Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Open brief aan de ouders van Raphael

kind verliezen

Geboren worden in dit tranendal houdt expliciet in dat de Dood, op elk moment zijn opwachting maakt. Ook al willen we dat niet echt aanvaarden. Waarom zouden we dat trouwens, aangezien de dood als dusdanig niet bestaat. ‘Iets’ van ons leeft voort. Daar zijn vele getuigenissen van.
Een reden. Een belangrijke zelfs

Een kind verliezen aan de dood is één van de ergste levenservaringen die een mens kan meemaken. Het is gewoonweg hartverscheurend. Dat maken jullie nu mee en iedereen voelt – ook wij – met jullie mee. We doen een poging om dat leed mee te helpen dragen. We proberen ons in te beelden, hoe dat moet voelen. Tevergeefs, want er is natuurlijk die onbewuste bescherming tegen zo veel pijn en zo veel leed. Toch voelen wij, op een bijzondere manier aan dat het heengaan van baby Raphael een reden heeft. Een belangrijke zelfs.
Een golf van Liefde

Zijn aanwezigheid, hier op aarde zorgde voor een golf van Liefde in jullie huisgezin. Zijn afwezigheid zal voor een Golf van Liefde zorgen in Vlaanderen en het grote Hart van deze laatste volledig openen. Een liefde die we zo hard nodig hebben in deze huidige keiharde maatschappij. Een maatschappij die compleet het noorden kwijt is. Daarom, roept de dood van kleine Raphael ons tot de orde. We worden terug herinnerd aan de fragiliteit van het leven. Het breekbare van onze levensplannen en mentale constructies.
De Dood is nog steeds een Grote Leermeester

Een meester die ons komt vertellen dat we voorzichtig moeten zijn met onze verwachtingen en we op ieder moment van ons leven, dat leven plukken, het leven volledig opnemen. Dat is ook de boodschap die kleine Raphael ons brengt: “geniet van het leven” en maak er geen hoogdravende mentale constructie van. Beleef en ontdek elke seconde intens. Wees volledig aanwezig en aanvaardt het leven zoals het komt. Dat is nu ook jullie (moeilijke) opdracht. De dood van Raphael aanvaarden. Het leven aanvaarden en ook zijn tegenhanger, de Dood. De wijze oude meesters uit Nepal wisten dit al. Ook Raphael wist dit, zij het op een dieper niveau, waarvan onze geconditioneerde ‘moderne’ hersens de essentie nog niet kunnen begrijpen.
Leiderschap in loslaten ‘wat eens was’

In deze opdracht, lieve Ouders staat de tijd aan jullie zijde. Tegelijkertijd zijn jullie een voorbeeld in deze, voor alle ouders die een kind verliezen. Hun ogen zijn op jullie gericht want het gaat over een uitnodiging om Leiderschap te tonen. Leiderschap in loslaten ‘wat eens was’. Het is dus geen gewone opdracht. Net zoals het heengaan van Raphael ook niet gewoon was. Zijn heengaan kwam op het juiste moment, in de juiste samenhang. Dit zullen jullie gaandeweg ontdekken. Ontdekken dat het Leven geen vergissingen begaat.
De Volmaaktheid van het leven van Raphael

Daarom zien wij, als de schrijvers van deze brief de Volmaaktheid van het leven van Raphael. Hij bracht dit grote volmaakte offer voor jullie. Met als reden dat hij voor jullie een Nieuwe Poort opent. De Poort die jullie laat zien hoe volmaakt het Leven is. Dit wilden wij jullie, in Liefde en Respect mededelen.

Magdalena Troch & Rudy Van Damme

(bezielers van Pure Child Magazine) – Januari 2020

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..