Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?

Stiefplan, tips en tools voor het samengestelde gezin

Auteur: Corrie Haverkort
Uitgever: Pica
ISBN: 9789491806995

Een succes maken van een samengesteld gezin is een behoorlijke opgave. Dat blijkt wel uit deze cijfers: 60 procent gaat wéér uit elkaar. Tegenwoordig stellen ouders die gaan scheiden een ouderschapsplan op waarin afspraken gemaakt worden over de opvoeding en verzorging van de kinderen. Waarom zou je niet een soortgelijk plan maken als je een relatie begint (of hebt) met iemand die al kinderen heeft?
Vaak zijn de relaties in een nieuw gezin ingewikkeld en spelen er verschillende loyaliteiten (bijvoorbeeld t.o.v. je (ex-)partner, je biologische en stiefkinderen). Naast emotionele spanningen komen er ook praktische problemen om de hoek kijken: Hoe voeden we op? Wie corrigeert de kinderen? Hoe vieren we de verjaardagen? En hoe gaan we om met de ex-partner?
De schrijfsters hebben een Stiefouderschapsplan – kortweg Stiefplan – ontwikkeld. Aan de hand van 10 eenvoudige stappen breng je jouw samengestelde gezin in kaart en leg je afspraken en wensen voor jouw gezin vast. Met het Stiefplan vergroot je de kans dat jullie nieuwe gezin wel zal slagen! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..