Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Leuke verbindende en creatieve Sint- en Kerstgeschenken

Speelgoed

Als bewuste ouders begrijpen we allemaal hoe belangrijk het is om onze kinderen actief en betrokken te houden, ver weg van schermtijd. Spelen is essentieel voor hun ontwikkeling en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Spelen is ook een ruim woord, spelen is eigenlijk vrij en creatief omgaan met wat er is. Sommige kinderen hebben alleen maar wat takjes, dozen, knopjes, dopjes, stofjes, enz. nodig om vanuit het niets, tot een heel fantasiespel te komen. Anderen vinden het leuk om net heel het lichaam erbij te betrekken, ze dansen, springen en rollebollen.  Nog anderen vinden het leuk om met hun handen en hun eigen creativiteit aan de slag te gaan. Dus op zich, hoeven wij geen speelgoed te kopen, nutteloos materiaal kan een geweldig spelelement zijn.

Creatief denkvermogen stimuleren

Spelen geeft kinderen de kans om hun verbeelding de vrije loop te laten gaan en hun creatieve denkvermogen te stimuleren. Het verbetert zowel motorische- als cognitieve vaardigheden, alsook sociale vaardigheden wat het tot een waardevolle aanvulling maakt op de speeltijd. Sommigen zoeken graag al spelend uit hoe een hele puzzel in elkaar te boxen of vinden het leuk om wat competitief te zijn in een gezelschapsspel en te kunnen winnen. Maar natuurlijk is het fijn om een pakje te krijgen als kind en zeker een geschenk om mee te spelen. Dus hebben wij voor jullie enkele leuke spelletjes in de kijker gezet.

Wij kozen om kinderen weer betrokken te maken bij traditioneel en creatief spelen.  En als het effen kan, liefst van natuurlijk materialen gemaakt. Er zijn zelfs spelletjes voor in de klas of bij het huiswerk te gebruiken zodat leren ook veel leuker wordt. Uiteindelijk is spelen en vorm van leren. Ziehier onze keuze opsomming:

** Stimuleer Creatief Denken met de BS Toys Puntige Puzzel**

*Educatief en Leuk*

De BS Toys Puntige Puzzel is niet zomaar een puzzel, het is een uitdaging die creatief denken bevordert. Kinderen van 8 jaar en ouder kunnen deze puzzel gebruiken om hun cognitieve vaardigheden te verbeteren en hun probleemoplossend vermogen te ontwikkelen. De puzzel bestaat uit houten puzzelstukken met verschillende kleuren en vormen. Het doel is om de vormen op de kaartjes na te maken, maar als je even vastzit, vind je de oplossing op de achterkant. Met tot wel 20 verschillende combinaties mogelijk, zal deze puzzel nooit vervelen.

** Breinbreker Spelletjes 4 Jaar **

Geheugentraining en Familieplezier met het WoodyDoody Memory Pinnen BordspelWoodyDoody Memory Pinnen Bordspel

Dit memory-spel is veel meer dan zomaar een bordspel. Het is een manier om het geheugen en cognitieve vaardigheden van je kind te ontwikkelen, terwijl het hele gezin plezier heeft. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder, biedt dit spel een kleurrijke en boeiende ervaring waarmee ze hun cognitieve ontwikkeling kunnen stimuleren. De houten onderdelen zijn gemaakt van onbewerkt dennenhout, waardoor ze licht en veilig zijn voor kleine handen, zonder scherpe randjes.

** Verrijk het Leren met Kleurrijke Educatieve Posters **

10 educatieve posters – 21×30 cm / A4 formaatEducatieve posters 2

Deze set bevat een breed scala aan posters die verschillende aspecten van leren en begrip behandelen. Hier zijn enkele van de posters in de set:

  • Cijfers 1 t/m 10: Een visuele en kleurrijke manier om de basis van tellen te leren.
  • Het alfabet: Een onmisbare poster om de letters en klanken te verkennen.
  • Twee klanken: Een geweldige hulpbron voor het begrijpen van fonetiek en uitspraak.
  • Weersvoorspellingen: Leer meer over het weer en klimaat.
  • Vormen: Ontdek verschillende vormen en hun namen.
  • Dagen van de week: Handig voor het aanleren van tijd- en kalenderbegrippen.
  • Maanden: Leer de namen van de maanden en hun volgorde.
  • Tellen tot 100: Oefen het tellen tot 100 met visuele ondersteuning.
  • Positieve affirmaties: Een geweldige manier om zelfvertrouwen en positieve mindset te bevorderen.
  • Emoties en gevoelens: Leer meer over emoties en hoe ze te herkennen.

** Het Educatieve Speelbord van HobbySter **Educatieve Speelbord van HobbySter

Als ouder die bewust met de ontwikkeling van je kind bezig is, begrijp je hoe belangrijk het is om educatieve en stimulerende speelgoed te vinden dat zowel plezier als leren combineert. Het educatieve speelbord van HobbySter is een fantastische keuze voor ouders die willen dat hun kinderen spelenderwijs cognitieve vaardigheden ontwikkelen en de zintuigen stimuleren. (Vanaf 4 jaar)

** De Houten Mandala Loose Parts Set **Houten Mandala Loose Parts Set

Een van de meest opvallende kenmerken van deze set is dat het open minded speelgoed is. Wat betekent dat? Het betekent dat er geen vaste manier van spelen is. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen verhalen en avonturen creëren met de 27 kleurrijke onderdelen. Dit stimuleert niet alleen de creativiteit van kinderen, maar ook hun cognitieve vaardigheden, zoals probleemoplossend denken en verbeelding.

Roolsy Speelmat Foam – Hinkelspel – Speelkleed – vloerpuzzel – Incl. opbergtasRoolsy Speelmat Foam

Al spelend leren tellen en gecoördineerd bewegen

Ganzenborden met de hele familie!Ganzenbord

Dit oud Hollandse Ganzenbord spel brengt plezier voor de hele familie! Wat is het doel bij ganzenborden? Breng als eerste jouw gans door het doolhof naar de finish. Maar pas op, ontwijk de obstakels die je onderweg tegenkomt! Dit Ganzenbord spel is geschikt voor het hele gezin.

Voor de hele familie en oudere kinderen

Evergreen: Bouw je eigen driedimensionale ecosysteem! Evergreen

Jullie hebben een nieuwe planeet ontdekt en proberen die nu leefbaar te maken. Bomen, struiken en meren zorgen voor voldoende zuurstof en water. Ook deze planeet draait om de zon, zodat de bomen welig groeien en er een gezond ecosysteem ontstaat.

Asmodee AzulAsmodee Azul

Azul is een tactisch spel waarin de spelers de opdracht krijgen van de koning om de muren van het koninklijk paleis in Evora te verfraaien. Je moet patronen vormen en de muren van het paleis bekleden. Scoor de meeste punten om te winnen! Geschikt voor2 tot4 spelers vanaf8 jaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..