Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Mindfulness oefening: energetisch in je kracht

Mindfulnes oefening

We worden dagelijks overspoeld door prikkels, energie en emoties van anderen. Kinderen voelen dit des te meer en zijn nog gevoeliger aan deze prikkels dan volwassenen. De onderstaande oefening zorgt ervoor dat je prikkels, emoties of energieën die niet bij je passen, losgelaten worden. Doe deze oefening regelmatig wanneer je merkt dat je gevoelig bent aan prikkels. De oefening is ideaal voor een school-/werkdag of ’s avonds voor het slapengaan.

Energetisch in je kracht

Zet je op een rustige plaats, sluit je ogen, leg je handen op je buik en adem diep in en uit.  Voel hoe bij elke uitademing je rustiger en rustiger wordt. Gouden ei

Stel je voor dat in je hart een klein gouden eitje zit. Het ei heeft een enorme kracht en duwt alles weg wat niet bij jou hoort. Stel je nu voor dat het gouden ei groter en groter wordt en alle negatieve gevoelens wegduwt uit je hart. Wanneer het zo groot is als je hart, laat je het nog verder groeien en groeien en groeien tot het heel je lichaam omringt. Jij bevindt je nu in een prachtig gouden ei. In dit ei voel je je rustig, veilig, krachtig en kan je alles aan. 

Adem nog een aantal keren diep in en uit en open je ogen.

Kathy Metdenancxt

Holistisch Kinder- en Jongercoach – Kindermeditatie coach – Energetische workshops

www.kiyashi.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..