Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Positieve resultaten van thuisonderwijs

Blog caroline

Carolien Flecijn is kindertolk, coach en moeder van drie kinderen. Ze doet sinds kort aan thuisonderwijs. Hieronder vertelt zij over de positieve resultaten die zij mocht ondervinden met haar zoon Sinan.

Sinan World

Mijn zoon Sinan schreef en tekende niet graag. Hij vond dit steeds saai en kon dit niet goed. Maar nu hij een geringe tijd thuis is en thuisonderwijs krijgt, begint hij plots vanuit zichzelf met tekenen en schrijven. Hij toonde heel onverwachts zijn hele eigen kunstwerk, een pretpark : “Sinan World“ . Dit tekende hij helemaal vanuit zijn eigen motivatie en schreef erbij van hoe hij dit zag en heel zijn visie hierop. Ik schrok en was zo blij verrast om te zien wat het doet met kinderen wanneer zij niet verplicht worden om iets te doen. Het ontstaat uit zich zelf wanneer het kind er zelf klaar voor is, zonder druk, stress of ‘moeten’.

Spaghetti

Sian wou deze morgen zelf spaghetti maken. Ik zag er eerst wat tegen op, daar ik al dacht aan de hele keuken die overhoop zou staan en de opruim daarna. Ik maakte de afspraak met hem: “ Oké, je mag dit doen, als jij zelf alles maakt en opruimt.”   Hij was zo blij met mijn antwoord en ging vol enthousiasme aan de slag. Hij maakte extra bij voor zijn broers. We aten gezellig samen en ruimden alles samen op. Hij was hier helemaal in geslaagd en was zo tevreden met zichzelf.  Zelfs meer iedereen straalde.  “Zie je wel mama dat ik dit kan.“ Ook ik was blij dat ik hem mijn vertrouwen in hem voor 100 % gegeven had.

Echt zijn

Sian had het ook steeds moeilijk om vrienden te vinden en nu vertelt hij me dat je met iedereen vrienden kan worden want als ieder zichzelf kan zijn, dan zijn we puur en lukt het om vriend te zijn met iedereen. Wat een boodschap naar onze volwassen wereld: “ We kunnen pas echte vrienden zijn wanneer ieder  zich zelf kan zijn , geen maskers, geen façade, maar écht zijn. 

Slot

Alle wijsheid  is al aanwezig in de kinderen. Wanneer er tijd en rust mag zijn, komt hun eigen passie, hun diepere interesse, hun droom, wijsheid en kracht vanzelf tot uiting. Het is goed wanneer wij als ouder hen hierin kunnen ondersteunen, tijd geven en vertrouwen in hen hebben.  Ze kunnen hun dromen tot realiteit maken. Laten we hen de ruimte en het vertrouwen geven om hun stem te uiten, hun vrij en blij laten bewegen en dan komt alles vanzelf , zonder druk, zonder moeten , maar vanuit hun natuurlijke enthousiasme en energie. 

Lieve Sinan, wat ben ik zo trots op je.

Carolien FlecijnCaroline

https://carolienflecijn.be

 

Abonneer je NU op een PURE CHILD jaarabonnement en ontvang 5 prachtige PRINT edities in kleur in je brievenbus of bij een ONLINE abonnement, toegang tot alle PURE CHILD magazines tot nu toe + de 5 edities van dit jaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..