Het magazine dat kinderen benadert met een open geest

Search

13 x gezinsuitstapjes in België

Uitstapjes in Belgie

Heb je eens zin in iets anders dan voor de zoveelste keer naar een pretpark of zwembad gaan met je kroost? Wij geven je hier 11 tips voor gezinsuitstapjes, om al je zintuigen en verbeeldingszin eens lekker mee te verwennen.

1. Vogelspotten in Het Zwin

In Knokke-Heist heb je het natuurpark Het Zwin. Dit is zowat de internationale luchthaven voor vogels. Neem je verrekijker mee, beklim de uitkijktoren en ga op zoek naar de ooievaars en andere trekvogels. Er loopt een huttenparcour van ongeveer een kilometer. In elk van de tien houten hutten ontmoet je een gids die met plezier iets vertelt over de gevleugelde bewoners van het natuurpark: bekijk de vogels van héél dichtbij in de voederhut, ga op zoek naar watervogels in de steigerhut en klim tot de hoogte van de ooievaars in de ooievaarstoren. 

2. De plantentuin van Meise

In de plantentuin van Meise kondigen de magnolia’s het begin van de lente aan. Vanaf 21 maart (of iets vroeger, als het weer meezit) leidt een parcours je langs alle soorten van de geurige bloemen met grappige namen als komkommermagnolia of regenschermmagnolia.  

3. Het Muziekbos in Ronse

Het muziekbos van Ronse ligt op een heuvel in het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. Middenin het bos vind je de mysterieuze Geuzentoren, een bouwwerk dat recht uit de middeleeuwen lijkt te komen, en er zijn ook twee speelzones om eindeloos in te ravotten.  Het Muziekbos is op zijn mooist in april en mei, want dan zorgen de bloeiende boshyacinten er voor een adembenemend blauw bloementapijt. Minstens zo indrukwekkend als het Hallerbos, en het is er veel minder druk.

Zwin magnolia geuzentoren

4. Bloesemzeeën in de fruitstreek

Ieder jaar rond april verandert de Vlaamse fruitstreek in een zee van witte en roze bloesems: het ideale decor voor een idyllische wandeling. Behalve wandelen valt er heel wat bloesempret te beleven in Limburg en Vlaams-Brabant: kleuterwandelingen, zoektochten enz. 

5. Schaapjes tellen in het Drongengoedbos in Aalter

Het is het heerlijk rustig wandelen tussen de heide en de bomen. Kleuters dwalen er vrolijk langs het buggy vriendelijke kabouterpad, dat eindigt bij een sprookjesbos en grote speelzone. Maar het allerbeste: vanaf april loop je er er met wat geluk een kudde schapen tegen het lijf, die helpt het gebied te onderhouden.

6. De speurneuzentocht in Borgloon

Verdwaal tussen de bloesemwolken, los onderweg de opdrachten op en misschien mogen jullie in de schatkist neuzen … Tijdens een speelse wandeling van ± 4,5 km in het Limburgse Borgloon. 

Bloesems schaapjes speurneuzentocht

7. De berenwandeling

Altijd al willen weten waarom er in Heusden-Zolder een roze pony in de wei staat? En wel te vinden voor een potje golf met een hamster? Dan is dit iets voor jullie. De Berenwandeling nodigt iedereen van 5 tot 105 jaar uit om samen met beer en teddy op zoek te gaan naar hun vriend zevenslaper. Over een afstand van 2.5 kilometer kom je 13 interactieve vertelpunten tegen.

8. De fabuleuze Speurderskaart In Oud-Turnhout

De fabuleuze Speurderskaart In Oud-Turnhout leidt jullie dwars door een prachtig natuurgebied. Hou onderweg jullie ogen en oren goed open, want in Bos van Bo liggen opdrachtenpotjes verstopt! De opdrachten zijn afgestemd per leeftijd en geschikt voor kinderen van 5-11jaar.

9. Het mysterie van Kiewit

In Kiewit is er voor slimme speurneuzen een mysterie: breng alle opdrachten tot een goed einde, kraak de code en misschien volgt dan wel een verrassing … Deze gratis speurtocht van 2.5 km is geschikt voor het hele gezin. Starten kan op elk moment van de dag & dit aan de rode brievenbus dicht bij de speelplek.

Berenwandeling speurderskaart kiewiet

10. Het pagadderpad in Dessel

In Dessel is het pagadderpad speciaal ontwikkeld voor kleine bengels en deugnieten. Op het programma staan onder andere: lopen over water, springen als een ree, denappel-schieten en een boot voort trekken.

11. Westhoekse bossen met opdrachten van Stijn het Konijn en Co

In de Westhoek zijn er maar liefst 14 bossen worden jullie op sleeptouw genomen door Stijn het Konijn, Bruno Boswachter of een van hun gekke vriendjes, die jullie onderweg voorzien van grappige weetjes en leuke doe-opdrachten.

12. Pretpark in Waver

Gezinsvriendelijk outdoor avonturenpark met boomparcoursen, springinstallaties en kinderspeelplaats. Wie graag eens sportief is en opzoek is naar een thrill komt,hier zeker aan zijn trekken. Verschillende parcours voor de kleinsten (vanaf 5 jaar) tot volwassenen: laag & hoog, intensief en iets minder intensief. Kies een parcours op jouw maat en je wordt perfect begeleid! Info Aventure Parc

Pagadder Westhoek Waver

13. Bosland

Ontdek bosland om te fietsen door de bomen op een iconische fietsbrug …  een bijzondere fietsbeleving  maar ook specifieker voor kinderen, een kindvriendelijke fietsroute , schatzoektochten, ezelwandelingen enz. Info Bosland

Nog enkele tips:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Previous slide
Next slide

Reageren op dit artikel..