Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Eczeem met een verhaal: relaas van een onthutsende Ontdekking

Blog Mieke

Tijdens het schrijven van mijn weldra te publiceren boek, werd mij een inzicht met betrekking tot een vervelende ziekte (eczeem) bij mijn zoon duidelijk. Met plezier deel ik dit inzicht, ten bate van alle lezers.

Het maakt héél duidelijk hoe vroegere (kind)ervaringen een nefaste rol kunnen spelen in de creatie van een chronische aandoening. Het gebeurde, toen ik in het boek over Nicola, mijn zoon schreef en ik  onverwachte ‘schatten’ ontdekte in de vorm van lang vergeten ervaringen en voorvallen uit zijn jeugd, dewelke er voor zorgden dat ik een sleutel kreeg aangereikt.

Hoe het begon

Nicola leed al lange tijd aan eczeem en hoewel velen dachten dat dit aangeboren was, wilden we de werkelijke oorzaak vinden. We besloten aan het werk te gaan met onze ‘Decoder Game’ Methode, waarvan we wisten dat deze bijzonder doeltreffend is in dit soort zaken. Het resulteerde in een prachtige reis van zelfontdekking en hoe kan het ook anders: genezing, omdat wij de aanwezigheid van een verborgen trauma vermoedden.

Deze procedure bracht ons naar een zomerse dag in het verleden waarin Nicola tijdens een spel met vrienden in een veld met brandnetels terecht kwam toen hij een bal wilde terughalen.

Hoewel hij daar snel van herstelde, werd er door zijn onderbewuste geest een associatie geschapen tussen pijn en vreugde. Dit zorgde voor het verergeren van zijn eczeem, als hij vreugde en blijdschap vervaarde. Dit is, hoe het onderbewuste werkt.

Tesamen met Nicola heb ik deze foutieve programmering recht gezet door zijn onderbewuste terug op ‘pure vreugde’ te instrueren. Even later, waren zijn klachten verholpen en kon hij opgelucht een periode van lijden en  lichamelijke miserie achter zich laten.

Een Gedeelde Erfenis

Deze ervaring bracht niet alleen genezing voor Nicola, maar bracht ook mijzelf een cruciale herinnering uit mijn eigen jeugd. Het besef dat ouders onbewust hun eigen trauma’s kunnen doorgeven aan hun kinderen, opende mijn ogen voor de kracht van onvoorwaardelijke liefde en de noodzaak om openlijk te communiceren over onze ervaringen.

Het Pad naar Bevrijding

Door het delen van dit verhaal, wil ik anderen aanmoedigen om de kracht van zelfreflectie en liefdevolle communicatie te omarmen. Door gebruik te maken van methoden zoals o.a. de Decoder Game, kunnen we sneller ingrijpen bij onaangename situaties en een leven van innerlijke rust en welzijn cultiveren, zowel voor onszelf als voor onze kinderen.

Een Nieuwe Horizon van Zelfzorg

Het is een herinnering dat het niet alleen onze verantwoordelijkheid is om onze kinderen te helpen, maar ook om onszelf te bevrijden van opgehoopte lasten uit het verleden. Door deze lasten los te laten, creëren we een ruimte van vrijheid en vreugde waarin zowel ouders als kinderen kunnen gedijen.

Conclusie: De schoonheid van zelfontdekking

Dus laten we samen op reis gaan, onze harten openen voor de mogelijkheid van zelfontdekking en helen. Laten we de lasten van het verleden loslaten en een toekomst creëren waarin liefde en vreugde de boventoon voeren. Want in die ruimte van bevrijding vinden we ware voldoening en geluk, voor onszelf en voor de generaties die komen.

Mieke SpanhoveMieke Spanhove

Ontwikkelde ‘De Spring je Oké mat’ en het ‘Decoder game’

https://www.vzwmentalpower.be/BoekMieke

Als je dit boek oppakt, weet dan dat je niet alleen bent. Samen kunnen we de reis maken naar een nieuwe wereld van mogelijkheden, waar liefde en helen altijd aanwezig zijn. Dus laat dit boek je gids zijn, je metgezel op de reis van het leven. En wie weet welke schatten we onderweg zullen ontdekken.

Het is een boodschap van hoop, van liefde en van de kracht van verandering. Als ik één ding heb geleerd tijdens mijn reis, is het wel dit: dat we nooit alleen zijn, dat we altijd de kracht hebben om te veranderen, dat in elke uitdaging een kans schuilt voor groei. Dus ik nodig je uit om de bladzijden van mijn boek om te slaan, om de verhalen te ontdekken die wachten om verteld te worden. Want in elk verhaal schuilt een waarheid die ons verbindt, een waarheid die ons uitnodigt om onze eigen paden van helen en groei te omarmen. Binnenkort te bestellen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..