Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

8 tips voor lesmateriaal thuisonderwijs

Lesmateriaal thuisscholing

8x tips voor inspiratie en handige websites waar leerlingen extra taal, rekenen en spelling kunnen oefenen en ander gratis lesmateriaal voor thuisonderwijs.

1. Wonderwoordenwinkel

De taal en tools van de wonderwoordenwinkel zijn gebaseerd op de impact die gebeurtenissen en gevoelens maken op ons brein. Je leert wat je kunt zeggen of doen om stress bij kinderen te verminderen, zodat hun brein weer ruimte krijgt.

Lesidee: Roos, knop, doorn: een simpel werkblad om met kinderen te evalueren

Laat kinderen terugkijken en evalueren hoe ze iets hebben ervaren. Daardoor leren kinderen reflecteren en dat geeft (jou) hele waardevolle informatie.

2. Scala Leuker Leren

Scala leuker Leren is een uitgeverij van eigenzinnige leermiddelen en spelmateriaal, met als motto dat leren altijd leuker kan. Zij maakt vernieuwende kwaliteitsproducten voor allerlei leergebieden. De uitgeverij richt zich op alle kinderen vanaf 4 jaar (en hun ouders).

3. Lesmateriaal voor thuisonderwijs

Deze blog op Huishoudbeurs.nl bevat een handig overzicht met onderwijstips en gratis lesmateriaal onderverdeeld in de verschillende leergebieden en leeftijdscategorie.

4. Wereldlesideeën  voor elke graad

Wereldlesidee is een educatief platform voor leerkrachten kleuter- en lager onderwijs (en ook voor ‘thuisonderwijzers) die zelf thema’s uit de wereldoriëntatie en de actualiteit willen brengen. Je vindt hier lessen, lesmateriaal en knutseltips.

5. WWF op school

Met hun gratis lesmateriaal voor het basisonderwijs neemt WWF (Wereld Natuur Fonds) kinderen mee op een inspirerende leerreis. Ze leren alles over bedreigde wilde dieren, natuur, duurzaamheid én ontdekken hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een betere wereld!

6. Sea First Kids

De slogan van Sea First Kids is niet voor niets Educate to Protect! Door mensen bewust te maken van de schoonheid én de problemen van de zee, hopen we dat ze actie ondernemen. Speciaal voor kinderen is er  superleuke lesmateriaal beschikbaar.

7. Sprookjes en Belevingsdozen

Elke BelevingsDoos werkt rond een thema zoals moed, bescherming, talenten,… Kinderen worden uitgenodigd om op een creatieve manier bewuster te worden van hun lichaam, gevoelswereld en spiritualiteit. In de BelevingsDozen vind je onder meer: een sprookjesverhaal, een yogales, een mindfulnessmoment, een meditatie, een ademhalingsoefening, een reflectiemoment en een creatieve opdracht. Er is een MIDI versie voor kinderen tussen 6 en 10 jaar en een MAXI versie voor kinderen vanaf 10 jaar.

8. Meester Noach (9) legt op youtube leerstof uit

Meester Noah (9 jaar) legt op zijn YouTube kanaal Meester Noah op kindermaat heel wat reken- en spellingsoefeningen en nog weel meer uit. Hij doet dit op een heel eenvoudige wijze met vaak handige trucjes, met als doel om zoveel mogelijk kinderen te helpen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..