Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Het begon met de droom van een kinderjuf…

steun PURE CHILD

Ik heb als kleuterjuf te veel gezien dat kinderen niet begrepen werden. Met als gevolg, kinderen die onterecht gestraft werden. Kinderen die benoemd werden als: “ Stout kind! “ of “ Jij bent dom! “ “ Jij bent slecht !“, “ “ Jij bent een dromer “, “ Jij kan niet mee. “, “ Jij gaat er nooit komen”, “ Jij bent maar een meisje “, “ Slechte punten”, “ Geen goed rapport “enz.

Opvoeders, zowel ouders als leerkrachten kunnen deze verschrikkelijke dingen uiten tegen kinderen. Dit kan gebeuren wanneer men een slechte dag heeft of wanneer men zich zelf niet goed voelt. Maar deze harde woorden kunnen bij kinderen echter wel diepe wonden maken en verankerd worden in het geheugen. Dit taalgebruik in de opvoeding zou ik graag voorgoed geschrapt zien alhoewel ik ook weet dat dit een illusie is, we blijven tenslotte nog steeds mensen met onze emoties, maar toch… Hoe bewuster we worden van wat dit met ons doet, hoe beter.

Ikzelf werd als kleuter en jong meisje ook niet begrepen, niet door mijn ouders, alsook niet door de leerkrachten. En …vermoedelijk is dit voor sommige onder jullie herkenbaar als lezer. Echter er heeft niemand schuld aan dat de dingen die in het verleden liepen, zoals ze gelopen zijn. Als volwassene werd ik op een gegeven moment er bewust van dat de moeilijkheden die in mijn leven gebeurden, ontstonden door de pijnen vanuit mijn jeugd, de onverwerkte emoties, die opnieuw zichtbaar werden. Gelukkig hebben we nu tools genoeg om dit te kunnen transformeren.

Met dit bewustzijn en als kleuterjuf met een groot hart, zag ik en zie ik nog steeds wat er misloopt bij zoveel kinderen. Hier wou ik echt iets aan doen.

Ons kindje: PURE CHILD

Kinderen kunnen uitgroeien tot liefdevolle, respectvolle, unieke krachtige mensen wanneer wij als volwassene bewust zijn van onze gedachten, daden, woorden die wij naar hen toe sturen. Maar wat … wat kon ik doen als kleuterjuf? Deze bezorgdheid deelde ik vaak met mijn partner. Samen gingen we vaak op zoek naar mensen of systemen die het anders aanpakken. En ontdekten wij tot onze verrassing dat het toch anders kan. Dat er reeds coaches en experten zijn die een heel andere visie hebben op opvoeding met prachtige resultaten. “Waarom is dit niet meer geweten in de wereld?” was de vraag die toen oprees.

En… op een dag, zo een zeven tal jaar geleden, kwam ik thuis van school, toen mijn partner kwam aandraven met het voorstel: “ Wij gaan samen een digitaal magazine maken, waarin al dit mooie werk van zoveel mensen in kan ontdekt worden, om kinderen beter tegemoet te kunnen komen bij wat ze werkelijk nodig hebben. ” Zo werd ons ’kindje’ geboren: PURE CHILD .

De allermooiste taak van de mens is, om een klein mens te helpen groeien om de beste versie van zich zelf te worden.

Het aller moeilijkste maar tegelijkertijd de allermooiste taak van de mens is, om een klein mens te helpen groeien om de beste versie van zichzelf te worden. Het is hoog tijd dat de volwassene bewust mag worden van wat er in een kind allemaal omgaat, hoe elk kind uniek is en dat dit oké is. Hoe we kunnen leren van onze kinderen? Kunnen zien dat kinderen ons spiegelen, zeker wanneer we als volwassene zelf niet goed in ons lijf zitten. Hoe belangrijk het is om kinderen lief te hebben, te prijzen waar ze goed in zijn, ze gezonde voeding te geven, ze de verbinding met de natuur te laten aanvoelen.

En vooral, dat wij als volwassenen ons rugzakje met overtuigingen, patronen, trauma’s die ons vastzetten te verwerken, onszelf te vergeven en van ons zelf leren te houden. Doen, wat we werkelijk in het leven willen neerzetten, zodat we een echt voorbeeld kunnen zijn voor kinderen. En dat is wat kinderen echt nodig hebben.

Onze droom

De samenleving helpen bewust maken hiervan en dit willen wij graag samen met jullie doen, door inzichtelijke artikels en bruikbare tips op de website en in het magazine. Maar ook door de boekenrubriek, filmpjes, podcasts, een maandelijkse nieuwsbrief, online evenementen met opvoedingsexperts, coaches, leaders en pioniers die nieuwe visies brengen. Graag willen wij deze informatie zichtbaar maken voor elke ouder, elke leerkracht over heel Vlaanderen en Nederland. (En wie weet kunnen we dit project in de toekomst vertalen en wereldwijd gaan).

Steun ons

Heb je zelf een fijn bedrijf of organisatie die meehelpt bij de ontwikkeling of de groei van het kind of wat kinderen ten goede komt en wordt je graag zichtbaar op onze website, laat het ons weten. Of ben je goed in het maken van filmpjes of (?) .. elke hulp is welkom.

Wij danken je uit de grond van ons hart!

Magdalena en ons PURE CHILD team

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..