Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

7 tips voor een originele brief aan Sinterklaas

Brief voor Sinterklaas

Brief voor SinterklaasIn deze donkere novemberdagen is de komst van Sinterklaas een lichtpuntje voor de kinderen. Trek een uurtje uit dit weekend om samen een brief naar de Sint te sturen.

7 leuke tips voor een originele brief aan sinterklaas

 1. Zoek samen een gekleurd papier voor de brief, rood, geel, … wat je mooi vindt of regenboogpapier. Of teken met regenboogkleuren.
 2. Gebruik mooie herfstblaadjes die je gevonden hebt en eerst hebt laten drogen. Zij kunnen ook als versiering dienen.
 3. De brief kan rechthoekig zijn, maar deze kan ook de vorm krijgen van een zak of een boot of een huis of ….
 4. Je kan een deeltje schrijven, tekenen of je lievelingsspeelgoed uit een speelgoedboekje knippen.
 5. Je kan schrijven met kleurstiften of magische stiftenglitterstiften of een gouden stift
 6. De brief kan je ook versieren met kleefstickertjes.
 7. Je kan jezelf ook verkleden in de Sint of/ en Piet en hiervan een foto maken die je verwerkt in je brief.

Ideeën wat je in de brief kunt schrijven/tekenen:

 • Vertel bijvoorbeeld wat je vorig jaar zo fijn vond. Of dat je goed zorg kunt dragen voor speelgoed, goed kan opruimen, of je speelgoed deelt met vriendjes of familie? Stop je ook tijdig met spelen, wanneer het bedtijd of etenstijd is? Ook dat mag je erin vertellen als je wilt. Of wens je iets voor papa en of mama? Misschien wil je graag dat er wat meer tijd voor je gemaakt wordt of dat papa, mama een verhaaltje voorleest, voor het slapen gaan of  dat ze met je meespelen en ook eens gek doen…  Ook dat mag je aan de Sint vragen.
 • Misschien wil je wel iets geven aan de Sint? Bijvoorbeeld voor de Sint een nieuwe  mijter ontwerpen?  Of een tekening maken van zijn staf en deze versieren, of misschien een originele zak voor zwarte piet  tekenen of wat dacht je van een mooi zadel in te kleuren? Al deze werkjes kan je ook in de brief stoppen.

En onthoud: alles voor de Sint is goed, je kan voor hem nooit niets verkeerd doen. Stuur je brief dan in een dichtgeplakte envelop naar het adres: Sint – Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Stop je hem liever in je schoen, dan is een leuke strik rondom extra feestelijk.

Nog twee bonustips voor extra sfeer

 1. Maak samen een aftelkalender! Zoals deze aftelkalenderposter of een aftelkalenderdoe-boek. Deze vonden wij heel leuk.
 2. Knutsel een openhaard (tenzij je al een echte hebt natuurlijk) met grote kartonnen dozen of ….  Kijk alvast naar dit model

 

Onze knutselrubriek vind je terug in elke tweemaandelijkse editie van PURE CHILD. Abonneer je NU op de digitale OF papieren versie en mis geen enkele knutseltip meer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..