Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Boeken Voor Leerkrachten

Boek in de kijker

Vlinderbrein leren

Activeer superpowers in kinderen

Leerstrategieën voor de scholen van de toekomst die kinderen helpen uit te blinken in elke ontwikkelingsfase

Auteur: Briony Vanden Bussche & Drs Roy Martina

Uitgever: Educate The Future BV

ISBN: 9789090383781

De manier waarop we de volgende generatie onderwijzen is van het grootste belang voor het vormgeven van onze toekomst. De kinderen van nu, hun verbeeldingskracht en de mate waarin zij bewust zijn van hun kerntalenten en potentieel bepaalt onze toekomst. Onderwijs gaat echter niet alleen over het voorbereiden van kinderen op de wereld zoals we die vandaag kennen, maar eerder op de wereld zoals die morgen zou kunnen zijn. In dit boek maken de schrijvers een Quantum Sprong die de conventionele grenzen van leren overstijgt.
Zij nemen je mee op een ontdekkingsreis naar de toekomst van het onderwijs, vanuit hun eigen verhalen en dromen in dit leven tot een samensmelting van twee unieke perspectieven: een wereld waarin kinderen niet alleen leren, maar gedijen, waar ze niet alleen slagen, maar floreren, waar ze niet alleen kennis verwerven, maar wijsheid vergaren. Dit boek neemt je mee op een buitengewone zoektocht naar een toekomst waarin kinderen de stuwende kracht zijn achter een wereld die nog moet komen.

Ontdek in dit boek:
het grootste potentieel in kinderen te activeren
Zelfvertrouwen te ontwikkelen en gevoelens in balans te brengen
Versneld te leren en droomkracht en intuïtie te stimuleren

Maar ook hele fijne verhalen om voor te lezen aan de kinderen.
Alsook de regenboogtalentenplan van Briony komen hierin aan bod.

Liefdevol Rebelleren in het Onderwijs

Hoe bescherm jij jouw kind tegen de ziekten van het onderwijssysteem?

Auteur: Loes Ruesink, Terah Ake Vdf Beek, Frank Reusink

Uitgever: Liefdevol Rebelleren

ISBN: N/A

Dit boek  is een helder en bevlogen handboek voor ouders die voelen dat er iets in het Onderwijssysteem niet klopt. Een boek dat wij graag in de kijker plaatsen.

Wat dit resoneert volledig met onze PURE CHILD visie.

Loes Ruesink neemt je in haar boek mee op een reis. Een reis langs de zes grootste ziekten in het Onderwijssysteem. Dit o.a. aan de hand van een zestal interviews met een zestal experts zoals Maarten Oversier en Jan Storms waardoor het boek dieper gaat, dan datgene wat je aan de oppervlakte waarneemt in het onderwijssysteem.

Het boek is tevens zo praktisch dat je direct na het lezen aan de slag kan gaan om voor je (klein)kind het verschil te maken. Het is zoals Janny Klein ons liet weten: “een aanrader voor iedereen die het onderwijs of zijn of haar kind lief is” En daarmee wordt het boek zeer behulpzaam. Want elke ziekte, die we in het onderwijssysteem bespreken, wordt aangevuld met concrete en praktische handvaten, die voor iedereen toepasbaar zijn. Of zoals een anonieme lezer ons liet weten: “Het boek heb ik intussen uit en ik begin er nog een keer in, om de oefeningen te doen, om van mijn gezin het creatiewiel uit te zoeken. Het is werkelijk een prachtig en ook werkbaar boek. Heel erg bedankt.”

Het boek is daarmee niet alleen relevant voor ouders zelf, maar ook voor oma’s en opa’s, leerkrachten en andere begeleiders van kinderen. Als lezer ga je zeker antwoord vinden op de volgende vragen:

 1. Hoe ontdek je de zielsmissie van je kind en hoe zorg je dat je kind hier in het onderwijssysteem mee verbonden blijft?
 2. Hoe beïnvloedt het onderwijssysteem de mindset van kinderen en wat moeten en kunnen we hier als ouder mee?
 3. Hoe kan je als ouder zelf zorgen dat de intuïtieve kracht van je kind geactiveerd blijft in het onderwijssysteem?
 4. Hoe kunnen we de angst, die we ervaren of het met ons kind op school wel goed komt, omzetten in vertrouwen?
 5. Hoe ondersteun je je kind om toch zijn hart te volgen in het onderwijssysteem?
 6. Hoe kan je je kind helpen om de cijferdruk en schoolstress te transformeren in ontspanning?
 7. Hoe zorg je dat je kind zijn authentieke creatiekracht kent en ook leert gebruiken binnen het huidige onderwijssysteem?
 8. Hoe zorg je ervoor dat je kind zich niet gevangen voelt in het onderwijssysteem?
 9. Hoe bescherm je je kind tegen de eenzijdigheid van het onderwijssysteem?
 10. Hoe zorg je dat je als ouder krachtiger wordt in plaats van vecht tegen de problemen waar je kind in het onderwijssysteem tegenaan loopt?
 11. Hoe stel je een eigen persoonlijk bevrijdingsplan op om te zorgen dat jouw kind niet emotioneel, mentaal, spiritueel of soms letterlijk fysiek ziek wordt van het onderwijssysteem.

In dit boek vallen de puzzelstukjes op hun plek over wat er mis loopt in het onderwijs en wat we eraan kunnen doen. Met PURE CHILD willen wij dit boek dan ook aan iedereen aanraden.

De relaxte leraar

Auteur:  Maike Douglas-Westland

Uitgever: Pica

ISBN: 9789493209879

Je moet eerst goed voor jezelf zorgen, zodat je er ook voor je leerlingen kunt zijn. Maar hoe doe je dat nou als de druk van bergen administratie op je schouders rust en ouders, collega’s of schoolleiders in je nek staan te hijgen? In De relaxte leraar beschrijft juf Maike aan de hand van eigen ervaringen en met bijdragen van onder meer Marald Mens, Kees van Overveld en Steven Laureys, hoe je zelf voor meer rust en ontspanning zorgt, zodat je met volle energie voor de klas kunt staan. Ze geeft antwoord op vragen als: Hoe kun je goede keuzes maken, voor jezelf en de klas? Hoe zorg je ervoor dat je niet onderuitgaat? Hoe zit het eigenlijk met je eigen sociaal-emotionele ontwikkeling? En waarom zorgt compassie voor jezelf voor meer veerkracht, meer empathie, meer productiviteit, minder angst voor fouten en meer zingeving in je werk als leraar?

Meer boeken voor Leerkrachten