Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

De taal van Huilen

De taal van huilen positief omgaan met huilen en boosheid van baby’s en kinderen tot 8 jaar

Auteur:A.J. Solter

Uitgever: De Toorts B.V.

ISBN:9789060207864

Dit boek toont ons duidelijk hoe we erachter kunnen komen wat baby’s en jonge kinderen bedoelen als ze huilen. Het biedt de mogelijkheid om tot een betere, diepere relatie met kinderen te komen. Solter heeft het geschreven voor ouders, verzorgers, onderwijzers en werkers in de gezondheidszorg.
Het boek geeft inzicht in de redenen waarom kinderen huilen en boos zijn en leert ons hoe we daar het best op kunnen reageren. Andere benaderingen zijn onder meer: baby’s worden geholpen om ‘s nachts door te slapen (zonder dat ze worden genegeerd); kinderen leren spanning en trauma beter te verwerken; hun leer- en concentratievermogen wordt verhoogd; hun gevoel van eigenwaarde groeit en hun emotionele leven verdiept zich; agressief gedrag van kinderen vermindert.
’Ongetwijfeld zal het boek de lezer meer zelfvertrouwen geven als ouder of verzorger, omdat het speciale vaardigheden aanreikt, die vooral gericht zijn op constructief omgaan met tranen en driftbuien. Dankzij deze nieuwe vaardigheden zien ouders tot hun vreugde hun kinderen in lichamelijk en psychologisch opzicht gezonder worden.’ (uit het voorwoord van Thomas Gordon)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..