwijs, therapeut en moeder.

‘Alles is energie en door het verhogen van je eigen frequentie word je een positief rolmodel voor je kind.’

Bekijk Sandra’s Website

Vanessa Lauwers

Vanessa is de bezielster van ’t Zonnekind. Een plek waar kinderen leren om terug te stralen. Ze heeft 15 jaar ervaring opgebouwd in het coachen en trainen van mensen, jong en oud in thema’s als communicatie, zelfvertrouwen, assertiviteit, faalangst enz. Vanessa is kind en jongerencoach met een specialisatie in hoogsensitiviteit.
’t Zonnekind is een coach en trainingspraktijk. Kinderen en ouders kunnen er terecht voor 1 op 1 begeleiding. Het online leerplatform is ontstaan om aan de vraag van vele leerkrachten tegemoet te komen om bijscholing te volgen. De specialisaties van het huis zijn hoogsensitiviteit, faalangst, executieve functies en zelfvertrouwen.

Bekijk Vanessa’s website >

Lees hier Vanessa’s artikelen op PureChild >

Wilga Zibel

Ze deelt al ruim 21 jaar haar kennis, ervaringsdeskundigheid, maar vooral haar hart met ouders, leerkrachten en hulpverleners om zoveel mogelijk kinderen de bevrijdende sleutels in handen te geven die de verbinding herstellen of verdiepen met wie ze in oorsprong zijn. Door deze sleutels toe te passen, weten ze niet alleen maar VOELEN ze ook hun intrinsieke waarden.

Waardoor er meer verbinding vanuit Zelfbewustzijn en zelfverzekerdheid ontstaat. Een stevig fundament, waarop ieder mens (kind of volwassene) met beide benen op de grond zijn leven vanuit kracht, liefde, zelfvertrouwen en zielstalenten verder kan bouwen in verbinding met de ander en de wereld om zich heen.
Be – Live & Shine your own Colours

Bekijk Wilga’s website >

Bekijk Wilga’s Colours Website