Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Mindful Ouderschap

Mindful Ouderschap

Mindfulness goeroe Jon Kabat Zinn schreef reeds de aanzet tot dit boek in de jaren negentig van vorige eeuw. Hij, te samen met zijn echtgenote Myla besloot dat de tijd rijp was, om de definitieve versie, aangevuld met recente inzichten en ervaringen in de wereld te brengen.

Uiteraard is er de voorafgaande klassieke analyse dat kinderen opvoeden een zinvolle, doch uitdagende klus is in tijden van Smart-spelletjes en Smart gadgets. De aanpak van een mindfulle ouder verschilt daarin dat deze niet ingaat op de externe fenomenen, maar eerder zich naar binnen keert en bij zichzelf gaat onderzoeken, wat de kwaliteit van de verbinding is met zijn of haar kind. 

Beide auteurs geven ook  grote aandacht aan de emotionele-, maar vooral intuïtieve beleving in de opvoeding. Verschillende situaties worden besproken;  hoe wordt bijvoorbeeld om gegaan met het recht op zelfbeschikking, wat is empathie en wat is het niet? Of wanneer weet je als ouder wanneer je de dingen beter aanvaardt?

Dit boek is een troef voor (groot)ouders die de relaties met hun (klein)kinderen willen optimaliseren in een maatschappij die de relatie kind-opvoeder meer en meer onder druk zet.

Koop Dit Book Nu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..