Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Een autobiografische, overwegend cynisch en grappig dagboek van een prettig gestoorde jonge’ vrouw die  moeder wordt. Het is onderverdeeld in : 1. Kinderwens 2. Zwanger 3. Bevallen 4. Kraamtijd 5. Eerste levensjaar  

Als je de reputatie kent van de gevierde, Nederlandse schrijfster, Renske De Greef weet je dat het boek gaat over diepmenselijke emoties en ervaringen. De saus is droogkomisch en gaat over de tragikomiek van een jonge moeder, die haar dagboek start met de openingszin: “ Ik ben eind twintig en leid een vrolijk lapzwanzig & kinderloos leven met lange nachten, luie dagen en opvallend veel knoflooksaus op mijn wang.”. Haar huishouden omschrijft ze als ‘artistiek’ met een hoge tolerantie voor goorheid.

Het proza wordt links en rechts afgelost door  infografische kunststukjes, die de lezer wetenschappelijke inzichten weet mee te geven. Zelf vond ik de meest grappige, de ‘schattigheidsmeter’ en ‘de Piramide van  verantwoordelijkheid’. 

Het boek heeft meer van deze parels, die ongetwijfeld, jonge zwangere moeders op een andere manier naar hun zwangerschap laat kijken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..