Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Krachtige kinderen, prachtige lichtwezens

Smiling mother and baby laying on meadow

Kinderen van deze tijd zijn kinderen die een enorme kracht in zich hebben. Ze hebben een diepe verbondenheid met hun hogere zelf en hun hogere energieën. Deze kinderen noemen we ook wel nieuwetijdskinderen of kristalkinderen, ze zijn heel empathisch en hooggevoelig. Ze voelen energie en gedachten van anderen aan en worden de sfeer in hun omgeving onmiddellijk gewaar. 

Help kids hun ware aard terug te vinden

De huidige leefwereld is een wereld waarin kinderen niet altijd ten volle hun ware natuur kunnen belichamen. Vaak wordt hun ware essentie overstelpt met informatie, prikkels van buitenaf die voor hen vaak verwarrend werkt. Veel kinderen komen niet tot een innerlijke rust en er bouwen zich lagen of blokkades op rondom hun ware kern, hun ziel. Kinderen die bepaalde blokkades ervaren, komen op een bepaald moment in hun jonge leven op een kantelpunt. Ze voelen zich niet meer thuis op aarde, ze voelen de drang om het licht weer te bereiken. Ze ervaren heftige emoties, heftige prikkels, negatieve gedachten en uiten dit op alle mogelijke manieren. Het gedrag van deze kinderen is vaak een (onbewuste) hulpkreet, “Help mij mijn ware aard te kunnen beleven op aarde. “

Prachtige lichtwezens

Het is belangrijk om deze kinderen te helpen terug in balans komen en hun ware licht te laten stralen.  Kinderen die op mijn pad komen, zijn alvast kinderen die klaar zijn om de blokkades los te laten en terug hun ware energie te belichamen. Kijk niet enkel naar een kind als persoon, maar ook als een lichtwezen dat op aarde is gekomen om zijn/haar licht en liefde uit te stralen. Alle kinderen die nu geboren worden, zijn prachtige lichtwezens die ons volwassenen komen helpen en bijstaan om meer en meer onze sluiers van illusie los te laten. 

Energetische oefeningen

Aan de hand van allerlei energetische oefeningen kan je kinderen terug in balans brengen. Een balans die ze nodig hebben om hun lichtrijke zelf te belichamen én terug een goede connectie te hebben met Moeder Aarde.  Veel kinderen zijn énorm met hun hogere energieën verbonden, echter missen ze een diepe connectie met Moeder Aarde, met al het moois dat ze ons te bieden heeft. Eens hen de juiste tools worden aangereikt komen ze snel weer in balans. Natuurlijk is het regelmatig toepassen hiervan belangrijk.  Deze tools zijn handvaten die hen én hun ouders hun leven lang helpen.  Wanneer hun blokkades zijn losgelaten, beleven ze in alle vrijheid hun ware natuur.  Ze voelen zich veel beter in hun leefomgeving, zijn meer geconcentreerd en in balans.  Ze verspreiden hun zaadjes en verlichten het leven van hun gezin en iedereen waar ze mee in contact komen. 

Enkele tools die je kan toepassen:

  • Maak tijd voor je kind, creëer verbindende momenten samen in de natuur, om te spelen, om te ontdekken, om te zingen, dansen, lachen in alle vrijheid. 
  • Laat je kind vertellen wat hij/zij ervaart, bepaalde beelden die hij/zij ziet. Dit is vaak niet ingebeeld, maar komt uit hun krachtige connectie met hun hogere energieën.  Beknot je kind hier niet in, door hen hierin te beperken, wordt hun licht belemmerd en voelen ze zich niet aanvaard op aarde.
  • Aanvaarding is het allerbelangrijkste, ook al begrijp je niet altijd wat je kind bedoelt. Door aanvaarding voelen kinderen zich veilig en bekrachtigd. Laat hen zijn wie ze zijn, uiteraard mits het stellen van grenzen op een respectvolle manier. 
  • Praat je kind in zichzelf, brabbelt hij/zij een taaltje dat je niet begrijpt… laat je kind hier vrij in. De taal die ze spreken is de taal van hun ware essentie: lichttaal. Het zijn klanken waarmee ze zichzelf terug in balans brengen. 
  • Ondersteun je kind door dagelijks een rustig moment in te plannen.
  • Hoe vaak voel je dat je ‘innerlijke batterij’ leeg is.  Dat je nood hebt aan een rustmoment.  Ook kinderen hebben hier nood aan. Maak dagelijks tijd voor 10 à 15 minuten rust samen met je kind.
  • Maak het voor het slapengaan gezellig met sfeervolle, rustgevende muziek, brand kaarsjes, lees een rustig verhaal of doe ademhalingsoefeningen, mediteer samen met je kind met een geleide meditatie of lees zelf een meditatie voor. Het helpt jou en je kind de drukte van de dag los te laten en dicht bij jezelf én elkaar te komen. 

Een héél krachtige meditatie die je kind helpt terug te connecteren met zijn/haar hogere energieën is de lichtster meditatie. Hieronder vind je deze meditatie.

Lichtster Meditatie

Lees deze meditatie op een rustig moment voor voor je kind.

“Zit of lig rustig en leg je handen op je buik. Adem diep in via je neus en uit via je mond, bij inademing maak je een bolle buik, bij uitademing een dunne buik.   Ontspan volledig. Voel hoe je helemaal tot rust komt. Ga nu met je aandacht naar je hart en leg je handen op je hart.

Stel je voor dat onder je handen een lift vertrekt die je helemaal naar de mooie ruimte in je hart brengt.  Stap in de lift en druk op knop “0”.  De lift gaat stilaan naar beneden terwijl ik tel: 10, 9, 8, 7, je wordt rustiger en rustiger, 6, 5, 4, 3, 2, 1 en 0.  Bij 0 ben je helemaal rustig en ontspannen. 

Je komt met de lift recht in jouw hart terecht. Je hart is het centrum van al je wijsheid, je hart weet alles, alle informatie is daar opgeslagen die jij moet weten. Het is veel groter dan je verstand. Kijk maar eens rond in je hart, er liggen mooie edelstenen, er zijn magische wezens en boven je schijnen allemaal prachtige sterren, deze sterren zijn allemaal kwaliteiten die je in je hebt. Vandaag gaan we iets heel speciaals doen, we gaan jouw lichtster diep in je hart inplanten zodat jij altijd eerlijk bent tegen jezelf over je gevoelens, wat jij wil en dit ook uitstraalt naar anderen.

Kijk maar naar de sterrenhemel en zie hoe jouw lichtster oplicht, je naam staat erop met de woorden “ik straal vanuit mijn hart”. Voel maar hoe deze op jou straalt. Nu gebeurt er iets heel wonderlijks, jouw lichtster valt en komt recht in jouw hart terecht.

Ze zit midden in jouw hart en straalt een mooi licht uit. 

Maak het nu eens heel stil vanbinnen en luister naar wat jouw ster je vertelt, wat is jouw diepste wens? Dit kan zijn “gelukkig zijn”, “blij zijn”, “houden van mijzelf”, voel of luister maar wat ze je wil zeggen. Luister héél eerlijk naar wat jij wil diep in je hart.Wanneer je je boodschap doorgekregen hebt, voel je nog even na wat dit met jou doet, hoe deze ster prachtige stralen in heel jouw wezen uitstraalt en je verbindt met jouw licht!

Iedereen heeft een mooie lichtster in zich die je ten allen tijde kan helpen luisteren naar jouw hart, want dat is eerlijk zijn naar jezelf, leven vanuit jouw hart. Geniet nog even na, beneden in je hart. Wanneer je klaar bent, mag je rustig terugstappen naar je lift. Druk maar op de knop “10” en kom weer rustig hier en nu terecht op de plaats waar je zit/ligt.

Rek je uit, adem diep in en uit en ga met je aandacht naar je voeten.  Stel je voor hoe vanuit je voeten wortels groeien diep in de aarde.  Stel je voor hoe de wortels zich vastzetten in een mooi, groot, krachtig kristal midden in de aarde.  Voel hoe jij de kracht van dit kristal opneemt.  Nu ben je volledig met je lichtster én moeder aarde verbonden en voel je je krachtig, blij en goed in je vel.” 

Je kan deze meditatie ook beluisteren op mijn Youtube kanaal “Kiyashi”.

Kathy Metdenancxt Kathy close-up

Holistisch kinder- en jongerencoach – Kindermeditatie docent – Energetisch coach en kanaal van lichttaal – www.kiyashi.be

Logo Kiyashi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..