Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Boeken en spellen om te gebruiken bij thuisonderwijs

Speelse, experimentele boeken en spellen die je (ook) kunt gebruiken bij thuisonderwijs. Leer van alles over de wereld, tuinieren, je lichaam, techniek etc.

Boeken voor de ouders:

1. Wat kan je van stokstaartjes leren?Wat kan je van stokstaartjes leren?

Interventietechnieken voor het oplossingsgericht werken met kinderen en jongeren

Het boek Wat kan je van stokpaardjes leren van Paulina Koeman en Sabine Vranken reikt succesvolle interventietechnieken aan om oplossingsgericht te werken met kinderen en jongeren. Dit boek geeft een zo gedetailleerd mogelijk beeld van hoe de toekomst eruitziet, wanneer de problemen opgelost zijn. De beschreven technieken brengen de krachten en de hulpbronnen van het kind, de jongere en zijn gezin aan het licht. Ze helpen hen om eigen doelen te formuleren en een zicht te krijgen op de stappen die ze in die richting kunnen zetten.

Uitgeverij: Acco – ISBN: 9789462920651

2. Oplossingsgericht opvoeden doen en denken in mogelijkhedenOplossingsgericht opvoeden

Het boek Oplossingsgericht opvoeden van Lara de Bruin en Rian Meddens laat aan de hand van concrete voorbeelden zien, hoe ouders zélf aan oplossingen kunnen werken. Door uit te gaan van wat er allemaal al goed gaat en de specifieke kwaliteiten van henzelf en hun kinderen, leren ouders hoe ze positieve verandering kunnen inzetten. Voor ouders van kinderen tussen 0 en 18 jaar die te maken hebben met moeilijke emoties of lastige gebeurtenissen – Met een test voor ouders: welke ouder ben ik en welke kwaliteiten heb ik? – Gebaseerd op de bewezen effectieve oplossingsgerichte therapie

Uitgeverij: Hogrefe Uitgevers Bv ISBN: 9789079729708

3. Puber coachkaarten ontdek je talent!pica-pubercoachkaarten

De PuberCoachkaarten van Espérance Blaauw bestaan uit 42 aansprekende foto’s met prikkelende vragen. Het helpt pubers te verwoorden wie ze zijn, wat hen bijzonder maakt, wat ze nodig hebben om zichzelf te blijven. De set is ingedeeld in vier categorieën, herkenbaar aan de kleur op de achterzijde van de kaart. De beelden helpen je om te dromen en dagen je uit om eerlijke antwoorden te geven. Die antwoorden geven richting in een tijd waarin het belangrijk is om de juiste keuzes te maken voor de toekomst. De PuberCoachkaarten zijn gemaakt in nauwe samenwerking met pubers, waardoor ze perfect aansluiten bij de taal en de belevingswereld van 12- tot 16-jarigen.

Uitgeverij: Pica ISBN: 9789491806506

4. Leren lezen doe je met je lijfLeren lezen doe je met je lijf

Leren lezen doe je met je lijf van Marijke van Vuure helpt kinderen op een leuke en juiste manier lezen. Goed leren lezen heeft weinig te maken met intelligentie, maar alles met de rijpheid en ontwikkeling van de hersenen. Ook wordt er vaak te snel van uitgegaan dat ‘een leesachterstand wel dyslexie zal zijn’, wat lang niet altijd het geval is. Spelenderwijs leren, letters kleien, de juiste leesbladen om woordstukken te automatiseren, werken met de Lire-kaarten®: dit praktische boek nodigt uit om zelf aan de slag te gaan. Zo wordt lezen een plezier!

Uitgeverij: Akasha ISBN: 9789460151682

Boek ideeën voor kinderen

1. Max en de toverstenen

Een verhaal met een goed en een slecht einde. Op een rotseiland midden in de zee woont Max, de rotsmuis met zijn vrienden. Op een dag vindt Max een prachtige flonkerende steen, die licht en warmte geeft. Hoe deze vondst het leven de rotsmuizen op het eiland verandert, kan de lezer in het tweede deel van het boek zelf bepalen. Want daar ontwikkelt het verhaal zich in twee verschillende richtingen: een goede en een slechte. Met dit prentenboek Max en de toverstenen wil Marcus Pfister laten zien dat iedereen door zijn handelen invloed heeft op de toekomst van de aarde.

Uitgeverij: De vier windstreken ISBN: 9789055792030

2. Heksje Wijsneus en de KrachtdierenHeksje Wijsneus en de Krachtdieren

Liesje is een heksje met een eigen willetje. Op een nacht heeft Liesje een vreemde droom over een bonte vogel, een speciale waterval en een prachtig paard. Heksje Wijsneus en de Krachtdieren van Dieter Depraetere is te lezen als een gewoon verhaal. Maar bij dit boek kan je ook het buideltje aanschaffen met de zeven krachtdieren die in het verhaal meespelen. Andere boeken in deze reeks zijn: Heksje Wijsneus en de magische stenen, Heksje Wijsneus en de stralende engelen, Heksje Wijsneus Vriendenboek

Uitgeverij: De Grappige Tovenaar ISBN: 9789080465589

3. De kleur van emoties  ( pop-up boek)De kleur van emoties

Heb je een rommeltje gemaakt van je emoties? Orden ze dan netjes: elk een eigen kleur en elk een eigen plekje. Dit boek De kleur van emoties van Anna Llenas helpt je daarbij. Een spectaculair pop-upboek vol kleuren, emoties en verrassingen. Simpelweg voor iedereen met emoties.

Anna is een auteur en illustrator die kinderen en volwassenen helpt de wereld van de emoties te ontdekken. Het kleurenmonster speelt daarbij een belangrijke rol.

Uitgeverij: Clavis  ISBN: 9789044823158

De voetenburcht van Lili-aneDe voetenburcht van Lili-ane

De Voetenburcht van Liliane Van Beumen is zowel een interessant, verhalend sprookje, als een educatief samenspel van taal, opvoeding, anatomie, fysiologie en zelfrespect naar het kind, op een vrolijke manier gebracht. Op een verhalende en speelse manier komen kinderen te weten hoe het lichaam functioneert. Dit boek vormt een prachtige basis voor later.

Uitgeverij: Mijn voetpad ISBN: 9 789081612906

Samen hier Wijs worden uit de wereldSamen hier Wijs worden uit de wereld

Dit liefdevolle boek Samen hier Wijs worden uit de wereld maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel: ‘Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’

Uitgeverij: de Fontein Jeugd ISBN: 9789026146565

Waarom? De grote encyclopedie van natuur, wetenschap en techniek Waarom? De grote encyclopedie van natuur, wetenschap en techniek

Fascinerende feiten voor nieuwsgierige kinderen. Ontdek het antwoord op al je wetenschapsvragen in Waarom? De grote encyclopedie van natuur, wetenschap en techniek van Emily Dodd. Waarom trekken magneten elkaar aan? Wat is elektriciteit? Welke dieren hebben een vacht? Wat zit er binnen in een orkaan? Hoe haal je adem? Met wetenschapsvragen voor kinderen vanaf 6 jaar, over de aarde, het lichaam, voorwerpen, dieren, energie en beweging.

Uitgeverij: Lannoo ISBN: 9789401477987

Waarom? De grote encyclopedie van je lichaamWaarom? De grote encyclopedie van je lichaam

Ontdek het antwoord op al je vragen over het menselijk lichaam in het boek Waarom? De grote encyclopedie van je lichaam van Emily Dodd.

Wat is je grootste orgaan? Waarom smaakt suiker zoet? Kan een robot opereren? Waarom krijg je kippenvel? Hoe doodt zeep bacteriën? Waarom krijg je kippenvel?

Uitgeverij: Lannoo ISBN: 9789401476997

Atlas een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereldAtlas een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld

Het boek Atlas een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld van Aleksandra Mizielinska en Daniel Mizielinski: Groot, kleurrijk, verrassend: een adembenemende atlas Boordevol boeiende weetjes over fauna, flora, cultuur, bevolking, enz. Wat zijn de populairste voornamen in China? Welke vissen vind je in de Indische Oceaan? Wat zijn de nationale sporten van Canada? Waar eten ze kötbullar? In welk land ligt de historische stad Petra? Waar doen ze aan zandboarding?

Uitgeverij: Lannoo ISBN: 9789401409285

De Junior Bosatlas

De Junior Bosatlas

De zevende editie van de Junior Bosatlas is de nieuwste editie van de meest gebruikte atlas op de basisschool. Naast topografie bevat deze atlas aansprekende onderwerpen die aansluiten op de belevingswereld van kinderen. De Junior Bosatlas: – Speciale aandacht voor de Cito-top-100-topografie. – Onderwerpen die aansluiten bij kinderen van groep 6 t/m 8 – De ideale voorbereiding op het werken met de Bosatlas in het voortgezet onderwijs – Met actuele informatie over klimaat, vervoer, de euro, aardbevingen en vulkanen, arm en rijk. – 160 pagina’s met aansprekende kaarten en foto’s om uren bij weg te dromen! En in welke landen van de wereld vind je een McDonalds? Ook dat staat in de nieuwste editie van De Junior Bosatlas.

Uitgeverij: Noordhoff ISBN: 9789001120252

Jumbo Explore & Discover Magneet LabJumbo Explore & Discover Magneet Lab - Experimenteerset De science kit bevat 9 leuke experimenten

Duik in de wereld van magneten met deze experimenteerset Jumbo Explore & Discover Magneet Lab!
Bestuur een racewagen zonder hem aan te raken, maak het geluid van een ratelslang en doe de verbluffende zweeftruc! Stuur je knikkers door een doolhof en maak grappige harige gezichtjes! Bevat 9 leuke experimenten. De science kit bevat 9 leuke experimenten die geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar.

Verbluffende experimenten voor kinderenVerbluffende experimenten voor kinderen

Verbluffende experimenten voor kinderen is een leuk proefjesboek voor kleine wetenschappers van Joe Rhatigan en Veronica-Alice Gunter. Met eenvoudige producten (bv thee & citroen of olie, water & voedselkleurstof) kun je de leukste proefjes zelf (of in het geval van mijn kleuter, samen) doen! Na het proefje volgt een uitleg die voor kinderen prima te begrijpen is en het boek staat vol leuke en grappige tekeningen. Wij hebben pas een aantal proefjes uit dit boek gedaan, maar mijn zoontje van bijna 6 is razend enthousiast.

Uitgeverij: Deltas/Chantecler ISBN: 9789044749878

Raspberry Pi project handboekRaspberry Pi project handboek

Gemakkelijke en creatieve elektronicaprojecten voor kinderen én volwassenen! Het Raspberry Pi project handboek van Rui Santos en Sara Santos is een beginnersboek, geschikt voor iedereen die houdt van elektronica en programmeren. Na een spoedcursus Raspberry Pi om aan de slag te kunnen, leer je allerlei interactieve projecten bouwen zoals een digitale drumset, een door Wifi bestuurde robot of een Pong-spel. Maar ook projecten als een inbraakalarm, een weervoorspeller en Internet-of-Things gadgets voor in- en rond het huis. Voor je het weet, ben je aan het werk met LCD-schermen, camera’s en sensors en leer je zelfs je eigen server maken.

Uitgeverij: Visual Steps B.V. ISBN: 9789059054158

Het grote makkelijke moestuin kinderboekHet grote makkelijke moestuin kinderboek

Roos en Seb wonen in de stad en willen ook een moestuintje. “Dat kan niet hoor,” zegt de opa van Roos, “Daar heb je geen plek voor en tuinieren is héél moeilijk. Veel te moeilijk voor kinderen!” Maar als ze Jelle Medema tegenkomen, zegt die iets heel anders: dat je maar weinig ruimte nodig hebt en het makkelijk kan leren. Hij geeft ze zijn tuinboek Het grote makkelijke moestuin kinderboek mee en Seb en Roos gaan aan de slag. Een eigen moestuintje vinden kinderen geweldig. Want wat is nu leuker dan het zaaien en verzorgen van je groenteplantjes? Vooral als je ze daarna kunt opeten!

Uitgeverij: Natuurlijk zien ISBN: 9789081431880

Duurzaam tuinieren voor kinderenDuurzaam tuinieren voor kinderen

Met het tuinboek Duurzaam tuinieren voor kinderen van Anne Wieggers kun je van jouw tuin een mooie plek maken waar vlinders, bijen, kikkers, vogels, egels en nog veel meer dieren willen wonen. Ook van een balkon of van het perkje voor de deur kun je een heel mooie plek vol leven en bloemen maken. Maak bijvoorbeeld je eigen wormenhotel, minivijver of egelhuisje. En zorg dat er in je tuin altijd iets moois bloeit met het handige logboek en de plantenlijst achter in het boek.

Uitgeverij: Volt ISBN: 9789021426839

Wat doe je met een doos?Kartonnen doos Wat doe je met een doos?

Ga aan de slag met het boek Wat doe je met een doos van Jane Yolen met illustraties van Chris Sheran én met je verbeelding. Voor karton-avonturiers vanaf 5 jaar. Een doos! Wat kun je er niet allemaal mee? Je knuffels uitnodigen voor een kopje thee, gebruiken als bibliotheek, als sterrenkijkhoek, of ermee racen. Of er een landschap in schilderen met zon, zand en zee. Je kunt er natuurlijk ook op tekenen en zorgen dat het een strand wordt, of een gevaarlijk woud. Of … heb jij misschien nog een goed idee? Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. 

Uitgeverij: Clavis ISBN: 9789044836844

Monkey Balance GameMonkey Balance Game

De Balance Game is een educatief spel voor jongens en meisjes. Met dit spel leert jouw kind omgaan met cijfers en sommetjes. De Balance Game heeft drie spelvormen en is geschikt voor kinderen tussen de 3 – 12 jaar. Dit leerzame spel stimuleert de ontwikkeling van de hersenen. Het aapje wil de weegschaal graag in balans houden en jouw kind kan daarbij helpen! Durft je kind de uitdaging aan?

Speelgoed Jongens & Meisjes – Ik Leer Rekenen – 4 Jaar – 5 Jaar – 6 Jaar – Leren Rekenen – Aap Speelgoed – Balansspel – Leren Tellen – Ik Leer Cijfers Voor ontwikkeling en plezier!

Uitgeverij: Must-Have for Kids

Tips en inspiratie voor duurzaam opvoeden en vernieuwende educatie vind je terug in elke tweemaandelijkse editie van PURE CHILD. Abonneer je NU op de digitale OF papieren versie en ontvang 5x per jaar een prachtig magazine in je (digitale) brievenbus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..