Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Spelenderwijs verbinden en hechten

Met meer dan 100 spelletjes

Auteur: Micheline Mets

Uitgever: swp

ISBN: 9789088509063

Spelen is de manier om een goede hechting te krijgen met je kind. Dus geef je kind een bal en ga samen spelen! Door de eeuwen heen en in alle culturen vormen spel en speelsheid het meest natuurlijke ontwikkelingsmiddel voor kinderen. Ongeacht hun afkomst, ongeacht wie ze zijn.
Dit boek toont dat ouders, opvoeders die actief en met plezier investeren in een hechte relatie met hun kind, bouwen aan een waardevol fundament. Als kinderen in hun eerste levensjaren in een liefdevolle, stabiele omgeving opgroeien, wordt een gezonde basis gelegd voor hun verdere leven. Het stimuleert actief de hersenontwikkeling en vergroot zo hun toekomstperspectief. De stevige band met hun opvoeders zorgt voor vertrouwen in zichzelf, anderen en de wereld. En het mooie is: iedereen, van ouder, verzorger tot leerkracht, pleegouders of therapeut, kan hieraan bijdragen. Spelenderwijs. Elke dag opnieuw.

In Spelenderwijs verbinden en hechten gaan achtergrond en écht doen hand in hand. Het is een inspiratiebron met zeker honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen en helen. Door elke dag opnieuw samen te spelen en te beleven. Dit boek wil inspireren, maar vooral motiveren om actief en met veel plezier aan de gang te gaan. Het is geschreven voor ieder die met kinderen werkt en leeft.

De auteur Micheline Mets heeft een hele grote passie voor kinderen en spelen. Ze werkt als speltherapeute, heeft haar eigen praktijk Ilmatar en was lange tijd verbonden aan Het Haags Kinder- en Jeugdtherapeuticum

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..