Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Help, De Verschuiving / Kwantumsprong komt er aan!

De verschuiving

Dit is één, naar mijn aanvoelen, superbelangrijke vraag. Het antwoord is van een binaire aard (of met een dikke ‘indien’) Dit artikel is een poging een-brede- analyse te maken van de huidige omstandigheden, de oorzaken maar ook de oplossingen.

Met het huidige bewustzijnsniveau van de doorsnee burger stel ik vast, wordt de komende kwantumsprong een ferme uitdaging. We  hebben het hier over een verschuiving (kwantumsprong) op volgende vlakken; Onderwijs & Opvoeding, Economie, spiritualiteit, cultuur, politiek, ecologie & technologie. Kortom, de hele circustent gaat op zijn hoofd staan.

Nota: velen denken dat de boodschap van Darwin neerkwam op ‘het recht van de sterkste, maar deze hebben wij verkeerd begrepen en had eerder als essentie: ‘ diegenen die zich kunnen aanpassen aan de omstandigheden hebben meer kans op overleven.’

Vicieuze cirkel & Newton

De (post)moderne mens wordt reeds-en nog steeds- van klein af geprogrammeerd in een denkwijze, een visie op het leven die we voor het gemak ‘Newtoniaans’ zullen noemen, of met andere woorden een interpretatie op een  leven als biologisch-mechanisch object dat zich voortbeweegt in een mechanische’oersoep’ maatschappij geregeerd door de zwaartekracht en haar zuster, de Tijd naar een onvermijdelijk eindpunt, namelijk de dood, waarbij hij ondertussen wordt aangemaand (onder sociale druk) een reeks (vergankelijke)materiële goederen te vergaren, alsook een handjevol kleine mensjes ( kinderen) op de wereld te zetten, die op hun beurt de voorhanden zijnde traditie stapsgewijs zullen verder zetten in het kader van dezelfde waarden, cultuur en principes. Een vicieuze cirkel als het ware. Dit, op voorwaarde dat er een omslagpunt komt of ‘ontwaking’ . Deze eigenaardige vorm van ‘wakker worden’ is de laatste paar jaren aan een stijle opmars bezig, dankzij een fenomeen, een kunstmatig geschapen evenement(denk ik) dat men beschrijft met een natuurlijk verschijnsel, namelijk de aura rond de zon of de Corona. Een soort upgrade computer-programma voor koppigaards, die hun neus niet  in dezelfde richting willen duwen. Of een poging- zoals velen denken- een nieuw communistische tijdsgeest te installeren. De TV-kijkende doorsnee burger denkt daar uiteraard anders over en heeft het voor het gemak over een pandemie.

Wat mezelf betreft, heeft iedereen recht op zijn eigen persoonlijke visie. Dat staat notabene, zelfs in artikel 19 van de Belgische Grondwet (Artikel 7 van de Nederlandse Grondwet). Daarmee is alles gezegd.

Pipi Langkous & Greta Thunberg

Op het niveau van de geest, zitten wij, Rudolf Steiner ten spijt,  muurvast. Wrange vaststelling maar zo is het nu eenmaal. En de enigen, die ons uit die patstelling kunnen halen zijn geen goeroes of spirituele leiders –en hiermee heb ik niet over kerkleiders- maar onze bloedeigen kinderen. Jawel, hun frisse, eigenwijze, eigengereide manier om naar de wereld te kijken is onze hoop in bange dagen- voor mij uiterst interessante dagen-, die zoals gezegd onvermijdelijk op komst zijn.  Het is die frisheid en tegendraadse wijze van kijken (zie o.a. Pippi Langkous & Greta Thunberg) die we net nodig hebben om die nieuwe wereld in te stappen en de Status quo achter ons te laten. Hoevelen onder ons, weten hoe onze geest werkt? Hoe deze invloed heeft op onze realiteit of omgeving? Hoeveel lagen deze geest heeft? Hoe wij door de bouw van onze hersenen in een realiteit worden ‘getrokken’ die dualistisch van aard is en voor conflicten, zowel innerlijk als uiterlijk zorgt?

Het goede nieuws is dat we nog steeds tijd hebben om ons daarin te verdiepen, aangezien er op dit moment vele leraren beschikbaar zijn.

Referentiepunten

Kortom, afhankelijk van uw referentiepunten zijn er verschillende visies op dat omslagpunt, dat ons uit die vicieuze cirkel kan halen en ons klaarstoomt om beter en loephelder met de Verschuiving om te gaan.

To-do- lijst

Uw ‘to do’ lijst kan er bijgevolg als volgt uitzien en is een suggestie en geen verplichting:

  • Observeer en luister beter naar uw kinderen, probeer eens een andere aanpak in uw opvoeding (Lees ons PURE CHILD magazine).
  • Leer mediteren of doe een yoga try-out, zodat je je hoofd helemaal leeg maakt en opnieuw dichter in contact komt bij je innerlijke bron
  • Wordt milder ten opzichte van alternatieve visies op alle vlakken
  • Schep een netwerk rond U van moedige mensen, die anders durven kijken naar verschillende de zaken. (Kijk naar boeren die plukboederijen opstarten)
  • Ga in dialoog met de directie van de school van uw kind over alternatieve onderwijsmethodes: zoals bijvoorbeeld Mindfulness of hoe ze zelf een groentetuin kunnen beginnen? Of leren over het kwantumveld…
  • Bestudeer zelf ook de visie van kwantumfysica en haar promotors
  • Investeer in kennis over crypto-geld.
  • Kijk minder tv en lees meer boeken.
  • Zoek een leraar voor persoonlijke ontwikkeling op en vraag om begeleiding of een trauma therapeut om je eigen onbewuste pijnen uit je eigen kinderjaren te transformeren.
  • Ga de dialoog aan met ‘vastgeroeste’ mensen (ook familieleden) en doe dit met medeleven en begrip.

Ik, alsook Pure Child Magazine, wenst u veel succes toe, in het doormaken van de Verschuiving, of ook wel kwantumsprong genoemd. We zien elkaar aan de andere kant.

Rudy J. Van Damme

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..