Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

Bevallen met een opgemaakt gezicht de nieuwe trend?

Bevallen met een opgemaakt gezicht de nieuwe trend

Wat schrokken wij toen we dit nieuwsbericht (bron: HLN – Nina) zagen binnenkomen. “Gebeurt dit echt? Is de noodzaak aan uiterlijk vertoon nu helemaal doorgeslagen?” Zonder te willen oordelen, maar dit gebeuren toont aan dat de slinger doorslaat in de verkeerde richting.  En dus kruip ik hierbij in de pen.

Visie van Pure Child: Zoals we al verschillende malen hebben aangegeven in artikels in het magazine is de baby, zich van alles bewust en hypergevoelig voor alle externe invloeden, dit zowel in als buiten de baarmoeder. Blijf als moeder hiervan bewust.  Schmink en dergelijke zijn chemisch toxisch voor de baby. Sta ook even stil bij de moeder in het kader van haar persoonlijke ontwikkeling. Welk zelfbeeld heeft zij van zichzelf? Is zij perfectionistisch?

Geboren worden

Een kind dat op de wereld komt is één van de mooiste wonderlijkste gebeurtenissen in het leven als mens.  Twee mensen die uit liefde (dat wensen en hopen wij toch) een ontmoeting tussen een zaadcel en een eicel, een leven creëert in het lichaam van de vrouw.  Een ziel die neerdaalt in het lichaampje zodra de hypofyse en het hartje is geschapen… Een wezentje dat je als moeder mag dragen en dat volledig  meeleeft  met alles wat je denkt, voelt en doet. Het mysterie van het leven, hoe alles in deze natuur zich vanzelf  automatisch ontwikkelt en groeit… Zomaar, niemand die zegt: ‘Nu moet je zorgen dat dit wezentje  benen krijgt …’  Staan wij daar soms wel nog eens bij stil?

Het feit dat je als zwangere vrouw een mensenlichaam ontwikkelt in de buik, waarin een nieuwe of een oude ziel huist. Die jou en je partner gekozen heeft om bij  op te groeien. Tegenwoordig zijn er zelfs kinderen die dit zelf vertellen wanneer ze kunnen praten. Het is nog steeds een mysterie, maar er zijn talrijke voorbeelden van mensen die zich vorige levens herinneren, dat je dit gegeven niet meer zo maar naast je kan leggen.

Dus een kindje dat pas op de wereld komt is het allermooiste dat er is. Als moeder mag je op dat moment ook helemaal puur en zuiver zijn. Je lichaam kan afgezien hebben bij dit proces maar je ogen zullen stralen. Je hart zal blij zijn. Je hebt iets wonderlijks verricht en bent toeschouwer van het wonder, het kindje. En dat is wat in essentie gebeurt, toch?

Het uiterlijk belangrijker?

Je mag je goed verzorgen natuurlijk. Daar heeft niemand iets tegen. Maar omdat in deze tijd  bijna alles  kan verbouwd worden via plastische chirurgie,  zoals daar zijn;  het perfecte gezicht, lichaam en tanden te hebben, slaat de slinger nu echt wel te veel door in de verkeerde richting. Ieder moet er ‘perfect’ uitzien om als het ware gewaardeerd te kunnen worden, er bij te horen en zich goed te voelen.

Maar is dat echt zo? Voel je je dan binnenin echt gelukkig, heb je dan niet meer te kampen met onzekerheden en angsten?Misschien zal dit wel even oppervlakkig werken…. Maar jouw kern, van wie je in wezen bent, zal hierdoor niet gevoed worden. Het is een fabeltje dat wanneer je op materiële vlak alles hebt, je gelukkig bent. Je goed in je vel voelen, je passie  en levensmissie  kunnen volbrengen, zal je pas écht doen stralen?

Je diepe onbewuste trauma’s en overtuigingen diep van binnen, dat is waarmee we aan de slag mogen gaan. Want vanaf het moment dat deze zijn getransformeerd dan kunnen we pas ons pure zelf zijn en een voorbeeld zijn voor de kinderen. Wat is een kind met een moeder vol toxische schmink?  Want dit wil ook zeggen dat ze niet goed in haar vel zit, dat ze angst heeft om er wat minder mooi uit te zien, ze niet meer geliefd voelt zonder enz.   Dit is voor het nieuw geboren kind toch geen echte pure welkom of positieve boodschap.

Bezorgdheid

Ik hoop alvast dat jonge mensen dit langzaam inzien dat om je alléén bezig te houden met het uiterlijke een valkuil is.  Het maakt je blind, ongelukkig en je verwijdert jezelf van wie je ‘in essentie’ bent. De media speelt hier uiteraard nog steeds een grote rol in. Alleen de mooiste  mensen lijken het goed te doen.  Daarbovenop  is mooi zijn, ook nog eens relatief (…)

Maar het ergste in heel dit gebeuren is dat wij het volgende voorbeeld geven aan onze kinderen namelijk: ‘ Wees niet jezelf, wees niet tevreden met hoe je eruit ziet, de buitenkant is belangrijk enz. ‘ Cru gesteld maar wel een feit. Uit het diepst van mijn hart hoop ik dat ieder van ons eindelijk zijn echte pure bril opzet en de echtheid, de pure schoonheid van elk uniek, authentiek mensenkind kan zien.

Dat iedereen zoals de natuur hem geschapen heeft er helemaal mag zijn en gewaardeerd wordt voor wie hij of zij in zijn uniekheid is. Dat elk mens zijn innerlijke weg mag vinden, om zijn werkelijke pad in het leven te tonen.

Magdalena Troch        

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..