Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Inspirerende leuke dingen voor de zomervakantie

Inspirerende leuke dingen voor de zomervakantie

Sommige ouders hebben soms wel eens schrik van de vakantietijd want: “Wat doen we met de kinderen?”

Vervelen mag

Eerst en vooral even meegeven dat ‘vervelen’ ook wel eens mag. Doordat je kind of jijzelf als ouder het soms niet goed meer weet, is net een gelegenheid ons creatieve brein in actie te laten komen. Vervelen geeft je vaak de kans om tot een idee te komen waaraan je in eerste instantie nooit aan zou gedacht hebben. Je hoofd dat helemaal leeg is, zalig toch. Geniet ervan en zie dit niet als iets negatief. Ons leven is reeds teveel een rush van hier naar daar, de ene prikkel na de andere. Je lichaam en geest rust geven is belangrijk.  Genieten maar even van ‘ verveling’,  van ‘niets doen’, heerlijk toch?

Kom naar buiten

De zomervakantie vraagt om naar buiten te komen. Neem je kinderen mee. Naar het bos, de zee, speeltuin, park, dierentuin enz. Laat je kids niet de hele tijd achter het scherm zitten en geef natuurlijk het goede voorbeeld. Bespreek dit samen en maak hier rond duidelijke afspraken. (Bijvoorbeeld: 1 uurtje in de voormiddag en 1 uurtje ’s avonds). Maak tijd om naar de zonsondergang te kijken of als het een heldere nacht is om samen naar de sterren te kijken op zoek naar constellaties en vallende sterren. En wees samen verwonderd van de pracht van de natuur en het mystieke dat hierbij wordt aangesproken. Of ga overdag gewoon even op het gras liggen en observeer de voorbij drijvende wolken en ontdek de figuren hierin.

Maak samen een weekplanning van alle ideeën

Spreek in het begin van de week samen een planning af van wat jullie samen kunnen doen. Kinderen hebben vaak zelf ook ideeën. Noteer ze samen en maak een keuze. Misschien is dit wel de tijd om wat talenten van je kinderen aan te spreken: knutselen, timmeren, schilderen, tenten bouwen, een boomhut maken,…

Meerdere ideeën:

Een huis maken van een grote kartonnen doos, met een wasdraad en laken een rustplek maken, met wegwerpmateriaal een bowlingspel maken zoals plastic flessen, deze vullen met water om deze daarna met een bal om te gooien, een kleuren gordijn maken met stukjes stofreepjes, die rondom een hoepel of aan een waslijn hangen om onder te kruipen of maak een geschenkje voor een fijne buur als verrassing. Laat je fantasie gaan, ook op Pinterest vind je een massa aan leuke dingen om te maken en van te genieten.

Geen zin om te knutselen?  Zet dan elk om beurt jullie lievelingsmuziek op en dans er op. Doe samen een fijne meditatie of enkele yoga-oefeningen. Vertel of lees voor uit magische avonturenboeken. Misschien kan je zelfs  samen een museum gaan ontdekken. Of ga samen koken of bakken. Zoek iets lekkers en als het kan zelfs een gezond gerecht om samen te bereiden zoals smoothies of heerlijk verse vruchtendranken maken of  gezonde bessen ijsjes?

Tot slot

Laat jullie mee glijden in de flow van de dag. Zomervakantie is echt een tijd om van te genieten, niets moet, alles mag … veel plezier. Wij tijd

Aanrader boek: ‘ WIJTIJD’ van Björn Accoe

 

 

 

Magdalena Troch

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..