Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Unieke geschenken voor Sinterklaas en Kerst

Unieke-Sint-en-Kerstgeschenken

Met hun open geest kunnen kinderen heel ontvankelijk zijn voor de helpende en helende kracht van de natuur.

1. Kristallen en edelstenen

Herinner jij je nog hoe je als kind verwonderd naar alles om je heen keek toen je op uitstap ging naar het bos, de zee of gewoon op het voetpad? Het vinden en zoeken van nootjes, blaadjes, schelpjes, pluimpjes,… Dat doen onze kinderen nog steeds. De meeste kinderen leggen zelfs gepassioneerd een verzameling aan. Of sparen alle schaten uit de natuur in hun schatkist. Maar vooral opvallend houden zij ook vaak van steentjes.

Tegenwoordig kan je in verschillende winkels prachtig kristalstenen vinden. Kinderen zijn hierdoor steeds enorm gefascineerd, vooral door hun bijzondere kleuren en vormen. Maar kristalstenen zijn niet alleen om naar te kijken, maar kunnen ook kinderen en volwassenen werkelijk ondersteunen tijdens moeilijkere perioden in het leven. Zo zijn er kristalstenen die ons kunnen helpen om meer bij ons zelf te blijven en om krachtiger in het leven te staan.

Kristalstenen die kinderen sterken in hun weerbaarheid:

 • Versteend hout is een mooie steen die veiligheid, aarding (of gronding) en rust brengt.
 • Agaat heeft veelzijdige kwaliteiten en biedt ook aarding, veiligheid, bescherming en rust.
 • Zonnesteen versterkt de gezondheid en laat het zonnetje (terug) in het kind schijnen en geeft energie om te tonen wie je bent.
 • Zwarte toermalijn is een sterk beschermende steen, ook tegen elektrosmog en allerhande stralingen waar kinderen vaak erg gevoelig voor zijn.
 • Turkoois helpt bij angsten, spanningen en krampen (soms opgelopen door een onveilig gevoel).
 • Tijgeroog zorgt dat het kind te midden van anderen goed bij zichzelf kan blijven. Het biedt ook bescherming en geeftzelfvertrouwen.
 • Rode jaspis geeft moed en wilskracht. Elke soort biedt aarding en bescherming.
 • Met seleniet kun je spontaan zijn en jezelf beschermen.
 • Dumortieriet heeft een kalmerende werking. Het helpt ontspannen (hoofd- en buikpijn) en verbetert de concentratie.
 • Aventurijn kan gebruikt worden om na een drukke dag in slaap te vallen en zorgen los te laten.
 • Blauwe chalcedoon helpt kinderen met angst. Bij het dragen van deze steen voelen ze zich veiliger en gesteund.  Blauwe chalcedoon wordt ook wel ‘moedersteen’ genoemd en dat zegt eigenlijk al genoeg over zijn werking.

2. Bloesemremedies

Ook met bloesemremedies kan men kinderen een mooie ondersteuning bieden. Bloesemremedies zijn een zeer verfijnde natuurgeneeswijze, gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. Deze remedies worden gebruikt voor het herstellen van negatieve gemoedsgesteldheden of emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Zo zal bijvoorbeeld een voortdurende angst de levenskracht en vitaliteit aantasten.

Bloesemremedies zijn katalysators, die helpen bij het verkrijgen van inzicht in het bewustzijn. Zo is bijvoorbeeld geen angst, maar het ontbreken van moed. De bloesemremedies duwen niet de angst weg, maar helpen ons de weg te vinden en het inzicht te verkrijgen hoe je je moed weer kan ontwikkelen. Nadat het je geestesevenwicht weer in balans heeft gebracht, kan ook het lichaam zich eventueel weer op natuurlijke wijze herstellen.

De bekendste remedie is de bachbloesem. Er bestaan echter nog vele andere soorten, zoals bijvoorbeeld de Yana kinderremedies uit Nederland die per thema zijn ingedeeld in ‘gevoelig’, ‘bescherming’ en ‘grenzen’.

3. Aurasprays

De geuren van etherische oliën hebben een positief effect op lichaam en geest. Ze worden gewonnen uit verschillende delen van planten, zoals de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors, het hout van de stam, takken of wortels. Door de verschillende oliën te combineren en aan te vullen met water, ontstaat er een prachtige auraspray die je kunt inzetten voor verschillende doeleinden.

Een auraspray is gemakkelijk in gebruik en je kunt je snel omgeven met de energie van de geurfrequentie van jouw keuze. Je auraveld en zintuigen nemen de auraspray in zich op en zo kom je gemakkelijk terug in balans.

Als je moeite hebt om met beide voetjes op de grond te blijven (aarden) dan ben je al snel uit balans. Dit heeft als gevolg dat je angstig kunt zijn, in een emotionele achtbaan zit, anderen jouw leven laat bepalen en een constant gevoel van onrust ervaart. Als je het moeilijk vindt om in bepaalde situaties te aarden, kunnen aurasprays helpen om je te ontspannen en je te beschermen tegen negatieve invloeden.

Voor kinderen heb je bijvoorbeeld de auraspray “de Bescherming” en “Kindermagie” van Orchid. Hiermee kan je je kind op een snelle en gemakkelijke manier helpen.

Tot slot

Ja, dit zijn geschenken waar men niet zo makkelijk aan denkt om zo iets te geven. Maar hoe fijn zou het zijn dat je kind zo een ondersteunend geschenk zou krijgen?

Gwendolyn Marain

www.hetvliegendkonijn.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..