Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Boeken

Boek in de kijker

Het effect van Sophia, een kind met KRISTAL energie

Pionier zijn is geen eenvoudige opgave. En zeker als je in het beginsel geen flauw idee hebt dat je een pionier bent. Wat zegt Wikipedia over de definitie van een pionier: Een pionier is iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt, zodat hij daar zijn weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen.’

‘Haar weg vinden’ was uiteindelijk de opdracht van Eva Storm, die moeder werd van wat zij in haar binnenkort te verschijnen boek een kind met kristalenergie noemt.

Onbekend fenomeen

ja, ik durf dit boek zelfs zeer opmerkelijk noemen want het is een routeverslag van een buitengewone ontdekkingstocht over een (nog) onbekend fenomeen dat de komende jaren nog aan bekendheid zal winnen. Er zijn namelijk honderden, misschien wel duizenden kinderen zoals ‘Sofia’. Het lijkt me dan ook  meer dan nodig  om de hier de definitie van een

‘kristalkind’ nog eens neer te pennen, al was het maar om misverstanden te voorkomen.

Wat is een Kristalkind?

Op de website van FemkeDe Grijs.com staan een aantal wetenswaardigheden maar een kant en klare definitie, noch wetenschappelijke theorie blijkt er niet te bestaan. Wel worden een aantal uiterlijke kenmerken beschreven.  Voorzichtigheidshalve, voeg ik er aan toe dat het component, intuïtie ook een grote rol speelt bij het herkennen van een Kristalkind.

Zijn ze hooggevoelig? Hoogbegaafd?

Deze kinderen zijn verassend intuitïef en voelen alles piekfijn aan. Zelfs in die mate dat ze niet het onderscheid kunnen maken hun gevoelens en die van de anderen rondom hen. Soms beschikt een kristalkind over een hoger dan gemiddeld IQ. De combinatie van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid vormt ‘explosieve’ cocktail, die voor een gemiddelde opvoeder een  zéér grote uitdaging met zich meebrengt.

Zijn ze neurobiologisch andersdenkend & paranormaal?

Meestal wel, maar  wat hen vooral kenmerkt  is hun ‘out of the box’ denken. Oftewel, ‘niet lineair denken’. Door dat  soort denken, krijgen ze soms het etiket ‘neurobiologisch andersdenkend’. Ook krijg je, soms een kind dat bepaalde paranormale talenten heeft, maar daar niet mee te koop zal lopen.

Zijn ze kosmisch evolutionair?

Om het fenomeen echter, ECHT te kunnen begrijpen is het nodig dat je in een kosmisch, evolutionair verhaal duikt. Een verhaal, dat auteurs zoals Barbara Hand Clow, Tera Thomas en Barbara Marciniak brengen over ons kosmisch erfgoed en de afkomst van de mens en zijn link met de Pleiadische sterrenconstellatie. Als je er voor kiest, dit (belangrijk) verhaal te negeren, wordt het moeilijk om Kristalkinderen te begrijpen.

Een belangrijke boodschap

Het komt er op neer dat die kinderen een héél belangrijke boodschap brengen: Zij vragen of verzoeken ons om onze gewoontes, onze patronen te veranderen. Dit doen zij, bijvoorbeeld door volwassenen duidelijk te maken dat zij niks te leren hebben van de volwassenen. Hieruit ontstaat uiteraard veel weerstand in de leefomgeving van zo’n kind.

Hiermee, wordt het ook duidelijk hoe uitdagend het voor een moeder (en vader) is om een dergelijk kind op deze wereld te brengen. In onze Pure Child editie van april 2021 ‘ van angst naar vertrouwen’ vind je een uitgebreide voorstelling van het nieuwe boek’ Het Effect van Sophia’ van Eva Storm over het kristalkind Sophia.

Rudy Van damme

Boeken voor leerkrachten

Boeken voor kinderen

Boeken voor ouders