Vakantie is loslaten, loslaten van alle ‘moeten’, loslaten van alle ‘willen’. Want moeten begint bij willen. Welk deel van ons ‘wil’ er? Vaak is dat de mind, dat deel van ons dat uiterst beïnvloedbaar is door maatschappelijke trends, familiepatronen, de personen in onze naaste omgeving. Wat gebeurt er wanneer wij in de stroom van het leven gaan staan en meevloeien met wat het leven toont en biedt…of net niet… Wat gebeurt er wanneer we blijven stilstaan in de afwezigheid van wat we verlangen of denken te verlangen, zoals een kinderwens?
Is een kind een plicht, recht of geschenk?
Afhankelijk van wat jouw antwoord op deze vraag is zal je bepaalde keuzes maken.
Een kind dat een plicht is komt vanuit een samenlevingsvorm waarin het verderzetten van het leven noodzakelijk is voor de overleving van het gezin. Er moet gewerkt worden op het land; de kinderen worden geacht hun bijdrage te leveren aan het zorgen voor de ouders; kinderen als statussymbool,… Maar ook wanneer de algemeen gangbare (onbewuste) opvatting is dat een kind het gebrek aan persoonlijke identiteit of eenzaamheid dient op te vullen.
Wanneer een kind als een recht gezien wordt dan zien we concepties gemaakt in laboratoria. Conceptie waarbij gemanipuleerd wordt met genen, zaadcellen en eicellen bij elkaar gedwongen worden. We voelen ons niet langer deel van een groter geheel waarin het leven zichzelf schept doorheen ons, vanuit overgave, ontvankelijkheid en vertrouwen waarin wij onderdanen zijn van grotere krachten. Daarentegen scheppen we zelf, met onze willen en eisen.
Een kind dat uitgenodigd wordt, wanneer de tijd rijp is voor alledrie (moeder, vader en kind) of een kindje dat zichzelf aankondigt, zichzelf schenkt, komt met een grote levensimpuls naar de aarde. Alle drie delen: denken, voelen en handelen zijn verbonden. De mate van verwelkoming en aanvaarding van het geschenk zijn uiteraard verder van invloed.
Mindset of voelset?
We hebben onze levens zodanig ingemetseld in plannen en doelen waarin kinderen volgens de carrière-klok worden verwacht te komen. Waarin we het ‘huis dat af moet’ en de centen die daarvoor verdiend moeten worden belangrijker worden dan de tijd die we samen doorbrengen, belangrijker dan de stilte waarin we de zuchten van het Leven kunnen waarnemen. De stilte van waaruit de inspiratie kan komen voor de bouwstenen van ons werkelijke pad, verbonden met de natuurlijke wetmatigheden van het leven.
De meeste mensen kiezen voor kinderen omdat zij dat willen, niet omdat ze die ziel een leven willen schenken. We zijn een generatie die gewend is om alles te krijgen en alles snel te krijgen. Zo hebben we supersnel internet, doen alles met een klik, zijn de volledige automatisering gewoon. We hebben onze gezondheid overgeleverd aan de weten(?)-schap en begrijpen de taal van het leven niet meer die spreekt via signalen, synchroniciteit, ziekte, verlangen. Meer en meer mensen willen door een uiterst rationele instelling, alles wat er in hun leven aanwezig is, kunnen controleren. De weten(?)schap speelt hier op in door alles ‘maakbaar’ te maken. Zo ga je voorbij aan de ware cyclische bewegingen en de natuurlijke impulsen die het leven aanbrengt. Wanneer een kinderwens die een kinderwil of zelfs een kindereis wordt gebruiken we een verstoorde mannelijke (extreme yange) energie. Voeg daar nog eens controle en tijdsdruk aan toe en we stevenen af op een blokkade.
Wanneer we echter meestromen met de natuurlijke loop der dingen en een kindje ontvangen in onze vrouwelijke (yinne) energie van overgave en ontvankelijkheid, creëeren we een zacht nest, een liefdevolle bedding, waarin het leven kan ontstaan.
Je openstellen voor het ontvangen van een kind in je leven vereist een afstemmen op het leven zelf. Een afstemming die gebeurt op de juiste tijd, de juiste omgeving, de juiste personen die nodig zijn om een levensplan te kunnen vervullen. Door deze aantrekkingskracht langs twee kanten kan de beweging op gang komen die noodzakelijk is voor onze evolutie. De beweging die drie zielen verenigt om samen op weg te gaan. Een weg van uitdagingen en leerprocessen, geschenken en ontdekkingen.
Enkele tips om je vruchtbaarheid te verhogen
- Ben je net gestopt met de pil: stel je gerichte pogingen minstens 6 maand uit om je lichaam de kans te geven terug in evenwicht te komen. Zuiver je lichaam en leer je cyclus kennen met behulp van Sensiplan.
- Schrap alle alcohol (zowel man als vrouw): net zoals jij met een glaasje op niet achter het stuur mag kruipen, verzwakt alcohol de kwaliteit van zaad- en eicellen.
- Vermijd alle suikers (ook light en zero) en vervang door rijststroop, agave, stevia, amasake,…
- Schrap alle koude voedsel: ijsjes (!), koude dranken enz.
- Eet gekookt en warm.
- Voed jezelf met zuiver biologisch en verse voeding. Geen voorbereidde schotels uit de supermarkt. Pesticiden, kleurstoffen en E-nummers zijn nefast voor de vruchtbaarheid.
- Geen sauna’s. Zaadcellen houden niet van oververhitting
- Draag geen GSM in de broekzak, geen laptop op schoot, gene strakke broeken
- Zorg voor een goede doorbloeding van het bekken d.m.v. : fertiliteitsreflexologie, cranio-sacraal therapie, osteopathie, yoga,…
- Vermijd tandpasta met fluor, deo, parfum, schoonmaakmiddelen, crèmes, intieme zepen, cosmetica, etc. op basis van chemische producten.
- Vakantielectuur om je te verdiepen in de vrouwelijke en mannelijke energie: Boekentip voor vrouwen: de boeken van Maitreyi Piontek. Boekentip voor mannen: het boek ‘De terugkeer van de koning’ van Ton Van Der Kroon.
Wist je dat
- hoe vroeger meisjes de pil beginnen nemen, hoe groter hun kans is op vruchtbaarheidsproblemen?
- een spiraaltje en curretages je baarmoederwand beschadigen, waardoor innesteling van een embryo moeilijker kan gaan (=miskraam)?
- 85% van de koppels die een jaar lang proberen, binnen dat jaar zwanger worden? De helft van de andere 15% worden zwanger tijdens het tweede jaar. Vele koppels worden echter al na 6 maanden doorverwezen naar fertiliteisklinieken hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie 2 jaar aanraadt! Geef jezelf dus de tijd!
- de eerste cylci na het stoppen van de pil niet meetellen? Je lichaam heeft tijd nodig om terug zijn balans te vinden.
- slecht 1 op 5 koppels die een IVF traject ondergaan een kindje krijgen?
Bronnen:
- Fertiliteitsreflexologie, Greetje van den Eede, 2017
- Egidius Musiek, ignoramus.org
Kathlien Bridoux