Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Boeken Voor Ouders

Boeken in de kijker

Montessori kind

Een gids voor ouders voor het opvoeden van zelfstandige kinderen vol empathie en creativiteit

Auteur: Simone Davies

Uitgever: Brandt

ISBN: 9789493319141

Een praktische, inspirerende en mooi uitgevoerde gids, voor de ouders van kinderen van 3-12 jaar. Met behulp van de Montessoriprincipes leer je de ontwikkeling van je kind te stimuleren, en een gezinsleven te creëren met minder afleiding, apparaten en schermen.
Simone en Junnifa laten zien hoe je als ouder het volle potentieel van jouw kind benut, en het zo goed en respectvol mogelijk kunt begeleiden tijdens zijn eigen persoonlijke ontwikkeling.
Bijvoorbeeld door:
je huis zo in te richten dat het zelfstandigheid en onderzoek stimuleert,
Montessori-activiteiten te organiseren, passend bij de interesses van je kind
‘wellevendheidslessen’ voor te leven, waarmee je jouw kind leert anderen te respecteren en leert hoe te reageren in verschillende situaties, positief en negatief.

Maar ook hoe je met je kind goed kan communiceren, het belang van een dagritme en het seizoensritmes, wat je kan doen bij problemen wij het eten, het slapen, zindelijkheid.
Wat je kan doen bij lastige situaties, of hoe je gevoelige onderwerpen bespreekt.
En je wordt als ouder ook meegenomen in je eigen groei, hoe je klaarstaat voor je kind, maar ook voor jezelf en hoe je zelfreflectie beoefent en hoe je hen ruimte kan geven om uiteindelijk de vleugels uit te slaan.

Dit boek is een echte ondersteuning als ouder om op een geweldige manier je kind of kinderen op te voeden.

Spelenderwijs verbinden en hechten

Met meer dan 100 spelletjes

Auteur: Micheline Mets

Uitgever: swp

ISBN: 9789088509063

Spelen is de manier om een goede hechting te krijgen met je kind. Dus geef je kind een bal en ga samen spelen! Door de eeuwen heen en in alle culturen vormen spel en speelsheid het meest natuurlijke ontwikkelingsmiddel voor kinderen. Ongeacht hun afkomst, ongeacht wie ze zijn.
Dit boek toont dat ouders, opvoeders die actief en met plezier investeren in een hechte relatie met hun kind, bouwen aan een waardevol fundament. Als kinderen in hun eerste levensjaren in een liefdevolle, stabiele omgeving opgroeien, wordt een gezonde basis gelegd voor hun verdere leven. Het stimuleert actief de hersenontwikkeling en vergroot zo hun toekomstperspectief. De stevige band met hun opvoeders zorgt voor vertrouwen in zichzelf, anderen en de wereld. En het mooie is: iedereen, van ouder, verzorger tot leerkracht, pleegouders of therapeut, kan hieraan bijdragen. Spelenderwijs. Elke dag opnieuw.

In Spelenderwijs verbinden en hechten gaan achtergrond en écht doen hand in hand. Het is een inspiratiebron met zeker honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen en helen. Door elke dag opnieuw samen te spelen en te beleven. Dit boek wil inspireren, maar vooral motiveren om actief en met veel plezier aan de gang te gaan. Het is geschreven voor ieder die met kinderen werkt en leeft.

De auteur Micheline Mets heeft een hele grote passie voor kinderen en spelen. Ze werkt als speltherapeute, heeft haar eigen praktijk Ilmatar en was lange tijd verbonden aan Het Haags Kinder- en Jeugdtherapeuticum

Help je kind bij angst en zorgen 

Een gids voor ouders

Auteur:Cathy Creswell

Uitgever: Nieuwezijds

ISBN: 9789057125928

Heeft je kind last van angstige gedachten die het gedrag beïnvloeden of hem of haar ‘s nachts wakker houden? Naar schatting heeft 15 procent van de kinderen last van angsten en zorgen. Daarmee zijn het de meest voorkomende emotionele of gedragsproblemen bij kinderen. Als ze niet aangepakt worden, kunnen ze leiden tot spijbelen, moeite bij het maken van vrienden, en langdurige problemen met angst en depressie. 

Deze uiterst nuttige gids, geschreven door twee van de meest vooraanstaande Britse deskundigen op het gebied van angst bij kinderen, leert je te begrijpen wat de oorzaak is van de zorgen van je kind en praktische stappen te nemen om hem of haar te helpen deze te overwinnen. 

Met dit praktische boek kunnen ouders, begeleiders en docenten hun kinderen helpen bij algemene en specifieke angsten, fobieën en piekerproblemen. De auteurs baseren zich op het laatste wetenschappelijke onderzoek en op hun jarenlange praktijkervaring met gezinnen. De invulschema’s en werkbladen uit dit boek zijn te downloaden via www.nieuwezijds/downloads 

Cathy Creswell is klinisch psycholoog en hoogleraar ontwikkelingspsychologie aan Oxford University. Lucy Willetts is als klinisch psycholoog gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en werkt als gastdocent aan de Universiteit van Reading. Beide auteurs hebben met honderden kinderen en hun families gewerkt aan het overwinnen van angstproblemen.

Meer boeken voor ouders